myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Update. BRAŞOV. Detalii despre troleibuzele şi autobuzele hibrid pentru care s-a semnat contractul de achiziţie

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul George Scripcaru și directorul general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru achiziţia a 25 de troleibuze şi 10 autobuze hibrid.

„Uniunea Europeană finanțează cu aproape 16 milioane de euro achiziția a 25 de troleibuze și a 10 autobuze hibrid. Acestea vor completa flota de mijloace de transport ecologice, care se află în diferite faze de livrare sau achiziție. După finalizarea achizițiilor, în Brașov vor circula 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice și 10 hibride. Cu toții ne dorim un oraș cu un aer curat, dar pentru asta trebuie să facem acele alegeri, inclusiv personale, care să ne asigure acest oraș. Eu cred că transportul în comun este cea mai bună soluție de mobilitate în Brașov și în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluțiile pentru creșterea calității aerului în orașul nostru. Aceste troleibuze reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă obiectivul nostru pe următorii 3 ani, de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Brașov.

„Interesul Primăriei Municipiului Brașov pentru un mediu mai curat și creșterea calității vieții cetățenilor este evidențiat atât prin acest proiect, cât și prin cele finanțabile pe Axa prioritară 4 a Programului Regio, pentru amenajarea benzilor dedicate transportului public și trotuarelor aferente, a zonei din fața Gării din Brașov, construirea unui garaj pentru mijloacele de transport public, dar și achiziția unui sistem informatizat de transport. Sunt proiecte cu o valoare totală de peste 120 milioane de lei, ce vor fi investiți în infrastructura de transport public”, a spus şi directorul general ADR Centru.

Autovehiculele pentru care s-a semnat contractul vor fi utilizate pe rutele de transport public urban din Municipiul Brașov, cu precădere pe liniile de troleibuz 3, 7, 8, 10 și 33 și liniile de autobuz 50, 51 și 52.

Valoare totală a proiectului este 91.271.190 lei, din care valoare totală eligibilă este de 76.741.778,23 lei (98%, respectiv 75.206.942,67 lei - finanţare nerambursabilă şi 2%, respectiv 1.534.835,56 lei - cofinanţare).

Troleibuzele vor avea 18 m lungime, capacitate de transport de minim 120 persoane din care minim 40 pe scaune, suspensie pneumatică, gestionată electronic, cu posibilitatea ajustării gărzii la sol pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, dotare cu sistem de recuperare a energiei de frânare, diagnoză, control şi parametrizare, unitate electrică adaptată la tensiunea reţelei electrice de alimentare 525-660 Vcc. De asemenea, vor fi dotate cu sursă auxiliară de tensiune care asigurp funcţionarea în condiţii normale pe porţiuni de traseu fără reţea aeriană de contact cu o autonomie de min 5 km. Troleibuzele vor avea şi sistem audio – video de informare, sistem de numărare a călătorilor şi sistem de supraveghere video.

Autobuzele hibrid vor avea 12 m lungime, capacitate de transport de minim 96 persoane, propulsie cu motor diesel cu funcţionare cu motorină şi biodiesel, care să corespundă normelor de poluare EURO VI, clasa C şi motor electric cu baterii litiu-ion pentru recuperarea energiei în timpul frânării, reîncărcate de mototrul electric în timpul decelerației. Vor avea podea complet joasă pe toată lungimea suprafeţei interioare destinată pasagerilor. De asemenea, vor fi dotate cu suspensie pneumatică integrală, controlată electronic, cu funcţia de coborâre şi cu sistem audio–video de informare, sistem de numărare a călătorilor, sistem de supraveghere video.

Investiţia este făcută prin Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

În total, Municipiul Brașov va achiziționa 133 de mijloace de transport ecologice, 123 dintre acestea fiind electrice, iar diferența de 10, hibrid.

CITIŢI ŞI:

BRAȘOV. Astăzi se semnează contractul pentru noi troleibuze și autobuze hibrid

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter