myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Când va fi semnat contractul pentru construirea unei noi grădinițe, în Tractorul / Anunțul viceprimarului Sebastian Rusu

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Săptămâna viitoare, va fi semnat contractul de lucrări pentru construirea unei noi grădinițe, pe str. Ioan Popasu din municipiul Brașov și va putea începe organizarea de șantier.

Lucrările sunt incluse în proiectul cu finanțare europeană „Construire Grădinițe în zona Tractorul Coresi”, din care face parte și mansardarea Grădiniței nr. 11 - etapă care a fost finalizată vara trecută.

Contractul pentru a doua etapă, de construire a grădiniței de pe str. Ioan Popasu, va fi semnat săptămâna viitoare, după terminarea perioadei de contestații.

„Ca și proiecte de viitor pe termen scurt, din Programul Operațional Regional - prin care s-a desfășurat această mansardare (de la Grădinița 11, n.r) - avem și grădinița de pe strada Ioan Popasu nr. 15, grădiniță unde contractul de lucrări a fost deja atribuit și unde, de săptămâna viitoare - sperăm să nu existe niciun fel de contestație - dorim să semnăm contractul și să demarăm construcția acelei grădinițe. Apoi mai este contractată partea de studiu de fezabilitate pentru grădinița din Noua și vom continua să identificăm locații unde să putem deschide grădinițe și creșe în municipiul Brașov”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Amintim că, astăzi, în cadrul acestui proiect, Municipalitatea le-a oferit micuților de la Grădinița nr. 11 cadouri cu ocazia Zilei Copilului (vezi și: BRAȘOV. Spectacol la grădiniță cu cadouri din fonduri UE). Prichindeii și cadrele didactice au pregătit la rândul lor un spectacol susținut de copii din toate grupele, inclusiv de limbă maghiară.

Detalii proiect „Construire Grădinițe în zona Tractorul Coresi”:

Finanțare: Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectivul Specific 4.4 - Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educație timpurie și sprijinirea participării părinților pe piața forței de muncă.
Proiectul are două obiective de investiții: „Mansardare Grădiniță nr. 11, str. Tudor Vladimirescu”, și „Construire grădiniță str Ioan Popasu nr. 15”.

1. Extindere prin mansardare a Grădiniței cu program prelungit nr. 11 (etapa finalizată)

Lucrarea a fost finalizată în august 2020
Au fost create 4 săli de clasă noi, o sală multifuncțională, toalete pentru fete și băieți, toalete pentru personal, spațiu pentru spălătorie.
La aceasta se adaugă două scări exterioare, pentru ieșire în caz de incendiu.
Prin acest proiect, din anul școlar 2020-2021, la nivelul acestei grădinițe funcționează 12 grupe de copii. Până în prezent funcționau 8 grupe, în interiorul grădiniței, iar alte două grupe funcționau în Creșa nr. 5 din imediata vecinătate, care își va putea extinde și ea activitatea.
Valoare lucrări executate: 1.845.635,03 lei fără TVA,

2. Construire Grădiniță pe str. Ioan Popasu nr. 15 (etapa în curs)

În urma desfășurării procedurii de licitație deschisă pentru execuția de lucrărilor de construcție, oferta declarată câștigătoare în vederea atribuirii contractului de lucrări este cea depusă de operatorul economic Asociere Romconstruct Group SRL (lider de asociere) cu SC Concas SA, având prețul de 3.111.670,12 lei fără TVA, la care se adaugă cota legală de TVA.
Conform legii achizițiilor publice, există o perioadă de depunere a contestațiilor, care se va încheia în 7 iunie 2021. După această dată, se poate semna contractul de lucrări și demara execuția lucrărilor.
Grădinița nou construită va funcționa cu 5 grupe a câte 18 copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, și va crea 16 locuri de muncă pentru asigurarea procesului educațional.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 17 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9473   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1999   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7880   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5309   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2382   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3177   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5295   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.8500   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord ca la anumite evenimente să se intre doar cu certificat verde?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter