myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

JUDEŢUL BRAŞOV. Ce achiziţii pe timp de pandemie!...

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

 

Deputatul USR de Braşov Tudor Benga (foto) a postat pe pagina sa de Facebook un articol privitor la cheltuielile statului în timpul pandemiei de coronavirus, exemplificând cu câteva din judeţul nostru, după care a punctat: „Zic însă că cetățenii ar trebui să se uite peste ele (și peste toate achizițiile aleșilor lor în general) și să cântarească dacă ele chiar sunt necesare comunității lor și dacă banii sunt cheltuiți chibzuit”.

Iată întreg materialul:

„Am tot vorbit în ultima vreme și voi continua să vorbesc despre ajustarea cheltuielilor statului. În contextul epidemiei covid și al crizei economice pe care pandemia o generează, cheltuielile statului trebuie restructurate, astfel încât resursele financiare în scădere să ajungă acolo unde chiar este cea mai mare nevoie de ele și unde sunt utilizate cu cap. Am vorbit până acum preponderent despre bugetul național în ansamblu, însă e timpul să extindem discuția și la nivelul bugetelor locale.

Atât echipa cabinetului meu parlamentar cât și colegii mei din filialele locale USR Brașov monitorizăm constant achizițiile publice ale autorităților locale de pe cuprinsul întregului județ. De multe ori trimitem varii solicitări și întrebări către primării din județ pentru a vedea în ce măsură prevederile contractuale sunt respectate. Bugetele autorităților locale din România nu sunt deloc de neglijat iar cantitatea de bani publici rulați prin achizițiile autorităților locale este cât se poate de semnificativă.

Prin urmare, în contextul crizei pe care o traversăm, cred că e vital ca cetățenii să țină un ochi pe absolut toate achizițiile derulate de aleșii lor locali. Și să se asigure atât că banii sunt cheltuiți cu folos, pe lucruri realmente necesare comunităților lor, cât și că prețurile de achiziție sunt în linie cu prețurile pieței. Fiindcă banii publici sunt bani din taxele și impozitele cetățenilor și trebuie să ne asigurăm că sunt drămuiți corect, cu atât mai mult în contextul crizei când resursele disponibile se diminuează cu rapiditate.

De aceea vă propun spre analiză o scurtă listă de achiziții pe timp de pandemie efectuate de autorități locale din județul Brașov. Nu zic că ele sunt oportune sau nu, măsurate sau nu. Zic însă că cetățenii ar trebui să se uite peste ele (și peste toate achizițiile aleșilor lor în general) și să cântarească dacă ele chiar sunt necesare comunității lor și dacă banii sunt cheltuiți chibzuit. Fiindcă la final sunt banii cetățenilor și trebui folosiți cu maximă responsabilitate și respect pentru munca oamenilor.

- Primăria Brașov: Lucrări de modernizare fântâna arteziană pietonal Valea Cetăţii 235,538.21 RON (48.677,99 EUR)

- Primăria Râșnov Begonii: Flori pt. parcuri 121.500,00 RON (25.131,86 EUR)

- Primăria Sanpetru: Servicii de toaletare pentru 2275 arbori și colectare deșeuri vegetale 45.500,00 RON (9.398,11 EUR)

- Primăria Cristian: Împrejmuire Sală Sport/Reparații gard și poartă acces 253.781,45 RON (52.453,69 EUR)

- Primăria Săcele: Lucrări de marcaj rutier și achiziția de indicatoare 183.700,00 RON (37.920,86 EUR)

- Primăria Drăguș: Reparaţii străzi interioare comunale 430.500,00 RON (89.237,59 EUR) cu aceeași firmă de la care a achiziționat servicii de întreținere spații verzi pentru suma de 119.000,00 RON (24.667,30 EUR)

- Primăria Șinca: Lucrări de îmbrăcare şi reparaţii trotuare, cu pavele şi borduri 378.157,50 RON (78.309,69 EUR)

- Primăria Comăna: 2 contracte cu acceaşi firmă de lucrări și reparații drumuri bordură pavaj pentru o uliță și un teren pietruit în Ticușu Nou 166.850,00 RON (34.455,34 EUR) + 24.100,00 RON (4.976,77 EUR)”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 20-05-2020 09:11
Viața trebuie să meargă mai departe, deci, faptul c-a dat gripa-n noi nu înseamnă că blocăm totul. Bine face domnul respectiv că monitorizează cheltuielile și, dacă găsește ilegalități, să anunțe pe cei îndrituiți.
ÎN SCHIMB, AZI AM AFLAT CĂ O JIGODIE DE MILIȚIAN PENSIONAR, FĂRĂ NICI-O PREGĂTIRE, OCUPĂ O FUNCȚIE ÎNALTĂ ÎN STRUCTURILE LOCALE BUGETARE! Despre furtul ăsta ce poate să ne zică??? CĂ ASTA ESTE: FURT!
Ne văităm că ne pleacă tinerii instruiți și pregătiți din țară dar PNL+PSD, adică U.S.L., pun pe funcții paraziți social fără pregătire în domeniu.
P.N.L.=P.S.D.!!!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9429   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6098   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8083   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8066   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2418   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6187   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5272   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că primarul Allen Coliban va face „curățenie” la secția de handbal a CSM Corona Brașov după ratarea promovării în Liga Națională?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter