myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Patru clădiri din oraș ar urma să-și recapete „strălucirea" cu ajutorul Municipalității / Cine le-a propus

  • Apreciez !Nu-mi place !+3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Patru noi imobile au fost propuse Municipalității pentru cofinanțarea din bugetul local a lucrărilor de reabilitare a anvelopelor.

Cele patru imobile se află la adresele: Michael Weiss 37 (finanțare 113.744,96 lei), Poarta Șchei nr. 18 (finanțare 61.262,99 lei), Bd. Eroilor nr. 21 - clădirea în care se află Muzeul de Artă Brașov (finanțare 447.654,76 lei) și Șirul Beethoven nr. 2 (finanțare 140.305,76 lei), fostul imobil de apartamente destinate profesorilor Colegiului Șaguna, acum proprietate privată.

Propunerile au venit din partea Comisiei de coordonare a Programului Multianual pentru realizarea lucrărilor de intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural arhitecturală din zonele de acțiune prioritară ale Municipiului Brașov. Amintim că, în anul 2016, a fost adoptată Legea 166 - privind creşterea calității architectural-ambientale a clădirilor, care reglementează reabilitarea anvelopelor (acoperiș și fațadă) clădirilor din zonele istorice.

În anul 2018, Primăria Municipiului Brașov a adoptat Regulamentul de aplicare a legii si a implementat programul pilot pe 3 imobile (str. Sf. Ioan nr. 10, Piața Enescu nr. 6 și str. Michael Weiss nr. 35). Anul acesta, Consiliul Local Brașov a adoptat Programul multianual pentru realizarea lucrărilor de intervenţie asupra clădirilor cu valoare cultural arhitecturală din zonele de acțiune prioritară ale Municipiului Brașov și noul Regulament de aplicare a legii și a înființat Fundația Monumentelor Istorice Brașov, care să coordoneze aplicarea lor. A fost înfiinţată Comisia de Coordonare a Programului Multianual, care analizează solicitările de intervenție la anvelopele clădirilor și cofinanțarea acestora. Aceasta și-a început activitatea la 4 octombrie 2021. Comisia a propus pentru cofinanțare cele patru imobile aflate în diferite stadii de execuţie a lucrărilor, având dosarele tehnice și financiare complete și fiind asigurată contribuţia proprietarilor. Valoarea totală a cofinanțării propuse este de 762.969 lei și este cuprinsă în bugetul local pentru anul 2021. Activitatea Fundației Monumentelor Istorice Brașov implică monitorizarea clădirilor în zonele de acţiune proritară stabilite în Programul Multianual de intervenție, asistarea proprietarilor pentru autorizarea lucrărilor și pregătirea dosarelor de finanţare, colaborarea cu Comisia de coordonare  și colaborarea cu cetățenii și instituţiile abilitate, pentru reabilitarea Centrului istoric Brașov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Alpla

Curs BNR

Vi, 21 Ian 2022
Euro   Euro   EUR   4.9449   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3614   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.9178   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7821   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2416   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4856   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5283   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.4300   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că pentru siguranţa elevilor ar trebui ca şcolile să revină în online?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter