myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Au fost aleși reprezentanții societății civile în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Șase brașoveni din 20 au fost selectați pentru a face parte din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), ca reprezentanți ai societății civile, fiecare pentru un mandat de câte 3 luni.

„În urma procesului de selecție, 20 de aplicanți și-au manifestat intenția de a face parte din Comisia Tehnică de Urbanism și Arhitectură a orașului Brașov. Dintre aceștia, șase au fost selectați. Aceștia vor ocupa pe rând, în mandate de câte trei luni, această poziție. Vor avea drept de vot, fiind o premieră pentru municipiul Brașov faptul că un loc în comisie îi revine societății civile. Celorlalți aplicanți, care nu vor face parte din comisie, li se va oferi posibilitatea de a face parte din grupuri de lucru, dacă vor găsi domenii de interes pentru ei. Felul în care se iau deciziile legate de cum va arăta orașul nostru trebuie să aibă de-a face cu specialiști și cu felul în care comunitatea își dorește să arate orașul. De aceea Comisia Tehnică este acum compusă din specialiști, de la Ordinul Arhitecților din România, de la Registrul Urbaniștilor din România, precum și reprezentantul societății civile”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, fără a face publice numele celor selectați.

Se știe doar că trei dintre ei sunt arhitecți (dintre care un doctor în urbanism, un specialist în monumente istorice), doi sunt ingineri specialiști în construcții civile (unul specializat și în monumente istorice), iar unul este psiholog.
Mandatele celor șase vor acoperi următoarele perioade: martie - iunie 2021, iunie - septembrie 2021, septembrie-decembrie 2021, decembrie 2021 - martie 2022, martie - iunie 2022, iunie - septembrie 2022.

Reprezentantul societății civile, alături de ceilalți membri ai comisiei, va avea, conform Regulamentului CTATU, următoarele atribuţii:

-analizează documentaţiile de amenajare a teritoriului sau documentaţiile de urbanism (PUZ şi PUD), precum şi studiile de fundamentare sau cercetare și în vederea emiterii avizului arhitectului şef;
-analizează studiile şi documentaţiile de urbanism întocmite din lista de proiecte aprobată de consiliul local în etapele prevăzute prin contractele de proiectare (aviz preliminar, aviz de consultare, aviz de principiu, după caz);
-poate semnala disfuncţionalităţile apărute în structura urbană (incompatibilităţi funcţionale, agresarea cadrului natural, alterarea esteticii urbane, a morfologiei spaţiale, afectarea patrimoniului construit etc.) şi face propuneri de întocmire a unor documentaţii care să conducă la diminuarea sau înlăturarea acestora.
-Analizează, la solicitarea altor compartimente din Primăria Municipiului Braşov, documentaţii specifice
Conform prevederilor articolului 37 din Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (1), în scopul îmbunătăţirii calităţii deciziei referitoare la dezvoltarea spaţială durabilă, în coordonarea Primarului Municipiului Braşov, se constituie Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU).

CTATU este organ consultativ cu atribuţii de analiză, expertizare tehnică şi consultanţă, care asigură fundamentarea tehnică a avizului Arhitectului-şef al Municipiului Braşov.

Din această comisie fac parte:
-5 membri ai Ordinului Arhitecților din România, filiala Brașov- Covasna- Harghita
-2 membri ai Ordinului Arhitecților din România, filiala Brașov- Covasna- Harghita și membri ai Registrului Urbaniștilor din România
-Arhitectul Șef al Municipiului Brașov
-Șef Serviciu Autorizări în Construcții
-Șef Serviciu Amenajarea Teritoriului și Gestiune Date Urbane
-Șef Serviciu Administrarea Patrimoniu și Urbanism Comercial
-Un reprezentant al societății civile.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
+3 #1 Willy 16-02-2021 13:07
Nume si prenume? Sau adio transparenta?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FEG Education

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 21 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9485   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2171   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7725   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5589   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2395   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3056   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.2200   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că Loteria celor vaccinaţi va impulsiona procesul de imunizare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter