myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. VIDEO. Primarul Coliban, declarații despre Pasajul Fartec / Se va folosi clauza de ÎNTÂRZIERE

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul Brașovului, Allen Coliban, va oferi declarații, în această dimineață, despre stadiul lucrărilor la Pasajul Fartec. Amintim că, pasajul a intrat în reparații acum mai mulți ani, când primar era George Scripcaru. De atunci, a tot fost amânată redeschiderea acestuia, pentru circulație.

Actualul primar al Brașovului declara, pe 26 mai, că termenul pentru darea în folosință a Podului Fartec (aflat în șantier din 2015) este finalul lunii iulie sau, dacă va fi folosită clauza pentru situații excepționale, 15 august.
Conform declarației de atunci, dacă acest ultim termen nu va fi respectat, atunci penalitățile pot ajunge până la 2,5 milioane de lei.

„Podul va fi deschis circulației la finalul lunii iulie, altfel vom încasa aceste penalități. Mai este și o clauză pentru situații absolut excepționale, dacă o componentă trebuie adusă de te miri unde, clauza asta poate fi invocată cu până la 15 zile înainte de finalizarea termenului, 31 iulie și poate să prelungească acest termen cu maxim 15 zile. Deci, în toate scenariile, de Sfântă Mărie fie circulăm pe pod, fie suntem bogați”, preciza Allen Coliban, în luna mai.

Update: 

Așa cum era de așteptat, clauza amintită mai sus va fi folosită, astfel că podul nu va fi redat circulației mai repede de jumătatea lunii august. Directorul Recon, Ștefan Galu, a anunțat că se va apela la clauza de întârziere cu două săptămâni, explicând și motivele (vezi varianta VIDEO AICI sau în galeria alăturată).

„Am avut probleme cu presele, s-au rupt garniturile după câteva zeci de trageri. Presele și garniturile vin din Anglia, furnizorul ne-a dat șase săptămâni, am plătit înainte, am plătit și transportul, de asta este termenul pe care ni l-au dat... Au venit deja, acum se lucrează cu ele. Vreau să vă spun că, în general, toate materialele care sunt puse în manoperă pe pod sunt aduse de afară: corsajul, hidroizolația, aparatele de rost și celelalte lucruri care au fost necesare pentru pod, armătura se aduce de afară. Deci este destul de greu de făcut aprovizionarea, pentru că sunt probleme cu livrările. Pe urmă, am avut luna aceea întreagă, iunie, în care ne-a plouat și n-am putut să lucrăm foarte bine. Avem contract cu firma care va veni să facă încercarea podului. Nu putem da drumul până când nu avem o atestare a capacității portante a podului și firma nu poate să vină decât în săptămâna 8 - 15 (n.r. august). Ne-au anunțat de aproape două luni că au lucrări contractate înainte la Arad și la Buzău și nu pot să vină decât în săptămâna 8 - 15. De aceea am apelat la clauza aceea de amânare cu două săptămâni. Sper ca la ridicare să nu avem surprize și să putem să ridicăm acele patru grinzi a câte patru deschideri și să putem da drumul la circulație”, a declarat directorul firmei Recon.
Garanția de bună execuție este de 5 ani. „Podul sigur va rezista 50 de ani”, a precizat el.

„Cred că suntem cu toții de acord că progresul este vizibil și că ne îndreptăm cu pași repezi spre a da în folosință acest pod. Cum spuneam și cu alte ocazii, 15 august este termenul pe care ni l-am fixat pentru a putea circula oficial pe acest pod. Mă bucur că ne ținem în continuare de acest termen. Dacă este să facem o analiză a progresului, vă spun că, din datele tehnice, în luna decembrie 2020, toată suprastructura se afla la un grad de 40% de finalizare, acum suntem la 90%. În câteva luni, în opt luni, s-a recuperat o grămadă din timpul pierdut și din punctul meu de vedere este, de asemenea, foarte important că discutăm despre zile în perspectiva de execuție și a termenelor de finalizare și nu despre luni, cum se întâmplă în mod clasic în astfel de proiecte de infrastructură. Mă bucură și confirmarea pe care o primim astăzi, din partea constructorului, că pe 15 august, așa cum fusese termenul discutat în cazul în care apar situații neprevăzute, situații invocate de constructor, suntem în grafic pentru a circula pe acest pod”, a declarat și primarul Allen Coliban.

Potrivit acestuia, dacă se va trece de termenul de 15 august, se va ajunge la discuția despre aplicarea penalităților despre care se vorbea și în luna mai, care pot ajunge la 2,5 milioane de lei.

Brașovenii așteaptă de mai mulți ani să poată circula din nou pe vechiul pasaj. Lucrările au fost începute în 2015, dar au fost suspendate o perioadă, după ce s-a constatat că pasajul era mai șubred decât se credea inițial. Primăria Brașov a trebuit să lanseze o nouă licitație, pentru contractarea proiectării şi execuţiei lucrărilor.

 

Istoric:

Lucrările de reparatii capitale (RK) la Pasajul Fartec au început la 1 septembrie 2015, contractul fiind semnat cu asocierea dintre SC Sopmet SA și SC Consal SRL.
Pe parcursul lucrărilor s-au constatat o serie de deficiente cu privire la structura de rezistența. Având in vedere amploarea noilor lucrări, care nu erau acoperite de contract și nu puteau fi decontate, la sfârșitul lui 2017, contractul a fost reziliat.
În 2018 a fost făcută o nouă expertiză, după care, la sfârșitul lunii septembrie 2018, s-a semnat un nou contract, cu SC Recon în asociere cu SC Prinfo.
La sfârșitul anului 2020 investiția ajunsese la 65% (din care 90% la infrastructura și 40% la suprastructură)
Valoarea totală a lucrărilor: aproximativ 17 milioane de lei, inclusiv TVA. 

 

VEZI ȘI:

BRAȘOV. Ultima lună de reparații la Pasajul Fartec înainte de a fi redat circulației?! Ce spunea primarul în luna mai

BRAȘOV. Primarul Coliban: „De Sfântă Mărie fie circulăm pe pod, fie suntem bogați”

BRAȘOV. Ce declară primarul Allen Coliban despre reparațiile la Pasajul FARTEC / Preț scăzut pe ultima sută de metri

BRAȘOV. Repararea Pasajului Fartec, muncă de Sisif din ce în ce mai... scumpă! La câte MILIOANE de lei s-a ajuns

BRAȘOV. Allen Coliban și noul director tehnic al Primăriei, declarații despre Pasajul FARTEC / Muncă de Sisif și în 2021?!

BRAȘOV. Lucrările la Pasajul Fartec nu vor fi gata înainte de „sfârșitul anului” / Comunicatul promițător, totuși, al Primăriei

BRAȘOV. Vești încurajatoare despre Pasajul Fartec

BRAȘOV. Iată ce mai anunță Primăria despre lucrările de la pasajul Fartec / Când ar urma să fie redat în folosință (FOTO)

BRAȘOV. Lucrările la pasajul vechi de la Fartec - noi promisiuni! (Galerie FOTO)

BRAȘOV. Pasajul de la Fartec, „seră suspendată pentru panseluțele din giratorii”

REACȚIILE multor brașoveni despre modul cum se lucrează la pasajul Fartec... „Când se coc roșiile?!”, etc.

BRAȘOV. Lucrările executate la pasajul FARTEC au fost zădărnicite de câteva fisuri apărute în capetele grinzi

BRAȘOV. Reîncep lucrările la vechiul pasaj Fartec, sub asistență tehnică

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 26-07-2021 09:28
Slab, din ce în ce mai slab „aitistul” lui Pește Prăjit!

Alienatule, fapte, nu vorbe!
Citat | Raportează către un administrator
Dan, dac liber verde
+5 #2 Dan, dac liber verde 26-07-2021 11:02
coliBAN este cel mai tare primar pe care l-a avut, îl are și îl va avea municipiul Brașov. Mulțumim din inimă partidului că a știut să îl învețe să îl atace pe scripcar în campanie, că pe proiecte n-avea nicio șansă! coliBAN devine, încet-încet, cel mai primar dintre primari și cel mai exmatriculat dintre exmatriculați! Felicitări!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
+1 #3 Willy 26-07-2021 11:30
'ai de capuuuul nostruuuuuu!
Citat | Raportează către un administrator
Petre
+3 #4 Petre 26-07-2021 11:59
Rusine Coliban! Slaba prestatie.
Cand iunie, cand iulie , cand august. Oare are probleme de memorie acest individ?
Citat | Raportează către un administrator
Dan, dac liber verde
+3 #5 Dan, dac liber verde 26-07-2021 12:18
Citez pe Petre:
Rusine Coliban! Slaba prestatie.
Cand iunie, cand iulie , cand august. Oare are probleme de memorie acest individ?

Bineînțeles că are probleme de memorie. Că dacă nu ar avea probleme de memorie, lumea ar spune despre el că este mincinos. Și de facultate a uitat, nu a ascuns adevărul! Așa l-a învățat viermele hossu să comunice. Manelist la comunicare, manelist la Primărie!
Citat | Raportează către un administrator
Brașovean
-1 #6 Brașovean 26-07-2021 17:20
Păi colibane , când va fi la verificarea la rezistență a podului să aduci vre-o 1000 de vaci care să treacă , în viteză , peste pod , dar nu în cadență ,că se dărâmă . Ia exemplu de veștea , care a pregătit cotețul cu porcii , care vor fi primii pasageri în avionul ce va decola la sfântul așteaptă de pe aeroportul Ghimbav
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter