myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Proiecte imobiliare și cel de construire a unui complex sportiv la fostul Stadion Carpați, avizate în Comisia de Circulație

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În Comisia de circulație din data de 5 august a fost avizat proiectul de construire a Complexului sportiv de la fostul Stadion Carpați, de pe str. Zizinului.

Alte proiecte avizate în cadrul Comisiei de circulație:

1. A fost avizată solicitarea Auto Blic pentru desfășurare mai multor etape din concursul automobilistic de viteză în paralel, pe str. Timișul Sec. Pentru desfășurarea acestor concursuri, în zilele 8 august, 29 august, 26 septembrie (sau 03 octombrie), între orele 9.00-18.00, va fi oprită circulația pe sectorul cuprins între Str. Zizinului și Ocolitoarea Municipiului Brașov.

2. De asemenea a fost avizată și cea de a doua solicitare a celor de la Auto Blic pentru Concurs de viteză pe circuit și educație pentru un comportament civilizat în trafic, competiție ce se va desfășura pe parcursul mai multor etape în zona fostului Stadion Municipal (zona cuprinsă între Str. Mică, Str. Islaz și cap de linie R.A.T. Bartolomeu). Circulația va fi restricționată prin deviere a circulației, în zilele de 19 septembrie, 31 octombrie, 21 noiembrie și 12 decembrie 2021, astfel:
- Strada Titan – circulația permisă doar spre Calea Făgărașului, între orele 09.00 – 18.00;
- Strada Islaz – circulația permisă doar spre strada Carierei, între orele 09.00 – 18.00;
- Strada Mică – circulația permisă doar spre strada Cărămidăriei, între orele 09.00 – 18.00;

3. Comisia de circulație a avizat solicitarea Poliției Municipiului Brașov pentru a monta separatoare de sens și în zona Volvo&Renault Truck Center, pe Șoseaua Cristianului, unde au fost în ultimul an mai multe incidente grave.

4. A fost avizat, din punct de vedere al circulației, construirea, pe str. Valea Tei, a unei vile cu 4 apartamente, care vor funcționa în regim hotelier.

5. De asemenea, proiectul de construire imobile locuințe colective și funcțiuni complementare în 4 etape (etapa: ansamblu multifuncțional alcătuit din 2 niveluri parcare subterană, 1 corp de clădire P+1 cu funcțiunea de comerț, alimentație publică, servicii și evenimente din care se ridică 3 turnuri: 2S+P+5E+Er+Eth birouri, 2S+P+8E+2Er+Eth hotel, 2S+P+20E apart-hotel)" - Str. Carpaților nr. 93, al celor de la S.C. Urban Invest S.R.L., a primit avizul comisiei.

6. Și amenajarea de noi locuri de parcare și de amplasarea a unor stații de încărcare mașini electrice la magazinul Lidl de pe str. Al. I. Cuza a primit avizul Comisiei de Circulație.

7. Construirea unui nou centru comercial, în zona fostei platforme Fartec, str. Stadionului nr. 15, a fost, de asemenea, avizată favorabil. Acesta va fi format din trei clădiri: hipermarket cu parter înalt+etaj parțial, centru comercial și galerie comercială. Totodată, în zona accesului spre centru va fi amenajat un sens giratoriu.

8. Comisia de circulație a mai avizat și lucrările pentru schimbarea de destinație în spații de cazare turistică și alimentație publică - Hotel Jungen, consolidare, restaurare, mansardare, extindere, recompartimentare a fostului ,,Han de Aur”, de pe str. Mureșenilor nr. 12, în care funcționat și sediul administrativ al SC Aro Palace S.A.

9. Un alt proiect avizat de comisie a fost modernizarea unui tronson din str. 1 Decembrie 1918; este vorba de cel cuprins între str. I. Socec și Ștefan Baciu.

Despre complexul sportiv

Potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, complexul sportiv va avea un teren de fotbal artificial (printr-un proiect derulat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal), o pistă de alergare omologată cu 4 culoare, tribună cu 500 de locuri și o sală de sport în care se vor putea desfășura competiții oficiale.
Firma care realizează proiectul tehnic și va executa lucrările este SC Romconstruct Grup Ploiești, cu care Direcția de Administrare Infrastructură Sportivă (DAIS) a încheiat, în septembrie 2020, un contract în valoare de 28.075.394,80 lei+TVA.

Conform precizărilor directorului DAIS, Emilian Cernica, pentru demararea lucrărilor mai este necesară obținerea avizului de mediu, pentru care s-a depus documentația, și a autorizație de construire. Demararea lucrărilor este programată pentru luna septembrie. Durata acestora, conform contractului, este de 16 luni.

Proiectul presupune amenajarea unui teren de fotbal, cu gazon sintetic având dimensiunea 105x68 metri și cu o suprafață de joc de 7.140 de m.p. Amenajarea terenului se face în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, care, în cadrul unui proiect sprijinit de forul european de fotbal, UEFA, va asigura suprafața de joc. Terenul va fi prevăzut cu instalație de iluminat tip nocturnă și cu o tribună cu capacitatea de 500 de locuri.

Tot în cadrul acestui proiect va fi amenajată și o pistă de alergare cu 4 culoare, cu suprafață de tartan, care va putea fi omologată pentru competiții oficiale, și o sală de sport compusă din două corpuri de clădire alipite structural, cu o suprafață de joc de 20x44 metri, cu pardoseală de lemn, la care se adaugă un corp anexă, realizat pe lungimea sălii, cu o lățime de 6 m. Sala de Sport este prevăzută cu 184 de locuri, dintre care: 138 de locuri pentru public, pe 3 gradene, 6 locuri pentru oficiali, 28 de locuri pentru jucători și 12 pentru rezerve și antrenori.

* În studiul de fezabilitate erau propuse 8 culoare, dar în momentul măsurătorilor s-a constatat că este posibilă amenajarea doar a 4 culoare care să respecte standardele de omologare.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Mie, 17 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8849   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8018   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8119   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0503   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2507   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7296   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4976   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.2600   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că măsura compensării prețului la combustibil mai este necesară?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter