myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Primăria Brașov solicită fonduri pentru un centru de aport voluntar

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a depus două proiecte de finanțare nerambursabilă în valoare de 35 de milioane de lei, pe componenta Managementul deșeurilor. Prin una se solicită finanțare pentru amplasarea a 275 de insule ecologice informatizate. Prin cealaltă, Municipalitatea a solicitat fonduri pentru amenajarea unui centru de aport voluntar (CAV) în cartierul Stupini.

Astăzi am reușit să bifăm o nouă reușită, fiind, și de data aceasta, printre primele municipii care au depus proiecte pe finanțările din PNRR pentru amenajarea de centre de aport voluntar pentru deșeuri. Am depus un proiect pentru amenajarea unui astfel de centru în cartierul Stupini, centru care va deservi și cartierele Bartolomeu și Tractorul. De prea mult timp ne confruntăm cu problema deșeurilor de mari dimensiuni, pe care cetățenii le lasă la platformele de depozitare a deșeurilor menajere sau pe domeniul public. Prin acest proiect le vom asigura brașovenilor din cele 3 cartiere posibilitatea să ducă la centrul din Stupini aceste deșeuri, de la mobilă veche, la baterii uzate, deșeuri din anvelope sau cele din construcții sau demolări. Valoarea acestui proiect este de aproape 800.000 de euro. În perioada următoare, vom depune solicitarea de finanțare și pentru CAV-ul mare, care va fi amenajat pe platforma CET. Acesta va prelua deșeurile din tot orașul, valoarea finanțării nerambursabile fiind de aproximativ 5 milioane de euro”, a declarat primarul Allen Coliban.

Astăzi, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat apelul de proiecte pentru amenajarea unor centre de colectare deșeuri prin aport voluntar, pentru comunități mai mici de 50.000 de locuitori, proiecte finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta C3: Managementul Deșeurilor, parte a Pilonului I - Tranziție verde.

Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată a deșeurilor care nu pot fi preluate în sistem „door-to-door”. Este vorba despre deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi depuse în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale: deșeuri voluminoase, textile, deșeuri din lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, cadavre de animale, deșeuri de grădină, din construcții și demolări.

Valoarea proiectului corespunde unui cost de cel mult 778.720 euro/CAV, echivalentul a 3.830.914 lei, fără TVA, în conformitate cu devizul general aferent proiectului–tip, din care costul aferent dotării centrului de colectare prin aport voluntar cu utilaje și echipamente tehnologice, inclusiv dotări și active necorporale este de aproximativ 280.000 euro, echivalentul a 1.377.460 lei, fără TVA.

Sursa foto: Primăria Brașov

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 22 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9232   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5644   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6092   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9467   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2451   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3316   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5172   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.9000   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Susțineți ideea construcției unui sens giratoriu suspendat în Bartolomeu?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter