myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update. BRAȘOV. CL, ședință de îndată / CAZUL GORIȚA, reacția primarului...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update 7. Puteți urmări AICI conferința susținută de primarul Allen Coliban după ședința CL. 

Update 6. Drumul Forestier Gorița a fost stopat. Pe acest subiect, primarul Allen Coliban a declarat: „Votul a fost unanim împotriva continuării acestui proiect. Am promis că nu ne lăsăm, am promis că vom opri acest proiect dăunător pentru natură, pentru toți iubitorii de pădure și drumeții montane”.

Update 5: Consilierii PNL sunt de acord și cu proiectul de la punctul 3.

Update 4: A fost respins și amendamentul PSD privind eliminarea pentru 2021 a taxelor de ocupare a domeniul public pentru terase și pentru acordul primarului. Au fost 19 voturi împotrivă și patru pentru. Proiectul de reducere cu 50% a celor două taxe a fost adoptat cu 22 de voturi pentru. Doi consilieri nu au participat.

Update 3: A fost respins amendamentul PSD de a reduce cu 50% impozitul pe clădirile nerezidențiale folosite pentru operațiuni economice. Au fost 15 voturi împotrivă, 3 abțineri și 5 împotrivă. Proiectul inițial, care prevede reducere de 25%, a fost adoptat cu 21 de voturi pentru, o abținere și două neparticipări la vot. 

Update 2: „Mesajul este de responsabilitate. De aceea trebuie să fim atenți, mai ales când vine vorba de reduceri în masă. După dezbateri cu mediul HoReCa propun o reducere de 25% pe impozit, conform OUG181/2020. Reducerea pe cod CAEN/Acordul Primarului (coduri CAEN ce reprezintă activități HoReCa) de 50% și o scădere mai mare de 50% a taxei de terasă până în Aprilie. Aceste propuneri urmează să fie supuse votului în următoarele minute”, este poziția primarului Allen Coliban.

Consilierii locali PNL sunt de acord cu propunere primarului Allen Coliban, de a reduce cu 25% impozitul pe clădirile nerezidențiale folosite pentru operațiuni economice și cu 50% a taxelor de la punctul 2.

Consilierii PSD solicită reducere de 50% a impozitului pe clădiri și să fie eliminate taxele de funcționare și de ocupare a domeniului public, pentru 2021. Solicită și reducerea taxei pentru parcări, pe care o plătesc cei din HORECA.

Întrebat de consilierul local Lucian Pătrașcu ce excedent a fost anul trecut și care va fi situația pe acest an, șeful Serviciului Buget - Direcția Economică din cadrul Primăriei Brașov, Maria Oprea, a declarat că în 2019 a fost excedent de peste 220 de milioane de lei și că va fi și în 2020, dar încă nu poate fi spusă o sumă.

Ședința de îndată a fost programată astăzi, deoarece este termenul la care expiră termenul prevăzut de OUG 181/2020, care oferă posibilitatea de a reduce impozitul anual pe clădiri cu o cotă de până la 50% pentru clădirile nerezidenţiale sau scutirea de la plata taxei lunare pe clădiri, pentru anul 2020. Conform Ordonanței, reducerea se aplică dacă sunt adoptate hotărâri în acest sens la nivelul consiliilor locale, respectiv al Consiliului General al Municipiului București până la data de 2 decembrie 2020.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Update 1: Primarul Allen Coliban a informat, la debutul ședinței, că bugetul este pe un minus de 21 de milioane de lei din perspectiva încasărilor, față de estimări. „Nu știu în ce măsură vom reuși să recuperăm în decembrie din cele 21 de milioane”, a avertizat el, adăugând că această „gaură” în buget se va vedea anul viitor la capitolul „investiții” și orice decizie trebuie luată cu prudență.

El a explicat și că impactul va fi de 5 milioane de lei, dacă se aplică o reducere de 50%  la plata impozitului pe clădiri nerezidențiale folosite pentru activități economice (n.r. nu doar în domeniul Horeca). El propune ca facilitatea să se acorde în limită de 25%, nu de 50%, pentru a nu împovăra excesiv bugetul local.

Referitor la taxele de la proiectul nr. 2, dacă vor fi reduse cu 50%, impactul ar fi de 350.000 de lei, respectiv de 500.000 de lei, conform directorului executiv al Direcției Fiscale Brașov, Marian Voinescu. Pe de altă parte, primarul Allen Coliban a amintit că terasele nu funcționau pe timp de iarnă, prin urmare nu se colectau bani și s-ar putea aplica o reducere mai mare de 50% în primele trei luni ale anului 2021, apoi de 50%. 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ședința de îndată a Consiliului Local Brașov despre care informam și AICI a început în urmă cu câteva minute și poate fi urmărită AICI

Consilierii locali vor vota următoarele proiecte:

1. Acordarea de facilitați fiscale persoanelor fizice si juridice care au clădiri nerezidențiale folosite pentru activități economice;

2. Reducere taxă de ocupare a domeniul public pentru terase și taxa pentru acordul primarului;

3. Stoparea Proiectului Gorița: Renegocierea contractului de finanțare dintre AFIR și Municipiul Brasov (contractul conține reabilitarea unor drumuri forestiere și amenajarea drumului Gorita).

Imediat după încheierea ședinței, primarul Allen Coliban va organiza o conferință de presă. VEZI ȘI: Update. BRAȘOV. Va beneficia HORECA de scutiri de taxe? Discuții aprinse în ședința de Consiliu Local 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-5 #1 Barbu Gh. 02-12-2020 16:25
Dar un răspuns „de îndată” cu privire la instalarea unui mafiot de pensionar special din miliție nu putem primi?

FACEȚI ȘI VOI CA CIUMA ROȘIE?????
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Compania APA

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 18 Iun 2021
Euro   Euro   EUR   4.9250   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1340   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7441   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4992   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2321   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3425   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5181   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8900   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că în Braşov se respiră un aer curat?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter