myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Ce a decis astăzi Tribunalul Covasna în lupta dintre P&P și Municipalitate / Ce impact are asupra cetățenilor?! Update: Ce spun reprezentanții Primăriei

  • Apreciez !Nu-mi place !-6
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Tribunalul Covasna a decis următoarele, astăzi, în „lupta” dintre Municipalitate și firma P&P (care a obținut contractul pentru administrarea locurilor de parcare publice cu plată din municipiul Brașov, pe când era primar George Scripcaru):

„28.06.2021
Ora estimata: 09:00
Complet: CC12
Tip solutie: Admite cererea de suspendare
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de partea reclamantă SC P&P SRL, în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL al MUNICIPIULUI BRAŞOV, şi în consecinţă: Dispune suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local nr.259 din 6 mai 2021 de aprobarea rezilierii contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionarea serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al Municipiului Braşov nr. 279/87517/04.09.2020 până la soluţionarea acţiunii în contencios administrativ având ca obiect anularea acestui act administrativ în fond. Ia act că partea reclamanta a arătat că va solicita pe cale separată cheltuielile de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Tribunalul Covasna. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 28.06.2021.
Document: Hotarâre 653/2021 28.06.2021”.

Amintim că, în primăvară, Consiliul Local Brașov a decis să rezilieze contractul cu firma P&P pentru încălcarea mai multor clauze din contract, dar a fost dat în judecată de companie, iar dosarul trebuie soluționat în instanță. După rezilierea contractului, s-a suspendat plata locurilor de parcare în municipiul Brașov.

Cum soluționarea dosarului necesită timp, P&P a formulat cererea de suspendare a Hotărârii de Consiliul Local până se va da soluția. Cererea a fost admisă astăzi, dar, așa cum scrie mai sus, decizia nu este executorie de îndată și există drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, astfel că persoanele care ocupă locurile de parcare nu trebuie (încă) să plătească nicio taxă. 

Dacă decizia de astăzi va rămâne definitivă, P&P se va ocupa din nou de parcările cu plată din municipiul Brașov și se va relua taxarea, până la judecarea și soluționarea cauzei pe fond. Mai mult, amintim că, tot luna aceasta, firma P&P a câștigat în instanță și o cerere privind perioada de tarifare. Astfel, dacă se va relua plata locurilor de parcare, cel mai probabil se va plăti 24 de ore din 24 (VEZI ȘI: BRAȘOV. P&P, câștig definitiv în instanță, împotriva Consiliului Local, dar prea târziu pentru firmă / Locurile de parcare cu plată sunt în continuare...). 


Municipalitatea va face recurs

„Referitor la decizia Tribunalului Covasna privind suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local nr.259 din 6 mai 2021 de aprobarea rezilierii contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionarea serviciului de amenajare, organizare şi exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al Municipiului Braşov nr. 279/87517/04.09.2020, facem următoarele precizări:
După ce vom primi motivarea instanței, cu siguranță Municipalitatea va face recurs, mai ales că, din punctul nostru de vedere, hotărârea de consiliu local nu prezintă niciun indiciu de ilegalitate, astfel încât nu se justifică suspendare ei până la judecarea pe fond. Consiliul Local poate să dispună delegarea unui serviciu, prin urmare poate dispune și încetarea delegării prin reziliere. P&P nu a adus nicio dovada cu privire la paguba concretă pe care HCL 259/06.05.2021 i-o produce. Apreciem ca rezilierea era singura măsură pe care autoritatea putea sa o ia când a constatat ca ofertantul câștigător nu și-a respectat obligațiile asumate prin depunerea ofertei și, ulterior, prin semnarea contractului. În plus, notificarea de reziliere, acesta fiind actul care produce efecte în raport cu P&P, nu a fost suspendată, prin urmare contractul este în continuare reziliat. Reamintesc că Tribunalul Covasna a judecat astăzi solicitarea P&P ca până la judecarea pe fond a cauzei, respectiv legalitatea sau nelegalitatea adoptării acestei hotărâri (259/2021), prevederile acestei HCL să fie suspendate. În consecință, decizia nu vizează decât ce se întâmplă în perioada de până la pronunțarea unei hotărâri definitive cu privire la această hotărâre de consiliu local”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

 

Decizia AICI 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
+1 #1 Willy 28-06-2021 21:12
Ce v-am zis?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 05 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9264   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8175   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8439   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0450   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2503   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7386   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5188   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.8100   Creștere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că autorităţile ar trebui să ia măsuri pentru încurajarea natalităţii?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter