myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Primăria Brașov își face stocuri de material antiderapant înaintea sărbătorilor

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ținând cont de faptul că în următoarele săptămâni va crește foarte mult cererea de material antiderapant la nivelul întregii țări și că, în perioada sărbătorilor, se va suspenda furnizarea de sare, conducerea Primăriei Brașov a luat decizia de a completa stocurile de material antiderapant.

„Este important să facem aceste stocuri pentru a fi pregătiți de intervenție în momentul în care vor începe precipitațiile. Suntem în luna decembrie și așteptăm ca acest lucru să se întâmple, este normal să avem zăpadă. Vom fi pregătiți pentru a interveni cu materialul antiderapant, care este format dintr-un amestec de sare cu un inhibitor de coroziune. Primăria Brașov este pregătită și vom face față, fără probleme, ninsorilor ce vor urma. Vă invităm să fiți prudenți în trafic și să adaptați viteza condițiilor de trafic și condițiilor meteo din această perioadă”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Viceprimarul a explicat și măsurile pe care le-a luat Municipalitatea pentru reduce impactul negativ al utilizării sării în activitatea de deszăpezire.

,,Am observat tot felul de discuții în spațiul public în legătură cu posibilitatea de corodare a caroseriilor din cauza sării, lucru care nu este adevărat, pentru că la Brașov folosim un inhibitor de coroziune, care ne ajută să protejăm atât carosabilul și caroseriile mașinilor, cât și spațiile verzi, unde e posibil să ajungă material antiderapant. Totodată, amestecul ne asigură eficiență până la -24,5 grade Celsius, în timp ce sarea are eficiență doar până la -7 grade Celsius”, a subliniat Sebastian Rusu.

Conform precizărilor producătorului, inhibitorul de coroziune are următoarele efecte:

1. Previne coroziunea metalelor care vin în contact cu sarea sau alte substanțe degivrante, cum ar fi: utilaje de deszăpezire, structuri de rezistență ale podurilor, șine de tramvai, marcaje metalice pentru siguranța rutieră, autoturisme și autovehicule publice și private de transport/utilitare;
2. Elimină costurile de reparație ale daunelor provocate de coroziunea accelerată a metalelor care vin în contact cu sarea;
3. Prelungește perioada de folosință a șoselelor, podurilor, autoturismelor și autovehiculelor publice și private de transport/utilitare;
4. Protejează mediul înconjurător prin blocarea efectului coroziv al sării utilizate în procesul de deszăpezire;
5. Îmbunătățește circulația auto și pietonală din localități și accesul din exterior către acestea, prin realizarea unui proces de deszăpezire rapid și eficient, în condițiile respectării normelor europene și naționale cu aplicabilitate obligatorie în acest domeniu;
6. Decolmatează instalațiile de canalizare și protejează sistemele în cauză.

Pentru deszăpezirea din sezonul 2020-2021 sunt pregătite 86 de autospeciale și utilaje:

 - 31 de utilaje de mari dimensiuni cu lamă și răspânditor;
- 15 unimoguri cu lamă și răspânditor;
- 2 tractoare cu lamă și răspânditor;
- 24 de tractorașe cu lamă și răspânditor;
- 14 utilaje de încărcare - încărcătoare frontale, buldoexcavatoare și buldozere. Pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire va fi asigurată din trei centre (str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov).

Activitatea de deszăpezire va fi asigurată, conform contractului, cu toate cele 86 de utilaje disponibile. Etapele desfășurării acțiunilor de deszăpezire:

-etapa 1: arterele principale, unitățile medicale, unitățile de învățământ, instituțiile de intervenție, străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun;
-etapa 2: străzile de legătură cu arterele principale;
-etapa 3: străduțele din interiorul cartierelor.

Având în vedere specificul anumitor zone în pantă, cum ar fi cartierul Șchei, activitatea de deszăpezire se face, și aici, în prima și a doua etapă.

Activitatea de deszăpezire pe toate arterele de circulație din municipiul Brașov va fi asigurată de către Comprest SA, cu excepția tronsoanelor 1, 2 și 3 ale Ocolitoarei, unde deszăpezirea este asigurată de CNAIR.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Ma, 11 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9265   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0491   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7238   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4882   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2290   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3462   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Credeţi că ar trebui să se rennţe la purtarea măştii în exterior?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter