myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Demisie din PNL, pentru „nepotrivire de caracter”. Reacția foștilor colegi

  • Apreciez !Nu-mi place !-6
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ales pe lista PNL pentru Consiliul Local Brașov, Radu Paul Valentin a demisionat din partid - și astfel își va pierde și mandatul de consilier local - argumentând că  „principiile şi valorile lui sunt într-un permanent conflict cu modul de lucru al celor din PNL Braşov. începând cu Adrian Veştea şi terminând cu Sebastian Rusu”. Adrian Veștea este liderul organizației județene a PNL, totodată președintele Consiliului Județean, iar Sebastian Rusu este președinte interimar al organizației municipale Brașov și viceprimar al municipiului.

„Refuz să fac parte din echipa actuală a acestui partid. Am o viziune diferită faţă de strategia politică a acestora, faţă de modul de comunicare cu braşovenii, faţă de atitudinea lor în ceea ce priveşte functionarii din primărie, faţă de modul în care sunt trataţi unii colegi mai vechi…, iar exemplele pot continua. (...) Înţeleg regulile lor şi consider că într-un conflict avem toţi de pierdut, aşa că aleg să îmi continui cariera politică separat de Partidul Naţional Liberal”, a scris Radu Paul în comunicatul prin care și-a anunțat demisia.

Consilierul local afirmă că în toată această perioadă s-a simţit încorsetat într-un set de reguli de partid care îi limitau acţiunile prin care încerca să ajute comunitatea și conflictul în partid s-a acutizat în momentul în care a anunţat că renunţă la cabinetul consilierului de cartier din Tractorul, pentru ca acesta să fie transformat într-un spaţiu al Grădiniţei nr. 35. Ba mai mult, în urma unei astfel de acţiuni, în urmă cu mai bine de o lună, el a fost propus pentru excluderea din partid.

Am intrat în politică pentru a contribui, iar in contextual actual contribui foarte puţin, deoarece sunt încorsetat într-un set de reguli de partid care mă impiedică să fac acest lucru. Am ales să fac totul pentru a mişca lucrurile într-o direcţie care să se apropie mai mult de ceea ce ar trebui să însemne ideologia Partidului Naţional Liberal, dar pentru că am încălcat regulile pe care nu le-am considerat normale, am fost propus pentru excludere din partid. Până la urmă am fost sancţionat cu un avertisment, urmând ca la următoarea abatere să fiu exclus. Şi pentru ce? Pentru că am îndrăznit să renunţ la spaţiul de birou din Tractorul şi am făcut tot ce am putut ca acesta să ajunga în administrarea grădiniţei de lângă! Pentru că am apariţii în presă, apariţii care aduc de la sine un plus de imagine partidului, dar care, din păcate, nu sunt aprobate de conducerea partidului! Pentru că laud funcţionarii din primărie, şi oamenii cu care lucrez direct şi care mă ajuta la rândul lor la rezolvarea problemelor braşovenilor. Ei bine, în opinia unora, aceştia îşi fac doar treaba şi nu merită laude. În opinia mea, o vorbă bună, un mulţumesc sau o încurajare şi o aplecare către oameni aduce un plus echipei. Empatia este ceea ce cred că lipseşte şi nu pot fi de acord cu lipsa ei şi cu un sistem de conducere precum cel actual. Punctual, într-un moment în care în oamenii din administraţia publică se aruncă cu noroi şi se evidenţiază doargreşeala, eu am ales să scot la lumină părţile bune conştient fiind de puterea exemplului printre oameni”.

A renunțat la un spațiu pe care nu-l avea

Demisionarul mai spune că va sta o perioadă să „se liniştească”, apoi nu exclude posibilitatea de a se înscrie într-un partid mic, unde să poată construi „o echipă frumoasă”.
În replică,  Organizaţia Municipală a PNL Braşov a transmis un comunicat prin care l-a acuzat pe Radu Paul că se „victimizează”. De asemenea, liberalii braşoveni i-au reproşat fostului coleg de partid că a încălcat  Statutul PNL şi Codul Etic al partidului: „Modul în care  Radu Paul a înţeles să activeze în Organizaţia Municipală Braşov a PNL i-a determinat pe mulţi dintre colegii noştri să propună excluderea sa din partid. După ce, în şedinţa din luna martie 2021 a Biroului Politic Local Municipal, mai mulţi membri ai acestui for s-au exprimat favorabil propunerii de excludere, preşedintele Organizaţiei Municipale, Sebastian Rusu, a intervenit şi a propus ca  lui Radu Paul să i se acorde doar un avertisment scris. În unanimitate, cei 33 de membri prezenţi ai Biroului Politic Local (din totalul de 37) au fost de acord cu propunerea lui Sebastian Rusu de sancţionare a lui Radu Paul doar cu avertisment scris”.  Foștii colegi precizează că la momentul respectiv Radu Paul şi-a recunoscut vina și chiar a anunțat că se va autoexclude dacă va recidiva.
„Ulterior, însă, Radu Paul a continuat cu «valorile şi principiile» dumnealui, angajând, de pildă, numele lui Sebastian Rusu, viceprimar al municipiului Braşov  şi făcând unele promisiuni locuitorilor dintr-o zonă a cartierului Tractorul, uzând, de asemenea, de numele viceprimarului, fără a-l consulta şi a avea acceptul acestuia. Este doar un exemplu al modului în care Radu Paul a încercat să-şi facă imagine pe seama colegilor de partid”, se mai arată în comunicat.
Totodată, reprezentanţii PNL Braşov au precizat că Radu Paul „nu putea să «renunţe» la acel birou, neavând nici o calitate de a o face, pentru că nu a fost nici chiriaş, nici administrator, nici proprietar al respectivului spaţiu, ce aparţine municipalităţii braşovene şi este administrat de RIAL. «Valori şi principii», nu-i aşa?”.
Foștii colegi au menţionat că „apreciem că nu a mai aşteptat să fie exclus, ci şi-a înaintat demisia, aşa cum promisese în luna martie”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+9 #1 Barbu Gh. 05-05-2021 06:43
Țigănie galben-portocal ie tipică.
Citat | Raportează către un administrator
Dan, dac liber
-4 #2 Dan, dac liber 05-05-2021 08:10
Citez pe Barbu Gh.:
Țigănie galben-portocalie tipică.

Spre deosebire de țigănia maro care-ți iese zilnic din gurița cu buze moi și reci!
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
-2 #3 Barbu Gh. 05-05-2021 08:35
Citez pe Dan, dac liber:
Citez pe Barbu Gh.:
Țigănie galben-portocalie tipică.

Spre deosebire de țigănia maro care-ți iese zilnic din gurița cu buze moi și reci!

Văcsuită useristă, de dimineață înghiți, așa-i? De la Bârnă, Csolos sau doar de la alienat?
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-3 #4 Willy 05-05-2021 11:08
Citez pe Barbu Gh.:
Țigănie galben-portocalie tipică.

Țigănie galben-maro tipică deversata din vidanja pe post de opinie.
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+1 #5 Barbu Gh. 05-05-2021 12:45
Citez pe Willy:
Citez pe Barbu Gh.:
Țigănie galben-portocalie tipică.

Țigănie galben-maro tipică deversata din vidanja pe post de opinie.


Lătrău, marș la injectat! MARȘ! Îl mai votezi pe brunecioara de Veștea? Este „bronzat” ca tine, de aceea l-ai votat, nu-i așa?
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-1 #6 Willy 05-05-2021 14:43
Citez pe Barbu Gh.:
Citez pe Willy:
Citez pe Barbu Gh.:
Țigănie galben-portocalie tipică.

Țigănie galben-maro tipică deversata din vidanja pe post de opinie.


Lătrău, marș la injectat! MARȘ! Îl mai votezi pe brunecioara de Veștea? Este „bronzat” ca tine, de aceea l-ai votat, nu-i așa?

A mai schimbat barbughe vrajeala. Acum a trecut la "bronzat". Era si cazul, deja ma durea capul cand citeam aceleasi prostii.
Si eu care credeam ca barbughe are vocabular limitat. Sau cei ce ii trimit textul de postat.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 17 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9473   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1999   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7880   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5309   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2382   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3177   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5295   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.8500   Scădere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord ca la anumite evenimente să se intre doar cu certificat verde?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter