myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Primăria Brașov a lansat concursul internațional de soluții pentru reabilitarea Pieței Sfatului / Premiile...

  • Apreciez !Nu-mi place !-4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a publicat pe platforma SICAP și a transmis către Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) procedura de achiziție a serviciilor de proiectare necesare reamenajării Pieței Sfatului.

Achiziția se va desfășura sub forma unui concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților de România (OAR). Valoarea estimată a serviciilor de proiectare și a premiilor acordate este de 1.598.527 lei, la care se adaugă TVA.

Proiectanții își vor putea depune ofertele și în limba engleză.          

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 1 aprilie, ora 16.00, iar jurizarea se va face în perioada 8 - 10 aprilie.

Juriul este format din arhitecți din Spania, Franța și România, inclusiv din Brașov. În 11 aprilie va fi anunțat câștigătorul concursului.

Proiectantul clasat pe locul I va primi ca premiu realizarea serviciilor de proiectare în valoare de 1.484.700 de lei, la care se adaugă TVA. Cel de pe locul II va primi un premiu în valoare de 74.235 de lei + TVA, iar locul III va fi premiat cu suma de 39.592 de lei +TVA.

Brașovul este cel mai vizitat oraș turistic din România după București, iar punctul zero al Brașovului este reprezentat de Piața Sfatului. Acest simbol al Brașovului nu a mai trecut printr-un proces de renovare, de reamenajare, de reabilitare, de la finalul anilor '80. Considerăm că este momentul ca acest proces să se întâmple. Dar nu oricum, ci printr-un concurs internațional de soluții, un concurs care să fie jurizat de arhitecți cu experiență de la nivel național și internațional, concurs pe care l-am lansat astăzi. Le mulțumesc celor de la Ordinul Arhitecților din România care ne sprijină în acest demers, atât în realizarea documentației pentru licitație, cât și în stabilirea juriului, cu arhitecți din România, dar și din Spania și Franța, ceea ce reprezintă o garanție că vom avea cea mai bună soluție pentru amenajarea acestui simbol al Brașovului. Îi așteptăm pe toți cei care vor, prin proiectul lor, să își lase amprenta asupra celui mai frumos oraș din România”, a precizat Allen Coliban, primarul Brașovului.

Criteriile de atribuire, stabilite prin tema de proiectare, sunt satisfacerea necesităţilor funcţionale arhitectural-urbanistice - 60% din evaluarea finală (maxim 60 puncte) și valoarea arhitectural-artistică adăugată - 40% din evaluarea finală (maxim 40 puncte).

În ceea ce privește „Satisfacerea necesităților funcțional arhitectural-urbanistice”, vor fi punctate: criteriul funcţional, maxim 20 puncte, în cadrul căruia vor fi luate în calcul scenariile de utilizare şi rezolvarea sinergică a funcţiunilor propuse pentru piață, din punct de vedere urbanistic şi arhitectural; criteriul tehnic, maximum 20 puncte, în care va conta fezabilitatea soluţiilor propuse, sustenabilitatea şi durabilitatea acestora, și criteriul financiar - maximum 20 puncte.

Referitor la criteriul „Valoarea arhitectural-artistică adăugată” vor fi punctate: viziunea de dezvoltare a zonei „Cetate", maxim 10 puncte; statutul de reper şi atmosfera generală a intervenţiei, maxim 20 puncte; calitatea şi claritatea reprezentării ideilor astfel încât să ilustreze capacitatea concurentului de a pune în operă proiectul propus - maxim 10 puncte.

Membrii juriului sunt: arh. Johannes-Andreas Bertleff, arh. Jose Mias - Spania, arh. Philippe Prost - Franța, arh. Jose Mayoral - Spania, arh. Miklos Kollo - Reprezentant al Filialei Teritoriale Braşov-Covasna-Harghita a OAR, arh. Ştefan Bâlici și arh. Miruna-Paula Stroe.

Conform calendarului, proiectanții care doresc să participe la concurs vor putea vizita Piața Sfatului în data de 12 februarie, iar în perioada 13 februarie - 21 martie vor putea adresa întrebări și vor primi răspunsuri din partea Municipalității și a organizatorilor.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteți de acord cu ceea ce a scris Mihaela Coteț în Ghidul de utilizare a orașului Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter