myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Atac la adresa primarului și viceprimarului USR PLUS, pe tema (evacuării) Grădiniței 13

  • Apreciez !Nu-mi place !-14
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pamela Diaconu, consilier municipal liberal, a revenit în conferința de presă a PNL, la problemele cu care se confruntă Grădinița 13 Brașov, dată fiind situația juridică a imobilelor pe care le folosește pe strada Agrișelor 10, de unde riscă evacuarea. Diaconu este membră în Consiliul de Administrație al grădiniței din partea Consiliului Local. „Sunt de părere că cetățenii trebuie să aibă informații pe acest subiect, fiind necesare informațiile atât pentru cei care în prezent frecventează grădinița cât și pentru cei care aveau în plan să se înscrie în această grădiniță”, a început politiciana.
Ea a reamintit că imobilele (terenul și construcția) pe care/în care Grădinița 13 își desfășoară activitatea nu sunt în proprietatea municipalității. În privința clădirii Primăria are încheiat un contract de închiriere, însă pentru teren și curte nu există nicio înțelegere încheiată cu proprietarul.
În luna septembrie 2021, Primăria a primit din partea avocatului proprietarilor imobilelor ofertă de vânzare prin care aceștia au propus vânzarea terenului și a construcției către municipalitate.

„Dacă vă întrebați ce a făcut Primăria Municipiului Brașov după ce a primit această ofertă, răspunsul este: ABSOLUT NIMIC, căci nu-i așa pe domnul Primar îl interesau terenurile de la Bod, nu terenurile din Brașov....
Adresa înregistrată în septembie 2021, prin care a fost făcută oferta a fost IGNORATĂ TOTAL timp de 6 luni, domnul primar și doamna viceprimar luând decizia, de a nu iniția vreo negociere/discuție, nici măcar cu proprietarul terenului pe care-l folosește grădinița. Această atitudine demonstrează lipsa de empatie și de interes a primarului și viceprimarului față de copiii și cadrele didactice din cadrul grădiniței cât și față de familiile lor.
În plus, văzându-se ignorat, proprietarul a inițiat procedura de executare silită, respectiv de evacuare a grădiniței de pe terenul respectiv. Somația privind evacuarea a fost primită la începutul lunii martie 2022,  cu acest prilej, menționez că Primăria a primit un termen procedural de 8 zile ca să evacueze terenul.
Dacă vă mai întrebați ce anume a făcut Primăria Municipiului Brașov, după ce a fost somată, răspunsul este din nou :ABSOLUT NIMIC.
Vâzând că nu există nicio reacție din partea domnului primar Allen Coliban, proprietarul terenului a anunțat conducerea grădinițeică evacuarea va avea loc în data de 1 aprilie, 2022, din păcate, nefiind vorba, de o păcăleală.
La data de 30 martie 2022, după 6 luni de zile după ce fusese făcută oferta de vânzare, Primăria Municipiului Brașov a luat legăturacu avocatul proprietarului și a cerut o întâlnire cât și o amânare a evacuării, proprietarul terenului fiind de acord cu amânarea până la data de 12 aprilie 2022, iar în prezent evacuarea este amânată din nou.
Astăzi, 14 aprilie 2022, NU există nicio comunicare oficială din partea Primăriei Brașov nici măcar către părinții copiilor care frecventează grădinița cu privire la modul în care grădinița își va desfășura activitatea, pe viitor.
Arăt că în data de 6 aprilie 2022 am cerut o informare completă asupra acestui subiect și în special cu demersurile efectuate până în prezent. Cu aceeași indiferență am fost tratată și eu, întrucât nici până astăzi nu am primit informațiile solicitate. Dată fiiind experiența mea profesională de avocat, am început să verific situația la instanțele de judecată din Brașov. Așa am aflat că în cele din urmă Primăria a inițiat două acțiuni pentru ca proprietarul terenuluisă fie obligat să-i permită accesul la clădirea în care se află grădinița. Într-unul din dosare, instanța a dat o soluție prin care a permis accesul în clădire. Soluția nu este definitivă și chiar a fost atacată cu apel de către proprietarul terenului.
Chiar dacă este aparent favorabilă această soluție, grădinița, în continuare, NU va avea niciun drept să folosească curtea pentru activități, cât timp municipalitatea nu va negocia cu proprietarul terenului vânzarea sau închirierea terenului. În concluzie, domnul primar și doamna viceprimar nu se pot culca pe o ureche, întrucât problema e departe de a-și fi găsit rezolvarea.
Deși situația se prezintă în acest fel, iar hotărârile privind dobândirea dreptului de proprietate sau de închiriere cu privire la imobile se adoptă de Consiliul Local, arăt că până în prezent NU a fost convocat Consiliul Local al Municipiului Brașov pentru a lua o hotărâre în vederea rezolvării intereselor celor afectați de această situație”, afirmă Pamela Diaconu.

Aceasta mai spune că a aflat că mâine, 15 aprilie, urmează să aibă din nou loc o întâlnire între viceprimarul Flavia Boghiu și proprietarul terenului, „întâlnire la care nu am fost invitați să participăm și îmi pun întrebarea de ce asemenea întâliniri dintre doamna viceprimar și proprietarul terenului trebuie să aibă loc cu ușile închise departe de ceilalalți consilieri locali? Reamintesc că aleșii locali, respectiv consilierii locali, indiferent de partidul din care provin sunt aleșii cetățenilor în Consiliul Local iar discuțiile cu privire și la acest subiect trebuie să fie purtate cu aleșii locali din toate partidele, nefiind vorba de o prerogativă acordată exclusiv doamnei viceprimar”.

Citiți și:

Update BRAȘOV. Viceprimarul Rusu dă vina pe... Primărie pentru situația de la Grădinița 13

Update. Primăria BRAȘOV, informații privind situația alambicată de la Grădinița nr. 13 / Două procese pierdute...

BRAȘOV. Problemele de la Grădinița nr. 13 nu au sfârșit! Ce înștiințare ar fi primit conducerea unității.

Update. Primăria BRAȘOV, informații privind situația alambicată de la Grădinița nr. 13 / Două procese pierdute...

BRAȘOV. Decizie definitivă ÎN INSTANȚĂ privind Grădinița 13!

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

emil
0 #1 emil 14-04-2022 15:45
PAMELA???? :)))))))))))) Spune PNL si trage apa.
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
+1 #2 Raoke Kaka 14-04-2022 18:54
Ce ”afaceri” mai fac gunoaiele din holera galbena?
”EXCLUSIV Consiliul Județean Ilfov și primării controlate de PNL au plătit 124.000 de lei unei firme pentru publicitate mascată în știri agramate cu șapte vizualizări / Patroana societății a fost condamnată, în 2018, pentru furtul unui telefon”
Citat | Raportează către un administrator
Dani
-1 #3 Dani 14-04-2022 20:26
Ia uite, pupila lui scripcaru dă lecții! Chiar nu se vede pe ea însăși că este impotentă să conducă o simplă ședință de CL!??????
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 09 Dec 2022
Euro   Euro   EUR   4.9211   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6615   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7073   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9963   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2412   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4211   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5161   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   118.3900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeți că nivelul de trai va crește în 2023?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter