myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Municipalitatea vrea să reamenajeze Piața Sfatului / Concurs internațional de soluții, cu premii

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov vrea să reamenajeze Piața Sfatului și va publica, până la finalul lunii, procedura de achiziție a serviciilor de proiectare.

Achiziția se va desfășura sub forma unui concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR). Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și a premiilor acordate este de 1.598.527, la care se adaugă TVA.

Conform temei de proiectare realizate de OAR, obiectivul concursului constă în formularea unei soluții de amenajare a spațiului public respectând patrimoniul construit, ținând cont de toate etapele istorice prin care a trecut această piață și în acord cu valoroasele elemente de peisaj.

Brașovul este cel mai vizitat oraș turistic din România după București, iar punctul zero al Brașovului este reprezentat de Piața Sfatului. Acest simbol al Brașovului nu a mai trecut printr-un proces de renovare, de reamenajare, de reabilitare, de la finalul anilor '80. Considerăm că este momentul ca acest proces să se întâmple. Dar nu oricum, ci printr-un concurs internațional de soluții, un concurs care să fie jurizat de arhitecți cu experiență de la nivel național și internațional, concurs pe care îl vom lansa în aceste zile. Am semnat documentația de începere a acestei proceduri de atribuire, urmează ca Ordinul Arhitecților din România să-și desemneze membrii în viitorul juriu, iar săptămânile următoare să facem anunțul public către toți cei interesați să participe la acest concurs”, a precizat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Conform programului stabilit, până la sfârșitul săptămânii viitoare OAR va stabili membrii juriului, iar până la sfârșitul anului va fi lansat concursul de soluții. În lunile februarie și martie se va face vizita pe teren și se va răspunde la toate clarificările necesare, pentru ca la începutul lunii aprilie să fie termenul limită pentru depunerea proiectelor. În termen de 10 zile, membrii juriului vor stabili câștigătorul concursului și ocupanții locurilor II și III.

Criteriile de atribuire, stabilite prin tema de proiectare, sunt satisfacerea necesităţilor funcţionale arhitectural-urbanistice, 60% din evaluarea finală (maximum 60 puncte) și valoarea arhitectural-artistică adăugată, 40% din evaluarea finală (maximum 40 puncte).

În ceea ce privește Satisfacerea necesităților funcțional arhitectural-urbanistice”, vor fi punctate: criteriul funcţional, maxim 20 puncte, în cadrul căruia se vor puncta scenariile de utilizare şi rezolvarea sinergică a funcţiunilor propuse pentru piață, din punct de vedere urbanistic şi arhitectural; criteriul tehnic, maxim 20 puncte, în care se va puncta fezabilitatea soluţiilor propuse, sustenabilitatea şi durabilitatea acestora, și criteriul financiar, tot cu maxim 20 puncte.

Referitor la criteriul Valoarea arhitectural-artistică adăugată” vor fi punctate: viziunea de dezvoltare a zonei „Cetate", maxim 10 puncte; statutul de reper şi atmosfera generală a intervenţiei, maxim 20 puncte; calitatea şi claritatea reprezentării ideilor astfel încât să ilustreze capacitatea concurentului de a pune în operă proiectul propus, cu maxim 10 puncte.

În urma evaluării făcute de juriul stabilit de OAR, proiectantul clasat pe locul I va primi ca premiu realizarea serviciilor de proiectare în valoare de 1.484.700 de lei, la care se adaugă TVA. Cel de pe locul II va primi un premiu în valoare de 74.235 de lei + TVA, iar locul III va fi premiat cu suma de 39.592 de lei +TVA.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Willy
-4 #1 Willy 08-12-2021 15:21
Eu zic sa se mai amane reamenajarea Pietii Sfatului pana vine un primar mai responsabil.
Citat | Raportează către un administrator
Cristoloveanu
+4 #2 Cristoloveanu 08-12-2021 19:01
Citez pe Willy:
Eu zic sa se mai amane reamenajarea Pietii Sfatului pana vine un primar mai responsabil.

Alte sfaturi ”pretioase” nu mai ai?
Este ceva la care tu sa nu comentezi? Arata ca el a gresit si tu esti singurul care se pricepe la tot si la orice. Esti obositor deja. Cred ca ai avut multe frustrari la viata ta.
Citat | Raportează către un administrator
STAT ROMAN TAMPIT
+1 #3 STAT ROMAN TAMPIT 08-12-2021 21:59
Esteee maaa ! Fara numar,fara numar.Alo,firme le cotizante la PSD, PNL & UDMR,la raport,ca e rostul de ciordeala ! Ah,era sa uit: doamna Primarie BV,sarut mana.O intrebare se poate ? Firma aia care va castiga licitatia,o sa o platiti cu bani de la buget,stransi DOAR de la vaccinati ? Multumesc. Scuze pentru obraznicia de a va intreba asa ceva.
Citat | Raportează către un administrator
fane
0 #4 fane 09-12-2021 09:59
tot orasul e un dezastru, un ghetou!
Mergeti pe muresenilor, republicii, castelului, schei, balcescu etc

totul e praf si pulbere, mucegai, infectie, toate stau sa cada! Un oras distrus, un oras esuat, un judet praf si pulbere condus de mafioti care nu au nimic in comun cu administratia unei urbe!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Ma, 27 Sep 2022
Euro   Euro   EUR   4.9437   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   5.1379   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5513   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1954   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2631   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7496   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5276   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   121.1800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că se poate trăi cu salariul minim în România?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter