myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Brașovenii, neinteresați să schimbe regulamentul privind bugetarea participativă / Termenul de dezbatere publică, prelungit

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria municipiului Brașov prelungește termenul de dezbatere publică a proiectului de hotărâre pentru aprobarea „Regulamentului privind procesul de bugetare participativă”.

Brașovenii pot face propuneri de modificare a acestui regulament până în data de 13 septembrie inclusiv, către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media, e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea., sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program luni-joi, 8.00-14.00, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30, și vineri de la 8.00-13.30, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30).

Proiectul de regulament a fost lansat în dezbatere publică în 3 august, dar a fost înregistrată o singură propunere, care nici nu viza regulamentul, ci este o propunere de proiect ce ar putea fi finanțat abia după adoptarea regulamentului. În această fază, propunerea nu se încadrează în tema dezbaterii publice. care vizează forma regulamentului.

Iată ce declară primarul Allen Coliban despre bugetarea participativă:

„Este vorba de 2 milioane de lei repartizate pe patru domenii prioritare, și este forma directă prin care voi, cetățenii, puteți să vă implicați și să luați decizii cu privire la modul în care banul public este cheltuit. Spre deosebire de ediția trecută, aș vrea să subliniez două puncte importante: Evaluarea se va face de către o comisie mixtă, care va grupa atât personal din cadrul Primăriei Brașov, cât și experți independenți, membri ai societății civile și reprezentanți ai Consiliului Local. Pe de altă parte, am prins și o etapă de maturare a proiectelor, în care ideile voastre vor fi dezbătute de către specialiști și veți primi consultanță, în sensul îmbunătățirii acestora. După ce va sta în consultare publică, Ghidul va fi aprobat de către Consiliul Local. Urmează apoi lansarea apelului de proiecte, astfel încât acestea să se regăsească în bugetul din 2022. Vă invit să ne trimiteți sugestiile voastre, să ne ajutați să îmbunătățim ghidul gândit de către noi și vă așteptăm în număr cât mai mare să propuneți proiecte relevante pentru Brașov”.

Conform proiectului de regulament, la acest proces de bugetare participativă pot participa - atât în ceea ce privește transmiterea proiectelor, cât și votul asupra acestora – doar cetățenii cu vârsta peste 18 ani, cu domiciliu sau rezidență temporară/flotant în Municipiul Brașov.

Domeniile propuse, conform proiectului de regulament:

1. Orașul mobil– 500.000 de lei. Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației pietonale.
Exemple: amenajare de alei, trotuare, zone pietonale, creșterea gradului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, propuneri de zone cu restricții auto, piste de biciclete.

2. Orașul verde – 500.000 de lei. Amenajare de spații verzi, transformarea celor existente sau identificare altora ce pot fi amenajate.
Amenajarea de locuri de joacă sau spații cu componentă multifuncțională și plurigenerațională: spațiu verde, de recreere și de joacă.

3. Orașul relaxat – 500.000 de lei. Amenajare spații publice/spații comune.
Exemple: zone pietonale, piațete, mobilier stradal, iluminat public etc – amenajare, înființare, reparare.

4. Orașul comunităților – 500.000 de lei.
- infrastructură culturală și activități artistice. Exemple: scene de cartier, artă murală;
- infrastructură educațională. Exemple: îmbunătățirea spațiilor colective ale școlilor și activarea lor multifuncțională (creativă, socială, educativă), propunerea de centre comunitare de cartier pentru toate generațiile.
- infrastructură sportivă. Exemple: propunerea de noi spații dedicate sportului, încurajarea sporturilor alternative: skatepark, workout, și a spațiilor multifuncționale și intergeneraționale.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
0 #1 Willy 25-08-2021 01:45
Daca depun un proiect in urma caruia sa achizionez niste maturi, lopeti si saci de gunoi, oare cat as putea primi?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Lun, 23 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9472   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6322   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8254   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7915   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2438   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6225   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   129.3300   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că Ucraina este pregătită în acest moment să adere la Uniunea Europeană?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter