myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video ALEGERI PARLAMENTARE - BRAȘOV & ROMÂNIA. Minut cu minut... / Ce au transmis primarul Allen Coliban și președintele CJ Adrian Veștea

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

- BRAȘOV. ORA 20.00. Până la această oră, în județul nostru au votat 160.529 de persoane, reprezentând 30,99%. La nivel național, prezența la urne este de 31,11%, după ce au votat 5.659.899 persoane.

BRAȘOV. ORA 19.30. De la începerea procesului de votare până în acest moment, la nivelul județului Brașov au fost înregistrate în sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal 39 de sesizări, dintre care 28 au fost infirmate, iar 11 sunt în curs de cercetare, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, comisar Alina-Maria Ivan. Pentru detalii, vezi și: BRAȘOV. ALEGERI PARLAMENTARE. Sancționat pentru filmulețul din cabina de vot

- BRAȘOV. ORA 19.00. Până la această oră, în județul nostru au votat 152.481 de persoane, reprezentând 29,44%. La nivel național, prezența la urne este de 29,75%, după ce au votat 5.412.426 persoane.

- BRAȘOV. ORA 18.00. Până la această oră, în județul nostru au votat 142.363 de persoane, reprezentând 27,48%. La nivel național, prezența la urne este de 27,96%, după ce au votat 5.086.700 persoane.

- BRAȘOV. Ora 17.00. Până la această oră, 128.784 persoane au votat în județul nostru, reprezentând 24,86 %. La nivel național, prezența la urne este de 25,34%, votând 4.611.434 de români.

- BRAȘOV. ORA 16.10. „În cele 8 ore de la deschiderea secțiilor de vot, la nivelul județului Brașov nu au fost semnalate probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice. Până la acest moment au fost înregistrate 27 sesizări referitoare la posibile fapte, care au legătură cu procesul electoral, dintre acestea 11 au fost infirmate, iar 16 sunt în curs de cercetare. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nu au fost constatate fapte de natură penală”, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

„Toate sesizările privind săvârșirea unor contravenții sau infracțiuni electorale sunt și vor fi tratate cu echidistanță, indiferent de calitatea persoanelor care fac sesizarea sau care sunt vizate de aceasta. Reamintim faptul că toți alegătorii și toate celelalte persoane implicate în procesul electoral trebuie să respecte măsurile special de protecție stabilite în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât să fie evitată răspândirea virusului SARS-CoV-2. În continuare, forțele de ordine din județul Brașov, ce au competență în asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță public, sunt la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral”, a adăugat sursa citată.

- BRAȘOV. Ora 16.00. Până la ora 16.00, 114.968 persoane au votat în județul nostru, reprezentând 22,19 %. La nivel național, prezența la urne este de 22,47%, votând 4.089.354 de români.

- BRAȘOV. Ora 15.00. Până la această oră, 104.891 au votat în județul nostru, reprezentând 20,25 %. La nivel național, prezența la urne este de 20,36%, votând 3.704.626 de români.

- BRAȘOV. Ora 14.25. La nivelul județului Brașov au fost înregistrate șase sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre care patru au fost infirmate, iar două sunt în curs de cercetare. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nu au fost constatate fapte de natură penală. VEZI ȘI: BRAȘOV. ALEGERI PARLAMENTARE. Ce fapte sunt considerate contravenții / infracțiuni

BRAȘOV. Ora 14.00. Până la ora 14.00, în județul nostru, au votat 88.184 de oameni, adică 17,02%.

La nivel național, 3.086.240 de persoane s-au prezentat la urne, adică 16,96%.

- BRAȘOV. Ora 13.00.  Până la ora 13.00, în județul nostru, au votat 72.045, reprezentând 13,91%. La nivel național, 2.519.896 de persoane s-au prezentat la urne, reprezentând 13,85%.

- BRAȘOV. Ora 12.51. Primarul Allen Coliban a votat la Colegiul Național „Unirea”. „Am fost să votez pentru o Românie fără hoție. Hai și tu, hai și voi, închidem azi cercul cu cele mai importante alegeri din acest ciclu electoral, alegerile parlamentare. Decide pentru tine cine sunt cei care vrei să te reprezinte în forul care decide legile țării”, a transmis edilul, înainte de a vota. „Urmează patru ani foarte importanţi pentru România, în care ţara noastră va beneficia de fonduri europene cum nu a mai beneficiat niciodată. Este foarte important să trimitem oameni competenţi în Parlament, să avem un guvern cinstit, să eliminăm hoţia din gestionarea banului public şi din actul de guvernare", a mai transmis el. VIDEO - AICI

- BRAȘOV. Ora 12.44. „Dublă sărbătoare azi pentru toți românii: Sfântul Nicolae și ziua în care decidem soarta României. Decidem astăzi, prin votul nostru, drumul pe care România pornește! Sărbătoriților zilei le doresc să fie sănătoși, iar gândul bun să îi însoțească mereu! La mulți ani!”, a transmis, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

- BRAȘOV. Ora 12.00. Până la ora 12.00, în județul nostru, au votat 56.950 de oameni, adică 10,99%.

La nivel național, au votat 2.013.325 de oameni - 11,06%.

-Până la ora 11.45, la nivelul județului Brașov nu au fost înregistrate incidente electorale, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, comisar Alina-Maria Ivan. Informații detaliate găsiți în filmulețul alăturat.

-Primarul Brașovului, Allen Coliban, a postat pe Facebook, în jurul orelor 11.00, o fotografie în care apare alături de fiica sa (vezi FOTO 2), adăugând următorul mesaj: „Cel mai bun motiv pentru ca un părinte să voteze azi este...”.

- BRAȘOV. Ora 11.00. Până la ora 11.00, în județul nostru, au votat 40.000 de oameni, adică 7,72%.

La nivel naţional, prezenţa la urne este de 7,78%, 1.424.738 de oameni votând. 

- BRAȘOV. Ora 10.00. Până acum, în județul nostru, au votat 25.492 de persoane, adică 4,92%. 

La nivel național, au votat 897.207 persoane - 4,93%.

- Președintele României, Klaus Iohannis, a votat și el. Înainte, însă, în secția de votare, a fost pus să își dea masca jos, pentru a fi identificat.

După ce și-a exercitat dreptul de vot, Iohannis a afirmat: „Este o zi extrem de importantă astăzi. Avem șansa istorică de a alege un Parlament mai bun, care realmente se ocupă de problemele românilor și face legi bune pentru România.  E extrem de important să mergem la vot, alegerile nu se câștigă în sondaje, ci la urne și e foarte clar că fiecare vot contează. E clar, dragi români, azi, fiecare vot contează, vă rog, mergeți la vot”.

- BRAȘOV. Ora 9.00. Au votat în județ circa 15.000 de persoane, ceea ce înseamnă 2,90%.

În țară au votat peste 505.000 de oameni, adică aproximativ 2,78%.

- Și Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost la vot, în Buzău, declarând printre altele: „Am votat astăzi pentru ca românii să își ia viața înapoi, am votat astăzi pentru ca de mâine România să aibă un plan concret și specialiștii capabili pentru gestionarea crizei economice. Am votat pentru cei care au nevoie de pensii, alocații, de școli deschise, dar am votat și împotriva incompetenței și indolenței. Am votat pentru producătorii români, îndemn românii să vină astăzi la vot, e un vot crucial pentru următorii patru ani, și să voteze în spiritul Sfântului Nicolae, în care pentru cei care au fost cuminți să le aducă daruri și cei care nu au fost cuminți să le aducă nuiaua”.

- Și premierul Ludovic Orban s-a prezentat la vot, la Dobroeşti (Ilfov), localitate carantinată - unde-și are domiciliul. Cu această ocazie, el a spus: „Am votat pentru dezvoltarea României, o Românie dinamică, modernă, încrezătoare în forțele sale, una care să fie respectată la nivel internațional, am votat pentru reforme substanțiale, o orientare euroatlantică clară”.

- Dacian Cioloș, unul dintre liderii Alianței USR PLUS a votat la Zalău, punctând: „Să apropiem parlamentul de societatea românească și să facem împreună ce ne dorim. După pandemie va trebui să reconstruim, să o facem cu oameni competenți. Sper să avem cât mai mulți români care să iasă la vot. Se votează în condiții de siguranță. Direază 5 minute să votezi. Cred că merită să dăm o oră din viața noastră ca în următorii 4 ani să fim cu sufletul împăcat”.

- Prestigiosul cotidian francez Le Monde a scris despre alegerile de astăzi din România, făcând o legătură cu „spitalele înfricoșătoare” de la noi pe fondul pandemiei de coronavirus: „România redescoperă starea înfricoșătoare în care se află unele spitale, în timp ce țara este afectată puternic de al doilea val de COVID-19, cu un record de 211 decese în 24 de ore înregistrat joi, 3 decembrie... Spitalele românești se află într-o stare deplorabilă și aproape nici unul nu a fost ridicat după 1990, în ciuda miliardelor de euro puse la dispoziție de Uniunea Europeană după aderare”.
 
- BRAȘOV. Fostul consilier local Cristian Macedonschi a votat la prima oră, relatând pe pagina sa de Facebook: „Eu am votat la prima oră pentru o Românie fără hoție și fără penali în parlament. Mergi și tu la vot și fi ajutorul lui Moș Niculae pentru o Romanie normală și fără corupție”.

- La nivel național au votat, deja, peste 250.000 de persoane (1.39%).

- În județul Brașov, până la ora 8.00, au votat 7.157 de persoane în cele 457 secții de votare, adică 1.38%.

................................................................................................................

Secțiile de vot s-au deschis la ora 7.00 în toată țara. Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne până la ora 21.00.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a votat deja, la Caransebeș, declarând: „Am votat pentru o lume mai bună”.

Și Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului, a votat, apoi a spus: „Este o zi de mare sărbătoare și vreau să transmit la mulți ani tuturor sărbătoriților. Am votat cu gândul la o majoritate parlamentară ce poate aduce o formulă guvernamentală cu oameni care să gestioneze mult mai bine criza sanitară, să testeze extins populația. Am votat pentru majoritatea care să pună bazele unei formule guvernamentale care să nu mai arunce povara pandemiei pe cetățeni, să nu mai închidă piețele”.

Știre în curs de actualizare.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că Ucraina este pregătită în acest moment să adere la Uniunea Europeană?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter