myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Update. Consiliul Local Brașov a aprobat modernizarea străzii Narciselor, pentru descongestionarea traficului (din)spre Sânpetru

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Așa cum informam mai devreme, Consiliul Local Brașov, reunit în ședință de îndată, a aprobat astăzi, în unanimitate, parteneriatul dintre Municipiul Brașov și Comuna Sânpetru pentru modernizarea străzii Narciselor.

Investiţia are ca obiect descongestionarea traficului de pe str.13 Decembrie, singurul acces direct dintre Braşov şi Sânpetru.

„Am convocat astăzi ședința de Consiliu Local, de îndată, pentru a avansa cu proiectul străzii Narciselor. Este un proiect aprobat ca indicatori tehnico-economici anul trecut, iar anul acesta facem parteneriatul cu Primăria Sânpetru în scopul obținerii de finanțări nerambursabile cu un buget total de aproximativ 115 milioane de lei cu TVA. Vrem să obținem mare parte din acești bani din fonduri nerambursabile – aproximativ 107 milioane de lei, astfel încât contribuția municipiului Brașov, lider de parteneriat în acest proiect, să fie una cât mai mică", a explicat primarul Allen Coliban.

Potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, investiția se desfășoară parțial (1,43 km) pe teritoriul administrativ al nunicipiului Brașov, parțial pe teritoriul administrativ al Comunei Sânpetru (1,4 km). 

Din punct de vedere funcțional, strada Narciselor este o stradă urbană de categoria III, cu propunere de stradă urbană de categorie II, și face legătura între DN11 și DJ103.

În prezent are o bandă de circulație pe sens și traversează zona, parțial locuită. Traseul de cca. 2.830 m al străzii cuprinde o porțiune asfaltată, cu lățimea variabilă cuprinsă între 5,75 m și 6,50 mm, și o porțiune neasfaltată, cu lățime mai redusă, variind între 4,80 m și 6,80 m.

„Lărgirea părții carosabile la 4 benzi și adăugarea de benzi speciale pentru bicicliști va duce la o sporire a capacității de circulație, reducerea timpului de călătorie, reducerea costurilor de transport și a costurilor de exploatare a vehiculelor ca urmare a îmbunătățirii condițiilor de circulație, precum și la reducerea poluării", au precizat reprezentanții Primăriei.

Hotărârea Consiliului Local Brașov a vizat aprobarea participării Municipiului Brașov ca lider de parteneriat/partener 1 în cadrul proiectului „Modernizare străzi – Str. Narciselor, Brașov, jud. Brașov", aprobarea Acordului de parteneriat între Municipiul Brașov și Comuna Sânpetru și a Devizului General estimativ al proiectului. Ca lider de proiect, Municipiul Brașov răspunde în principal de elaborarea studiului de fezabilitate (lucru deja realizat), pregătirea proiectului și depunerea acestuia spre finanțare, realizarea achizițiilor și implementarea proiectului, în faza de după semnarea contractului de finanțare.

Exproprierile sunt suportate de fiecare unitate administrativă în parte, pentru terenul aflat în raza sa teritorial-administrativă.

Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea totală cu TVA a investiției, inclusiv exproprieri, este de 115.863.252,18 lei, din care suma de 107.578.372,82 lei este finanțarea vizată de la bugetul de stat.

Valoarea exproprierilor, cu TVA, este estimată la 5,24 milioane lei. Mai multe date - AICI.

VEZI ȘI:

Consiliul Local Brașov, ședință de îndată, în această dimineață / Legătura cu Sânpetru... (VIDEO)

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 26 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8858   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4803   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5520   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8787   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3470   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4980   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.7600   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter