myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Primarul Scripcaru și promisiunile privind măsurarea calității aerului / Unde au fost instalați senzori

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Operațiunea de instalare a celor 12 senzori din sistemul de măsurare și monitorizare a parametrilor de calitate a aerului pentru spațiile publice din municipiul Brașov ar urma să se încheie mâine, conform reprezentanților Primăriei Brașov.

Una dintre primele zone în care a fost montat un astfel de senzor este Avantgarden din cartierul Bartolomeu. Unii cetățeni și-au exprimat dorința de a fi instalat acolo un astfel de sistem. În plus, acolo au existat, de-a lungul timpului, sesizări legate de calitatea aerului.

Astfel de senzori au fost montați și în intersecțiile de la Făget (b-dul Gării - 13 Decembrie - str. Aurel Vlaicu) și „Trei alimentare” (Calea București - str. Zizinului - str. Toamnei -15 Noiembrie).

„În urma propunerilor venite de la cetățeni și a strategiei pe care o implementăm la nivelul municipiului Brașov am început montarea celor 3 tipuri de senzori de măsurare a calității aerului, în 12 locații din municipiu. Am încercat să acoperim toate cartierele orașului, zonele cu trafic auto intens și alte activități care au impact asupra mediului. De asta am amplasat unul pe intersecția Carierei cu Bazaltului, de exemplu, unde există o companie care tot timpul ne generează probleme din acest punct de vedere. Facem acest lucru ca să constatăm unde sunt problemele, care sunt necesitățile și care sunt măsurile care trebuie luate. Agenții economici trebuie să-și monteze echipamente și să aibă logistică de specialitate care să reducă efectele poluării, iar în trafic, să vedem unde se creează probleme, la ce ore și ce putem face. Cred că este foarte important să afle și toată lumea care este de fapt situația în timp real, iar împreună să vedem măsurile pe care le putem lua. Poate că la anumite ore ale zilei, în unele zone va trebui să impunem o serie de restricții, și este bine ca toată lumea să înțeleagă de ce este bine să facem aceste lucruri. Vreau să subliniez că în alegerea locurilor în care am amplasat aceste echipamente am avut o perioadă de consultări cu cetățenii, am avut foarte multe propuneri, unele s-au suprapus fie cu alte propuneri, fie cu cele făcute de specialiști, dar o mare parte din aceste locuri au fost stabilite pe baza propunerilor și a solicitărilor din partea cetățenilor. Mă bucur că am avut un feed-back bun, iar aceasta reprezintă doar o primă etapă, pentru că poate va trebui să extindem această rețea de senzori și în alte zone din municipiul Brașov”, a promis primarul George Scripcaru.

Zonele în care sunt montate aceste echipamente sunt: intersecția b-dul Gării - str. 13 Decembrie - str. Aurel Vlaicu; intersecția Calea București - str. Zizinului - str. Toamnei - b-dul 15 Noiembrie; cartierul Avantgarden Bartolomeu; cartierul Tractorul - zona nouă; B-dul Eroilor, zona Livada Poștei; cartierul Triaj; Piața Sfatului; Poarta Șchei; cartierul Stupini; intersecția str. Carierei cu str. Bazaltului; Parcul Trandafirilor; cartierul Noua.

„Vom monta pe toată raza municipiului Brașov trei tipuri de senzori care măsoară calitatea aerului, plecând de la cei mai simpli, care măsoară particulele în suspensie și ajungând la cei foarte complecși, care au echipamente performante de măsurare, inclusiv pentru noxe de tip dioxid de sulf, dioxid de azot, compuși volatili, formaldehidă, adică genul de poluanți specifici industriei. Montarea echipamentelor a început săptămâna trecută și va fi finalizată în cursul acestei săptămâni. Acest sistem face parte din conceptul de „smart-city“ al Brașovului, pentru că folosește comunicația integrată - care se găsește la nivelul primăriei Brașov - împreună cu utilizarea fizică a stâlpilor de iluminat sau a energiei electrice disponibile în cutiile de automatizare și, deci, este inclus în sistemul integrat al Primăriei de telegestiune a iluminatului public. Informațiile pe care le transmite fiecare senzor, cu o frecvență de cinci minute, sunt stocate de o aplicație software care este disponibilă în cloud. Acest tip de senzor este adoptat și de alte persoane fizice care sunt în măsură să-și integreze echipamentele proprii într-o rețea complexă, în așa fel încât să se poată face o analiză pertinentă asupra datelor multiplelor zone ale orașului, atât industriale cât și pietonale”, a declarat și George Zaharia, SmartCity manager, Flash Lighting Services SA. Mai multe informații - AICI

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-3 #1 Barbu Gh. 10-08-2020 20:25
Hai cu moldogotul nenorocit la pușcărie! Că acolo-i este locul.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 14 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9253   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0683   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7191   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4990   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2302   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3515   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5182   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.3000   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că va urma şi un al patrulea val de infectări cu coronavirus?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter