myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Primăria Brașov solicită finanțare pentru noi autobuze electrice și pentru actualizarea PUG / Municipalitatea vrea bani și pentru...

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Municipalitatea a depus, ieri, două solicitări de finanțare pentru obținerea de fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Unul dintre proiecte este pentru achiziția a 23 de autobuze electrice, în valoare de 11,2 milioane de euro, iar cel de al doilea este de actualizare a Planului Urbanistic General, în valoare de 650.000 de euro.
În cursul zilei de astăzi, Municipalitatea va încerca să depună o nouă solicitare de finanțare, pentru achiziția de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems), în valoare de 1 milion de euro, care să dezvolte sistemul de ticketing existent.
Criteriul de acordare a finanțării este pe principiul „primul venit, primul servit”.

„Ieri am reușit să depunem două solicitări de finanțare prin PNRR, pentru achiziția de autobuze electrice și actualizarea PUG-ului, în condițiile în care fondurile s-au terminat în câteva zeci de minute de la deschiderea apelurilor. Având în vedere că finanțarea prin PNRR este de 100%, obținerea finanțării va însemna o economie de 60 de milioane de lei din banii brașovenilor numai prin aceste proiecte. Deja avem aprobată o finanțare pentru promovarea centrului istoric și reabilitarea unei porțiuni din zidurile cetății și am depus solicitare de finanțare pentru reabilitarea energetică a primelor blocuri de locuințe, prin «Valul renovării». În continuare, atragerea de fonduri prin PNRR va fi o prioritate pentru noi și vom încerca să depunem proiecte care vizează dezvoltarea Brașovului în cadrul fiecărui apel, astfel încât să înlocuim banii din impozite și taxe cu fonduri europene nerambursabile de câte ori este posibil”, a precizat primarul Allen Coliban.

Cerere de finanțare cu peste 11 milioane de euro, pentru noi autobuze electrice

În cazul cererii privind achiziția a 23 de autobuze electrice de 10 m lungime, după evaluarea cererii depuse și semnarea contractului, Municipiul Brașov va derula o procedură de achiziție pentru a selecta furnizorul vehiculelor.
Vehiculele vor fi puse la dispoziția RATBV pentru a fi utilizate în cadrul serviciului de transport public local. Valoarea cererii de finanțare aferentă Municipiului Brașov este de 11.178.000 Euro, fără TVA.

Cel de al doilea proiect pentru care s-a depus solicitare de finanțare este „Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană - Plan Urbanistic General, în Municipiul Brașov”; valoarea finanțării solicitate este de 647.000 de euro.

Despre actualizarea PUG

Actualizarea PUG-ului Brașovului, în format digital, conține următoarele etape:
Etapa 1 – Sinteza și diagnoza PUG-ului actual, elaborarea studiilor de fundamentare și formularea diagnosticelor - general și prospectiv;
Etapa 2 – Formularea propunerilor de actualizare; elaborarea formei preliminare a PUG Brașov;
Etapa 3 – Obținerea avizelor și a acordurilor pentru forma actualizată a PUG Brașov;
Etapa 4 – Definitivarea Planului Urbanistic General al Municipiului Brașov;
Etapa 5 – Predarea și integrarea Planului Urbanistic General în Sistemul Informațional Geografic – GIS.

Primăria are un contract în derulare pentru PUG-ul Brașovului cu Asocierea dintre Synergetics Coroporations SRL (lider) și Quattro Design SRL, ambele din București. Valoarea acestui contract este de 3.400.000 de lei + TVA, respectiv 4.046.000 de lei cu tot cu TVA, astfel că obținerea acestei finanțări ar acoperi cea mai mare parte din acest proiect (3.184.986,90 + TVA este suma solicitată), potrivit reprezentanților Primăriei Brașov. Termenul de finalizare este sfârșitul anului 2023. Contractul a fost semnat anul trecut, iar în prezent se află în faza analizei studiilor aferente Etapei 1 de elaborare.

Alte proiecte prin PNRR

Până în prezent, municipiul Brașov a obținut includerea în proiectul „Ruta cetăților” - care presupune promovarea centrului istoric și reabilitarea unei porțiuni din zidul cetății -, proiect aprobat spre finanțare prin PNRR și a depus solicitare pentru reabilitarea energetică a primelor 9 blocuri în cadrul apelului „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale”.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
-1 #1 Raoke Kaka 17-05-2022 15:12
Da spitalele? Autostrazile?
Banii nostri doar in trantele nenorocite din primarie se duc!?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 29 Noi 2022
Euro   Euro   EUR   4.9184   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7383   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6933   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9890   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2427   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.5228   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5147   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.9300   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeți că aprinderea luminițelor de Crăciun din Piața Sfatului a fost un eveniment reușit?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter