myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV - ALEGERI LOCALE. LIVETEXT! S-a trecut de pragul de 40% în județ...

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

- Prezenţa la alegerile locale a fost, duminică, până la ora 21.00, de 46,02% (8.420.737 de alegători), potrivit datelor anunţate de Biroul Electoral Central. În mediul urban, şi-au exercitat dreptul de a alege 3.912.345 de cetăţeni şi în rural 4.508.388.

- La închiderea urnelor, prezența la nivelul județului Brașov a fost mult mai mică față de acum patru ani. 218.946 de persoane au votat azi la nivelul întregului judeţ Braşov, respectiv 42% din totalul alegătorilor. La nivelul municipiului Brașov, au fost prezenți 84.970 de votanți, respectiv o prezență de 34,54 %, față de 37,28% (93.344 de persoane), acum patru ani. Urmează rezultatele exit poll-ului pentru Brașov! 

- Un incident electoral mai puțin obișnuit s-a petrecut într-o secție de votare din județ (detalii: BRAȘOV. Vot în aer liber. Ilegal, evident)

- Până la ora 20.00, în județul Brașov au votat 210.591 de persoane, ceea ce reprezintă 40,40% din total.

La nivel național, 8.149.202 de alegători au votat până la ora 20.00, prezența la urne fiind de 44,54%, așa cum a informat BEC. Sunt cu peste 300.000 de voturi mai puține decât la alegerile locale precedente, la aceeași oră. Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat, duminică, până la ora 20.00, în județele Giurgiu, Olt, Teleorman, Mehedinți, Călărași. Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în  București, Iași, Vaslui, Galați, Covasna. Prezenţa la urne este mai mare în mediul rural față de urban.

- O nouă postare pe contul său de Facebook a lui Allen Coliban, candidatul de primar al Brașovului din partea USR PLUS: „Totul acum depinde de cei care nu au votat. Câteva voturi pot face diferența. Brașov, arată-ți forța!”.

- Până la ora 19.00, în județul Brașov au votat 195.058 de alegători, 37,42%. Dintre aceștia, 4.976 au votat pe listele suplimentare, iar 1.079, la urna mobilă.

La nivel național, până la ora 19.00, au votat 7.589.587 de alegători, prezența la urne fiind de 41,48%. La precedentele alegeri locale, din iunie 2016, până la ora 19.00 votaseră mai mulți alegători: 7.866.567 (42,93%). Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat, duminică, până la ora 19.00, în județele Giurgiu, Olt, Teleorman, Mehedinți, Călărași. Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în București, Iași, Vaslui, Covasna, Galați. Prezenţa la urne este mai mare în rural față de urban.

- Noutăți în ceea ce privește exercitarea dreptului la vot de către cei care nu se pot deplasa (detalii: BRAȘOV. Urna mobilă mai poate fi cerută și azi, doar de către anumiți alegători)

-Cu puțin înainte de orele 17.00, un incident legat de alegeri a perturbat liniștea din Lunca Câlnicului. Pentru detalii CITIȚI ȘI: BRAȘOV. Bărbat încătușat după un incident lângă secția de votare / S-a tras foc de avertisment!

- În județul Brașov, până la ora 18.00, au votat 179.505 alegători, reprezentând 34,43%. La urna mobilă au votat 791 de persoane.

La nivel național, un număr total de 6.983.136 de alegători au votat până la ora 18.00. Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat în județele: Olt, Giurgiu, Teleorman, Mehedinți, Gorj. Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în București, Covasna, Vaslui, Iași, Galați. Prezenţa la urne este mai mare în rural față de urban.

- Până la orele 16.00, procesul electoral s-a desfășurat fără incidente majore de ordine publică, în județul Brașov, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar Alina-Maria Ivan. Toate sesizările care au ținut de alegeri au fost verificate de polițiști. De la începutul procesului electoral și până la ora menționată, au fost înregistrate 20 de sesizări, dintre care patru s-au confirmat. Polițiștii brașoveni au întocmit două dosare penale pentru fals și uz de fals, respectiv coruperea alegătorilor. Totodată, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 3.600 de lei. Șase persoane aflate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IJP Brașov și-au exercitat dreptul de a vota, iar o persoană aflată în arest la domiciliu a vota prin intermediul urnei speciale. Efectivele MAI rămân la datorie pe toată perioada desfășurării procesului electoral. Detalii în al doilea filmuleț.

- Ministerul de Interne (MAI) a cerut Biroului Electoral Central (BEC) să prelungească votul în secțiile unde e coadă și să le permită să-și exercite votul tuturor cetățenilor care sunt în fața secțiilor de vot. BEC va lua o decizie în acest sens în ședința programată la ora 18.00, după cum au declarat pentru G4Media.ro surse din instituție.

- Până la ora 17.00, în județul Brașov au votat 162.604 persoane, 31,19%. 635 de oameni au votat la urna mobilă.
 
La nivel național, până acum au votat 6.327.857 de alegători, prezența la urne fiind de 34,58%. Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat în județele Olt, Giurgiu, Teleorman, Mehedinți, Gorj. Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în București, Covasna, Vaslui, Iași, Galați. Prezenţa la urne este mai mare în rural față de urban.
 
- Pe contul său de Facebook, viceprimarul Mihai Costel, candidatul PMP pentru funcția de primar al Brașovului, a postat următorul text: „Am votat astăzi cu încredere în echipa mea, pentru #BrasovulPePrimulLoc.
 
Am ales să pun în valoare talentul, expertiza, gândirea pe termen lung, atenția la detalii și grija pe care o manifestă cu ușurință cele trei doamne din echipa mea: Cătălina Dinu, lector universitar și specialist în drept, Georgiana Buta, cadru didactic și expert în educația timpurie și Gabriela Micioiu, arhitect și specialist în plan urbanistic.
 
Pentru Consiliul Județean, echipa mea a avut alături o altă doamnă de calitate: Otilia Vlad, avocat Baroul Brașov.
 
Am apelat la experiența și la dorința de implicare a celor doi domni din echipa mea pentru Consiliu Local- dr. Petre Gorgon, medic și fondator al unei clinici private din Brașov și Monel Puia, artist și antreprenor cultural.
 
Pentru Consiliul Județean, echipa mea i-a avut alături pe George Antohe, expert în mobilitate și transport, Tudor Blendea, manager în turism și Ovidiu Sîrghie, expert topografic.
 
Mă bucur mult că ați acceptat să vă alăturați echipei și să susțineți viziunea unui oraș în care dezvoltarea se bazează pe expertiza unor specialiști și în care detaliile fac, de cele mai multe ori, diferența.
Sunt recunoscător pentru aportul vostru special în echipă și vă mulțumesc pentru pentru tot efortul depus până acum. Știu că a fost necesar să ieșiți din zona de confort, dar v-ați descurcat excelent!”.

- Până la ora 15.00, în județul Brașov au votat 125.498 de persoane, din care 447 la urna mobilă, ceea ce înseamnă 28,46%.

- Polițiști din Predeal au fost sesizați astăzi, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, la o secție de votare din stațiune, un bărbat ar fi oferit o sumă de bani unui alt ins, în scopul determinării alegătorului să voteze un anumit candidat. Polițiștii continuă cercetările în vederea clarificării stării de fapt, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor", dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

- La nivelul județului Brașov, procentajul celor care au votat era, la ora 14:00,  mai mic decât acum patru ani: 21,3%, comparativ cu 24,4% în 2016. Este drept că procesul electoral este ușor îngreunat din cauza măsurilor de siguranță igienico-sanitare impuse, respectate cu strictețe în fiecare secție de votare.

- Până la ora 14.00 au votat, la nivel național, 4.338.179 de alegători, prezența la urne fiind de 23,71%. Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat, până la această oră, în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Mehedinți, Gorj. Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în București, Covasna, Vaslui, Iași, Harghita. Prezenţa la urne este mai mare în mediul rural față de urban.

- Situație ultuitoare! Autorităţile locale din Galați au amenajat patru secţii de votare, în care ar trebui să voteze peste 8.500 de persoane din Republica Moldova cu dublă cetăţenie şi care au fost luate în spaţiu de un bărbat ce deţine două proprietăţi. Gălăţeanul respectiv deţine două proprietăţi, o casă, unde au viză de flotant peste 3.500 de persoane cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şi un apartament la bloc, unde figurează alţi aproximativ 5.000 de moldoveni, a explicat directorul Serviciului de Evidența Populației Galaţi, Silviu Bacalum, citat de Agerpres.

- Până la ora 14.00, în județul Brașov au votat 111.550 de persoane, din care 273 la urna mobilă, ceea ce înseamnă 21,46%.
 
- A votat și Adrian Veștea, candidatul PNL pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Brașov: „Am votat cu gândul la viitor! Un viitor mai bun pentru fiecare brașovean! Am votat cu gândul la dezvoltare și continuitate!
Îi îndemn pe toți brașovenii să voteze! E nu numai un drept, ci și o responsabilitate!”.
 
- Pe contul său de Facebook, Allen Coliban a postat: „#Mergilavot din timp, deja s-au format cozi la unele secții. Nu că nu am fi obișnuiți cu statul la coadă pentru vot... Vor câștiga cei mai mobilizați, de aceea votul tău e foarte important!
Cu încredere, cu speranță, azi decidem viitorul orașului nostru”.
 
De asemenea, George Scripcaru a punctat: „Vă îndemn să mergeți la vot!
Brașovul are nevoie de votul dvs. pentru dezvoltarea orașului și continuarea proiectelor începute”.
 
- Conform g4media.ro, în cel puțin 11 municipii reședință de județ se joacă funcția de primar. La Pitești, Bacău, Bistrița, Brașov, Alba, București, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Zalău, Timișoara și Tulcea ar fi luptă strânsă. 
 
În ceea ce privește Brașovul, sursa citată a menționat trei candidați care ar conta: actualul primar George Scripcaru (PNL), Allen Coliban (USR PLUS) și Florin Orțan (PSD).

- Până la ora 13.00, în județul Brașov a votat 17,94% din populație, adică 93.535. La urna mobilă au votat 165 de persoane. La nivel național, un număr total de 3.631.578 de alegători au trecut pe la urne, 19,84%, potrivit datelor Biroului Electoral Central.

- În plan național, până la ora 12.00, au votat 2.870.898 de alegători, prezența la urne fiind de 15,69%. Cele mai mari prezențe la vot s-au înregistrat în județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Mehedinți. Cele mici prezențe la vot s-au consemnat în județele: Covasna, București, Harghita, Iași, Vaslui. Prezenţa la urne este mai mare în mediul rural față de urban. Au votat mai mulți bărbați decât femei. Majoritatea celor care au votat au peste 45 de ani.

- La ora 12.00, prezența la urne în județul Brașov a fost de 13,98%. 72.496 de persoane au votat până acum, din care 73 la urna mobilă.
 
- Candidații USRPLUS, Allen Coliban - Primăria Brașov, și Tudor Benga - președinția Consiliului Județean au votat la Colegiul Național „Unirea”.
 
„Am venit cu gânduri bune, am votat pentru viitor, pentru schimbare, pentru un Brașov pe care ni-l dorim. Mă bucur să văd că oamenii vin să voteze cu entuziasm, cu zâmbetul pe buze, ceea ce a lipsit în ultimii ani, când prezența la vot scădea de la un scrutin la altul”, a afirmat Coliban.
 
Am votat pentru schimbarea autentică, pentru viziune de dezvoltare și planuri pe termen lung, pentru un județ care să arate, să se simtă și să funcționeze ca într-o țară membră a Uniunii Europene în 2020”, a declarat și Benga.
 
- Pe contul său de Facebook, Adrian Ioan Veştea, candidatul PNL pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Brașov, a postat: „O zi ca o sărbătoare! Pentru mine este o sărbătoare dublă anul acesta! De 15 ani este sărbătoare în casa noastră, datorită lui Darius! De 15 ani, an de an, ne bucurăm împreună de fiecare pas pe care îl face pe scara vieții lui! Mă bucur că astăzi am lângă mine un adolescent ambițios, pregătit să se lupte pentru visurile lui! La mulți ani, Darius! Să-ți împlinești fiecare vis și să nu-ți dispară niciodată zâmbetul senin! Tot astăzi sărbătorim democrația, pentru că alegerile sunt, cu adevărat, sărbătoarea democrației! Pentru mine, astăzi începe cu zâmbetul senin al lui Darius și cu multă bucurie în suflet! Să fie o zi plină de zâmbete și bucurii, deci!”.

- Primarul George Scripcaru și-a exprimat votul, în această dimineață, la alegerile locale și îi îndeamnă pe cetățeni să-i urmeze exemplul. El a fost prezent la Secția de votare nr. 1, din Șchei. „Vă îndemn să mergeți la vot! Brașovul are nevoie de votul dvs. pentru dezvoltarea orașului și continuarea proiectelor începute”, a transmis Scripcaru. Mesajul său poate fi urmărit și în filmulețul alăturat.

- La ora 11.00, prezența la vot în județul Brașov a fost de 10,26%, 53.486 de oameni au votat, dintre care 2,084 pe listele suplimentare, 39 cu urna mobilă și 0 de pe listele complementare.

- Fostul prefect al județului Brașov, Marian Rasaliu, care candidează pentru președinția Consiliului Județean Brașov din partea PSD, a votat la Colegiul Economic „Andrei Bârseanu” de pe strada Lungă. Rasaliu a declarat că a votat pentru echilibru, pentru ca în județ să se reducă decalajele între diferitele zone geografice.

- Şi candidatul Pro România pentru fotoliul de primar al Brașovului, Sorin Susanu, a votat în jurul orei 10.45. 

„E o zi în care, probabil, vom avea o schimbare. Sper în această schimbare. Consider că Braşovul a ajuns la o plafonare şi la o problematică în anumite segmente de activitate. Am votat pentru fapte, nu pentru vorbe. Votez pentru modernizarea oraşului, pentru un Braşov fără droguri, pentru un Braşov fără corupţie. Sper că votarea se va desfăşura fără probleme. Sănătatea oamenilor este prioritară. Aşa cum am văzut eu în această secţie, sunt respectate regulile. Voi încerca să ajung în toate secţiile, pentru a fi sigur că nu se încalcă regulile”, a declarat Sorin Susanu.

- La secțiile de votare din județul Brașov au fost depuse 1.387 cereri de urnă mobilă, din care 185 în municipiul Brașov.

- La ora 10.00, prezența la vot în județul Brașov a fost de 6,69%, 34.920 de oameni au votat, dintre care 1.725 pe listele suplimentare și 0 de pe listele complementare.

- Preşedintele Klaus Iohannis a votat în jurul orei 9.35. 

„Să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru. E foarte important să ne uităm foarte bine la candidați și să-i alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim”, a spus președintele, îndemnând românii să voteze la alegerile locale.

- Dr. Florin Orțan, candidatul PSD pentru fotoliul de primar al Brașovului, a declarat după vot, printre altele: „Am votat astăzi pentru «Brașovul Sănătos» - pentru un sistem medical bine pus la punct, în care cetățeanul, de data asta în calitate de pacient, să se simtă în siguranță și încrezător că orice problemă ar avea va fi rezolvată de specialiști motivați și bine pregătiți. Îmi doresc pentru noi toți și familiile noastre un Brașov dezvoltat, un Brașov care ține pasul cu nevoile cetățenilor lui. Am votat pentru schimbarea necesară în administrația locală, în care competența profesională și managerială să ia locul plafonării și oamenilor lipsiți de profesionalism. Am votat pentru echipe și pentru puterea echipelor! Pentru că un singur om nu are puterea de a face lucruri mari, dacă nu are în spate oameni competenți și curajoși, care să muncească alături de el. Am votat cu gândul la brașovenii care au așteptări mai mari de la orașul lor”.

- Prezenţa la vot pe ţară la alegerile locale a fost, astăzi, până la ora 9,00, de 4,31 % - respectiv peste 789.643 alegători, potrivit raportărilor Biroului Electoral Central (BEC). În mediul urban, s-au prezentat la urne până la această oră 375.944 de alegători, iar în mediul rural - 413.699.

- Managerul general al grupării SR Braşov, Ciprian Jurubescu, candidat la un loc în Consiliul Local, pe listele Pro România, a votat în această dimineaţă „pentru un Braşov sportiv”.

- Până la ora 9.00, în județul Brașov au votat 19.949 de persoane, 3,90%.

- La ieșirea de la vot, premierul Ludovic Orban a declarat: „Întreg conceptul nostru de campanie a fost de creștetera nivelului de trai, de dezvoltare a comunităților locale prin proiecte și investiții. Am votat pentru candidații care îmi oferă garanția că se oferă astfel de condiții”.

- Până la ora 8.30, în țară votaseră peste 500.000 de persoane.

- În jurul orei 8.00, premierul Ludovic Orban a ajuns la secția de votare din Dobroiești - Ilfov. Stă la coadă. Un tânăr aflat în scaun cu rotile i s-a plâns de condiții, spune că a făcut cerere pentru a fi montată o rampă specială, dar degeaba...

- Până la ora 8.00, în județul Brașov, au votat 8.935 de persoane, 1,71%.

În țară, în prima oră de la deschiderea urnelor au votat peste 341.470 de alegători, prezența la urne fiind de 1,86%.

................................................................................................................

În județul Brașov, pentru alegerile locale de astăzi, sunt 457 de secții de votare. 519.859 de persoane sunt înscrise pe listele permanente, iar 1.340, pe liste complementare (conform articolului 21 din Legea 115, listele electorale complementare au caracter permanent și îi cuprind pe toți cetățenii Uniunii Europene cu drept de vot care se află în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări și au domiciliul sau reședința în localitatea pentru care se întocmește lista.

Brașovenii aleg un președinte de consiliu județean, 34 de consilieri județeni, 58 de primari (1 de municipiu reședință de județ, 3 de municipii, 6 de orașe și 48 de comune) și 772 de consilieri locali.

Până la ora 7.35 au votat, în județul Brașov, 5.764 de persoane, ceea ce înseamnă 1,13%.

Printre județele fruntale la vot se numără Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, iar Harghita și Covasna consemnează cele mai reduse procente de prezență.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+4 #1 Barbu Gh. 27-09-2020 12:18
Ce amuzant: primele și ultimele județe ca prezență sunt și cele mai sărace din țară, conform raportării de la ora 12,00. Acolo unde domină PSD-ul și UDMR-ul, cele mai parșive organizații de tip mafiot.
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+3 #2 Barbu Gh. 27-09-2020 14:23
De ce-l prezentați pe acest penal nenorocit care a îndatorat Iașovul pentru trei generații!?
ASTA NU-I RECLAMĂ ELECTORALĂ!?
NU VĂ ESTE AȘA PUȚINĂ RUȘINE!?
Citat | Raportează către un administrator
Bartolomeu
+3 #3 Bartolomeu 27-09-2020 14:28
Traditional balanta va fi inclinata de cei care voteaza direct din puscarie! Interesant, nici o stire despre prezenta la vot a "victimelor" care stau la "racoare" dar si-au castigat acest drept prin reprezentatii aflati la "lumina"! In viitor, "autoalesii" ii vor "recompensa" pentru "lupta" depusa pentru a invinge "adversarii" din aceeasi echipa de infractori! Bartolomeu
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că un profesor care este prins copiind ar trebui exclus din învăţământ?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter