myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Problemele financiare de la RIAL, „soluționate” cu încă un post de director...

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Brașov s-au aflat, astăzi, două proiecte privind activitatea RIAL, după cum urmează:

„Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al societăţii RIAL S.R.L. pentru anul 2021. Iniţiator: Primarul Municipiului Braşov” și „Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei şi a Statului de funcţii ale Societăţii Rial S.R.L. Iniţiator: Primarul Municipiului Braşov”.

Punctul privind organigrama RIAL prevede desființarea unor posturi vacante (n.r. care nu erau ocupate efectiv, deci nu aduceau cheltuieli) și înființarea unui nou post de director, respectiv de director general adjunct.

În acest context, consilierul local Lucian Pătrașcu (PSD) a ridicat următoarea problemă:

„Punctul 8 se referă la înființarea acelui post, de director general adjunct în cadrul RIAL. Ieri, în comisia economică, citez din consilierii USR: «În trei luni de zile, această societate intră în colaps», «societatea are mari probleme financiare», «de trei luni de zile nu s-au mai plătit salariile». Păi, dacă într-adevăr sunt probleme financiare la această societate comercială, principala măsură este să reducem cheltuielile, nu să înființăm un post de director general adjunct, plătit cu 6.000 de lei net, bani în mână, 100 de milioane brut, în fiecare lună... Care este modalitatea, care este gândirea dvs.? Că nu o înțeleg. Dacă e să ajutăm această societate, până la înființarea acestui post, logic trebuia venit cu o organigramă prin care să reducem cheltuielile, în primul rând, după care să venim cu înființări de posturi cu aceste sume de bani în fiecare lună”. Lucian Pătrașcu a anunțat că proiectul nu va fi votat de consilierii locali PSD (n.r. PNL - USR având, oricum, majoritate).

După câteva „înțepături” la adresa consilierului local, viceprimarul Flavia Boghiu a răspuns astfel: „Cu privire la înființarea postului de director general adjunct, în primul rând, situația în care se află acum societatea nu se datorează muncitorilor, nici din departamentul tehnic și nici imobilelor pe care le închirează RIAL-ul. Se datorează felului în care a fost făcut managementul până în acest moment. S-a solicitat o evaluare, așa cum spuneam, societatea are datorii, de aceea este nevoie și considerăm că este oportună înființarea acestui post, astfel încât domnul director general să primească ajutor la managementul societății”.

„Am înțeles acum, din discursul dumneavoastră, că problema este directorul... De ce nu schimbați directorul?”, a întrebat, în replică, Lucian Pătrașcu.

„Există o evaluare pe care o face în această perioadă Consiliul de Administrație”, a răspuns viceprimarul, primind apoi întrebarea de ce se mai înființează un post dacă tot va fi schimbat directorul. „Dar, nu știm încă rezultatul evaluării, să nu se antepronunțăm și nu putem să intervenim peste Consiliul de Administrație. S-a solicitat o evaluare, a avut loc un audit, avem toate aceste informații și discutăm pe cifre”, a răspuns Flavia Boghiu.

În discuție a intervenit și primarul Allen Coliban.

„Îmi pare rău că aud o discuție legată de oameni, când discuția ar trebui să fie legată de management. În momentul în care managementul nu performează, trebuie gândită pe de o parte evaluarea, așa cum a spus domnul Pătrașcu și cred că a primit toate asigurările că evaluarea aceasta este în desfășurare, pe de altă parte trebuie gândită o structură pentru că această entitate, denumită RIAL, gestionează două direcții importante ale activității noastre administrative: patrimoniul și o bună parte a contractelor de construcții, de lucrări. Fiecare dintre aceste activități ar trebui să fie generatoare de venit. E foarte greu de înțeles cum poți să închiriezi case și apartamente și terenuri și spații și să ieși pe minus. E foarte greu cum poți să pierzi bani din activitățile acestea, inclusiv pe zona de construcții sau cum poți, fiind pe minus, să refuzi lucrări... Prin urmare, credem că este o problemă la nivel de management, putem optimiza acest management, poate este nevoie de separare a rolurilor”, a spus primarul Brașovului.

După toate aceste discuții, înființarea postului de director general adjunct a fost aprobată cu 18 voturi pentru, unul împotrivă și cinci abțineri.

Detalii despre RIAL - AICI.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 22-04-2021 17:16
Premarele care este isi bate joc de noi? Are glume in program cu brasovenii... uita ca este posibil sa nu mai pupe primarie...?

Nu trebe sa renunte la bugetari...? Ce face el...?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Anunturi MyTEX

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter