myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

DNA. Cu valoarea sumelor confiscate s-ar plăti salariile medicilor timp de un an

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În urma declarațiilor făcute ieri de prim ministrul Victor Ponta cu referire la bilanțul Direcției Naționale Anticorupție, atingând capitolul „recuperare prejudicii”, Biroul de Informare și Relații Publice al DNA a replicat: „Premierul Victor Ponta creează o confuzie gravă în opinia publică prin aceea că pune la îndoială datele prezentate la bilanţul D.N.A, date referitoare la confiscarea și recuperarea de produse infracţionale, dispuse de instanţe, în dosarele penale deferite justiţiei. În încercarea de a justifica gradul scăzut de recuperare a prejudiciilor, de către A.N.A.F. (instituţie aflată în subordinea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor), premierul Victor Ponta afirmă că «e așa, o mică păcăleală» faptul că A.N.A.F. nu ar recupera decât 10% din prejudiciile constatate în dosarele penale, pretinzând că, în realitate, nu ar exista hotărâri judecătorești care să impună această recuperare, ci doar sechestre ce nu ar putea să angajeze ANAF în recuperarea prejudiciilor”. 

DNA argumentează: „În Raportul anual de activitate al D.N.A, la a cărui prezentare a participat personal și primul ministru Victor Ponta, la data de 24 februarie 2015, se menţionează următoarele: Hotărârile judecătorești rămase definitive în cauzele DNA în anul 2014 au inclus confiscarea și recuperarea de produse infracţionale în sumă de peste 310.000.000 euro, de 3 ori mai mult decât în anul 2013. Dacă această sumă ar fi efectiv executată, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul îl plătește medicilor din România într-un an. Este important ca organele fiscale să execute efectiv aceste hotărâri. Aceste hotărâri judecătorești sunt executorii, iar instituţia abilitată să le pună în aplicare, în sensul recuperării efective prejudiciilor este A.N.A.F. (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală)”.

Este adevărat că, în același Raport se precizează, într-un paragraf distinct, și că „în 2014 valorile indisponibilizate de DNA au fost de peste 303 milioane euro, ceea ce reprezintă de peste 13 ori bugetul nostru pentru un an”, continuă DNA. 

Această sumă se referă la sechestrele aplicate la dosarele trimise în judecată și reprezintă o valoare independentă de cea aferentă produselor infracţionale, constată prin decizii judecătorești rămase definitive, împrejurare pe care orice fost procuror o cunoaște.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 25 Ian 2022
Euro   Euro   EUR   4.9440   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3816   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.9008   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7642   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2424   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4669   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5278   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.1600   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că pentru siguranţa elevilor ar trebui ca şcolile să revină în online?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter