myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

„Cine BLOCHEAZĂ proiectele Brașovului?” RĂSPUNS pentru primarul Allen Coliban...

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Consilierul local PNL Pamela Diaconu (foto) i-a explicat primarului USR-ist Allen Coliban motivele pentru care liberalii i-au blocat acestuia, la vot, o serie de proiecte, argumentând punct cu punct.
 
„Pentru a treia oară, da, ați înțeles bine, pentru a treia oară, domnul primar Allen Coliban a convocat Consiliul Local al Municipiului Brașov și ne-a cerut să votăm favorabil proiectul său privind organigrama Primăriei Brașov - BRAȘOV. Update. Proiectul cu ORGANIGRAMA Primăriei, RESPINS și astăzi!.
 
Pentru cei care nu au avut ocazia să citească proiectul, domnul primar propune, în plină criză sanitară și economică, creșterea numărului de angajați din Primărie, prin înființarea a 65 de noi funcții, fapt ce ar avea un impact bugetar, exprimat verbal, de 5.6 miloane de lei pe an, respectiv peste 1 milion de euro pe an.
 
Deranjat fiind de faptul că ne-am menținut punctul de vedere față de lipsa de oportunitate a acestui proiect, exprimat deja în trei ședințe, domnul primar a început să acuze, în mod mincinos, că liberalii «blochează proiectele Brașovului» (cu mențiunea că, în viziunea dumnealui, «proiectele Brașovului» sunt: «Skatepark, Bikepark, Rollerpark, Bd Victoriei - Regenerat Verde» și mult râvnita, de către domnul primar, schimbare a Organigramei Primăriei Brașov).
 
Fac precizarea că în momentul la care scriu aceste rânduri, peste 1.100 de copii se află pe lista de așteptare pentru un loc la creșele din sistemul public, iar domnul primar ne promite fabulosul număr de 180 de noi locuri în creșe, până în 2024 (?!?!).
 
Dar, să le luăm pe rând:
 
1. despre «Skatepark» am mai scris dar reiau și mai jos.
 
2. În privința proiectelor «Bikepark, Rollerpark», lucrurile stau la fel ca în cazul Skatepark-ului. Chiar și dacă am admite că acestea reprezintă o prioritate în comparație cu creșele, grădinițele și infrastructura școlară necesară, deși în mod evident nu sunt, proiectul votat în anul 2020 (HCL 367), privind reconversia fostei platforme industriale Rulmentul, prin transformarea a 32 de ha în zonă verde și de agrement, este în măsură de a rezolva problema. În plus, achiziția serviciilor de realizare a documentaţiei tehnico-economică este asigurată în proporție de 98% din fonduri nerambursabile, pe scurt nu avem niciun motiv să alocăm alte sume din bugetul primăriei pentru alte studii de fezabilitate, așa cum ne cerea domnul primar cu prilejul rectificării bugetare.
 
3. În privința proiectului «Bd Victoriei- Regenerat Verde», reamintesc că tot în anul 2020, prin HCL 435, a fost votat proiectul «Calea Verde a Brașovului» prin care se dorea conectarea ariilor majore de teren prin soluţii de transport ecologic. Potrivit proiectului votat în 2020, «Calea Verde» va lega principalele puncte de interes ale oraşului, respectiv Gara CFR, Aula Universităţii Transilvania, autogările importante, marile zone comerciale şi industriale sau de business, dar şi zonele din apropierea ariilor rezidenţiale. Și în privința acestui proiect, Primăria Brașov a primit o finanțare europeană pentru realizarea documentaţiei și, în concluzie, contrar celor solicitate de dl primar, nu este deloc oportun să cheltuim din fondurile primăriei, alte sume de bani, pentru studii și documentații tehnice.
 
4. În privința proiectului Organigramei, menționez următoarele:
 
- un număr mai mare de angajați nu reprezintă o certitudine că se va obține performanță și eficiență în relația cu cetățeanul
 
-când domnul primar a ajuns în primărie, erau 50 de posturi vacante și în continuare sunt posturi vacante în departamente importante
 
-posturile propuse pentru a fi înființate nu privesc departamentele cheie din primărie
 
-contextul actual, extrem de instabil economic, reclamă luarea unor măsuri de precauție și nicidecum cheltuieli de peste 1 milion de euro pe an.
 
P.S. Proiectele privind reconversia urbană a platformei Rulmentul și Calea Verde a Brașovului sunt inițiate de George Scripcaru cu sprijinul consilierilor locali liberali, din anul 2020. Dar, hei, domnul Allen Coliban și USR Brașov refuză categoric tot ce vine de la Scripcaru/PNL și de-ar fi să moară pentru această cauză.....
 
Prin urmare, cine blochează proiectele Brașovului?”, a relatat Pamela Maria Diaconu.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Dan, dac liber verde
0 #1 Dan, dac liber verde 16-10-2021 10:15
Tanti pamela (propulsată de scripcar în cercurile.înalt e ale politicii liberale brașovene) ar trebui să dea textul la verificat, înainte de publicare, cuiva care chiar știe limba română, ca să nu ne transmită că dumneaei a trecut prin școală precum mulți alți politicieni. În rest, uită că își datorează funcțiile asocierii cu diverși, la vedere sau ascunși. Peneleaua nu prea are de ce să dea lecții, chiar daca usereii sunt mai mult decât paraleli cu managementul de proiecte, de oameni, de echipe, de municipiu!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 19 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9474   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7141   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8404   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8270   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2466   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6722   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5295   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   127.9200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că în acest moment este bine să se renunţe la cota unică?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter