myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update BRAȘOV. Căncescu, de trei ori „nu” pentru candidatură, dar va fi sesizată CCR

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Decizia Biroului Electoral Județean (BEJ) Brașov, care a respins candidatura lui Aristotel Căncescu, a fost confirmată sâmbătă după-amiază de Curtea de Apel Brașov. Instanța brașoveană s-a pronunțat după ce Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a făcut apel la sentința dată de Tribunalul Brașov, care menținuse hotărârea BEJ Brașov, ce nu a validat dosarul de candidatură a lui Căncescu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, din cauza, în principal, a unor tabele de semnături pe care nu era menționat numele celui care candida, adică erau semnături de susținere „în alb”.
Reamintim că, în 19 august, Biroul Electoral Județean a respins candidatura lui Aristotel Căncescu, anulând 571 de semnături de susținere (din cele 3.107 depuse), care erau pe liste pe care nu era menționat numele candidatului. Astfel, au mai rămas doar 2.536 de semnături, în condițiile în care pentru validarea candidaturii era nevoie de minim 2.596 de susțineri.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Brașov „admite cererea apelantului PARTIDUL ALIANŢA LIBERALILOR ŞI DEMOCRAŢILOR – JUDEŢUL BRAŞOV de sesizare a Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 54 alin. 5 coroborat cu alin. 6 din Legea nr.115/2015 prin raportare la art. 21 şi art. 24 din Constituţia României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 54 alin.5 coroborat cu alin.6 din Legea nr.115/2015 prin raportare la art.21 şi art.24 din Constituţia României, invocată de apelant”.

În  Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, alineatele pentru care s-a ridicat excepția de neconstituționalitate stipulează astfeL: „(5) Contestațiile privind admiterea sau respingerea candidaturilor se soluționează în termen de 48 de ore de la înregistrare, de către judecătoria, respectiv tribunalul în a cărui rază teritorială se află circumscripția electorală. Hotărârea nu se comunică. (6) Împotriva hotărârii date în contestație se poate face apel în termen de 24 de ore de la pronunțare, la instanța ierarhic superioară. Apelul se soluționează în termen de 24 de ore de la înregistrare”.

Prevederile pe care aceste dispoziții le-ar încălca pe cele din Constituția României sunt: „Articolul 21(1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime. (2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept. (3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil. (4) Jurisdicţiile speciale administrative sunt facultative şi gratuit” și „Articolul 24 (1) Dreptul la apărare este garantat.(2) În tot cursul procesului, părţile au dreptul să fie asistate de un avocat, ales sau numit din oficiu”.

Citiți și:

Update BRAȘOV. Căncescu, victorie parțială. I-au lipsit 60 de semnături valabile în cursa spre șefia CJ

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Alex Brasov
-1 #1 Alex Brasov 01-09-2020 12:09
Da, din pacate nici legile nu sunt ce au fost... Ei sunt niste oameni competenti, dupa parerea mea. Cu siguranta vor avea votul meu #Ialimitianupri mar #sustinALDE
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Alpla

Curs BNR

Vi, 21 Ian 2022
Euro   Euro   EUR   4.9449   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3614   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.9178   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7821   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2416   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4856   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5283   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.4300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că Ania Caill merită să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Beijing?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter