myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Răspunderi și sancțiuni pentru dezvoltatorii imobiliari - DEZBATERE PUBLICĂ

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a lansat astăzi în dezbatere publică modificarea Regulamentului de bune practici privind măsuri concrete pentru controlul prafului şi emisiilor de pulberi din construcţii şi demolări. Acest regulament a fost aprobat în anul 2015, prin H.C.L. nr. 153, cu scopul de a implementa o serie de măsuri de reducere a poluării aerului cauzate de lucrările de construire din municipiul Brașov.
Consilierul local Ioan Corbu (foto 2) a solicitat completarea acestui regulament și cu o serie de răspunderi și sancțiuni pentru cei care nu respectă prevederile acestui act normativ.

„Avem o problemă foarte mare cu calitatea aerului din Municipiul Brașov și trebuia să ne aplecăm și asupra acestui aspect. Am observat că această hotărâre de consiliu local nu are capitol de sancțiuni și am venit cu o propunere de completarea a acesteia cu un capitol 3, de răspunderi și sancțiuni. Sunt luate în considerare cinci chestiuni: sancțiuni pentru nemontarea unei plase de protecție; pentru depozitarea deșeurilor rezultate din demolări direct pe sol; pentru curățarea insuficientă a autovehiculelor și roților - și aceasta e o problemă foarte mare, peste tot în municipiu, acolo unde se construiește; aruncarea deșeurilor din construcții de la înălțime; și neacoperirea stocurilor de materiale de construcții, de pământ sau deșeuri, pentru a preveni împrăștierea acestora cauzată. Acest capitol va fi adăugat la această hotărâre mai veche și va avea efecte imediate cu privire la calitatea aerului în municipiu. Proiectul va fi lansat în dezbatere publică și îi invit pe brașoveni să citească această propunere de hotărâre de consiliu local, să vadă care sunt prevederile, care sunt implicațiile în cartierul în care locuiesc, în imediata lor apropiere, și să vină cu propuneri de îmbunătățire a lui”, a declarat Ioan Corbu (video AICI).

Cetățenii pot face propuneri, sugestii sau recomandări de modificare a acestui act normativ în perioada 26.01.2021-12.02.2021, pe e-mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. sau prin intermediul Centrului de Informații pentru Cetățeni.

Propunerea consilierului local de completare a acestui regulament prevede introducerea unui nou capitol, care să permită organelor de control sancționarea celor care nu respectă aceste reguli:

3. Răspunderi și Sancțiuni
Constituie contravenții și se sancționează cu avertisment/amenda de la 1500 lei - 2500 lei următoarele fapte săvârșite de către investitori, proprietari și/sau executanți:
3.1 Nemontarea unei plase de protecție, din material textil, pe împrejmuirea șantierului și/sau pe schele;
3.2 Depozitarea deșeurilor rezultate din demolări direct pe sol și nu în containere;
3.3 Curățarea insuficientă a autovehiculelor, inclusiv spălarea roților la plecarea din șantier;
3.4 Aruncarea deșeurilor din construcții de la înălțime, fără folosirea de jgheaburi pentru descărcare deșeuri, pentru construcții cu regim de înălțime mai mare de P+2;
3.5 Neacoperirea și neîngrădirea stocurilor de materiale de construcții, de pământ, deșeuri) pentru prevenirea împrăștierii cauzate de vânt, ploaie sau de mișcări ale aerului.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Consideraţi că un profesor care este prins copiind ar trebui exclus din învăţământ?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter