„Acesta este un proiect preluat de USR PLUS din doleanțele brașovenilor, nu este un proiect de partid.
Îmi aduc aminte că am lucrat împreună cu unii colegi din PNL pentru a-l face viabil și pentru a-l trece prin Consiliul Local. Părea că toți ne dorim același lucru: să facem accesibile curțile școlilor pentru copii și tineri.
Ne-am uitat pe modul în care a fost implementat acest gen de proiect în alte localități și ne-am dorit să-l ducem la bun sfârșit «ca la carte», implicând toți factorii determinanți. Am făcut o listă de 24 de școli care ar putea fi implicate în proiect ținând cont de împărțirea pe cartiere, care deja îndeplineau o parte din cerințele legale. Am căutat și găsit soluții pentru a le face fezabile din toate punctele de vedere.
Am fost pe teren, am vorbit cu directorii, am preluat doleanțele lor, temerile lor și i-am convins că acesta este un proiect bun pentru copiii brașoveni.
Am vorbit și cu Poliția Locală, care ne-a dat îndrumări. În comisiile de specialitate proiectul a fost avizat pozitiv și de noi, cei de la USR PLUS, și de colegii de la PNL - toate bune și frumoase.
Cu toate astea, în ședința de Consiliu Local, colegii de la PNL au venit cu un amendament absurd și cu o listă de școli nemaivăzută până în acel moment, în care erau menționate doar 10 școli. Acela a fost momentul când mi-am dat seama că în politică pentru unii nu sunt importante intențiile bune, munca sau construcția, ba dimpotrivă.
Aveam de ales între a renunța cu totul la proiect - pentru că PNL și PSD aveau o înțelegere de a vota proiectul cu amendamentul care preciza doar 10 școli în loc de 24 - sau să îl implementăm așa, iar mai apoi să ne luptăm să-l creștem în timp.
Am ales prima variantă, am votat cu strângere de inimă să trecem proiectul «Fără lacăte pe curtea școlii» cu doar 10 școli pe listă, fără nici un criteriu de răspândire în teritoriu, fără argumente clare de ce acele 10 și nu altele.
Asta e povestea unui proiect venit din societatea civilă, cu mii de semnături strânse începând cu 2016, cu sute de ore de muncă depuse de voluntari, dus în Consiliul Local de USR PLUS, la inițiativa primarului Allen Coliban și ciuntit și sfârtecat de PNL și PSD.
A fost ședința care mi-a deschis ochii la cât de perfide pot fi alianțele făcute pe sub masă, cum este cea a PNL-ului cu PSD-ul. Era în vară. De atunci această alianță și-a tot arătat puterea de a sabota și bloca inițiativele venite din partea cetățenilor, a primăriei sau a USR PLUS.
Îmi este încă greu să înțeleg cum membrii PNL din oraș, locuitori ai Brașovului până la urmă, acceptă această stare de fapt, în care PNL este condus de PSD.
Cred că există oameni buni în PNL, oameni care vor să construiască și nu să distrugă, care vor să lucreze împreună cu noi și nu să dezbine, care sunt interesați de binele brașovenilor și nu de interesele politice de moment. Sper să se și arate.
Până atunci eu, ca lider de grup și consilier local, îmi voi respecta jurământul făcut la învestire și voi lucra cu respect pentru brașoveni”, a subliniat
Beatrice Moraru.
Comentarii
Daca nu putem scapa de un parlit de dejectie umana moscovita, barbu-spartu, ce pretentii sa mai avem despre altii. Care asa e de nervos de la o vreme (o fi de la spartura?) ca numai injurii posteaza. Dar separat, ca si cum dejectia lui despre articol e foarte importanta si nu cumva sa se confunde cu cealalta dejectie pe care o posteaza zilnic, legata de curiozitatile lui perverse. Sa ii raspundem adevarul, deci: pe ma-sa o pescuim cu totii. Si ii dam instructiunile de pe placuta suedeza. Dar noaptea o trimitem acasa, ca nu e femeie sa te prinda ziua cu ea in pat. Parol!
Zi, homalăule, zi cîți ani aveau „pescuiții”? Mai mult sau mai puțin de 18 ani?