myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

ÎN ATENȚIA primarului George Scripcaru și a CL! „Nu distrugeți pista de patinaj viteză role... Va fi o mare pierdere”!

  • Apreciez !Nu-mi place !+4
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pe contul de Facebook Patinaj Brasov by Marius Paraschivoiu, antrenorul de patinaj viteză a postat o scrisoare deschisă pentru primarul George Scripcaru și Consiliul Local, referitor la Hotărârea CL 161/2020 privind „Construire Minicomplex Sportiv Brasov” Parcul Tractorul (construcții noi și extinderi), sesizând o problemă delicată, care, dacă nu va fi rezolvată, poate afecta substațial viitorul patinajului de viteză brașovean.

Iată textul: 

„Stimate Domnule primar și stimați consileri locali,

​În numele tuturor celor care practică patinajul viteză în Brașov dorim să va aducem la cunoștiință nemulțumirea noastră legată de locația aleasă pentru al doilea patinoar, mai mic, de antrenamente, care se dorește a se construi dărâmând această minibaza. O să va argumentăm mai jos motivele.​ Minibaza sportivă conține: patru(4) vestiare cu dușuri și toalete, teren de fotbal cu nocturnă, pistă de patinaj viteză role cu nocturnă - reasfaltata în 2017. Toate dotariile sunt în stare foarte bună și sunt funcționale în acest moment pe această minibaza, practicandu-se mai multe sporturi ÎN AER LIBER.

​Din 2008 PISTĂ DE ROLE VITEZĂ din această locație, singură din Brașov, este BAZA antrenamentului de patinaj viteză în întreg județul Brașov pentru toate cluburile (trei în acest moment ! ). Sportivii petrec activ pe această pistă, patinând pe role, 8 luni pe an, din martie până în octombrie, cel puțîn două ore pe zi ceea ce înseamnă peste 70% din perioada de antrenament anual.
​Din cauza lipsei în România a pistei lungi de patinaj viteză gheață de 400m, pistă de viteză role de 250m din Parcul Tractorul este cea mai apropiată din punct de vedere tehnic, deși suprafețele sunt diferite. Menționăm că în România piste asemănătoare se mai regăsesc doar în Ploiești (330m) și Cluj Napoca (400m).

​Patinajul viteză se practică pe pistă scurtă (pe patinoar) și pe pistă lungă (400m) cele două suprafețe, diferite că lungime, determinând și tehnici diferite de patinaj, respectiv două sporturi distincte: short track și long track.
​Din păcate pe Patinoarul Olimpic din Brașov, NU se poate practică viteză, din cauza lipsei saltelelor de protecție la mantinela (sportivii nu dau randament maxim la antrenamente din cauza riscului major de accidentări), că atare pe patinoar se poate practică doar tehnică de patinaj viteză.

PERFORMANȚELE BRAȘOVULUI în patinaj viteză sunt:
- pe gheață pe PISTĂ LUNGĂ în Germania - competițiile naționale ale României se desfășoară în afară țării, din lipsa existenței unei pistei lungi la nivel național.
- pe ROLE în România unde la Campionatul Național de patinaj viteză role - Brașovul, cumulat prin cele 3 cluburi, s-a clasat pe primul loc detașat.
S-au reușit aceste performanțe tocmai datorită orelor de antrenament petrecute de sportivi pe această pistă, minim 10 ore săptămânal pe role.

La Brașov se organizează două dintre cele cinci competiții naționale dedicate acestui sport, pe această pistă de role. Celelalte trei se desfășoară pe pistele de la Ploiești și Cluj Napoca. Prima dintre competiții - Kids Talent - deschide sezonul competițional de role desfășurându - se tradițional de Ziua Copilului, iar cealaltă competiție este Cupa Corona - august - un ultim test înaintea Campionatului Național care închide sezonul de patinaj viteză pe role. La aceste două competiții se adună sportivi din toată țară și de fiecare dată cu ajutorul sponsorilor generoși din Brașov toți sportivii au primit premii, fiind motivați mai departe pentru practicarea acestui sport.

​Distrugerea acestei piste va însemna nu doar pentru Brașov, ci și pentru întreagă comunitate a patinajului viteză din România o mare pierdere. Pentru Brașov în mod particular va însemna reducerea drastică a numărului de sportivi, cât și șanse mult mai mici de noi practicanți în viitor. Luați în considerare că în prezent majoritatea celor care fac performanță în acest sport în Brașov sunt copii și juniori care au început practicarea acestui sport în urmă cu 3-8 ani, iar distrugerea pistei, care reprezintă baza de antrenament, va duce la pierderea unor talentele care s-au remarcat în ultimii ani.

​În acest parc sportiv Tractorul, practicanții patinajului viteză reprezintă cea mai bună reclamă pentru practicarea sportului în aer liber.

​Am urmărit atât propunerea de buget local 2020 din 27 ianuarie, unde NU era menționat acest proiect, cât și dezbaterea publică din 17 februarie unde domnul primar NU a prezentat / menționat acest proiect la capitolul Brașovul Sportiv. Dacă s-ar fi discutat public acest proiect am fi avut șansă de a va aduce la cunoștiință argumentele noastre în favoarea păstrării bazei sportive actuale, respectiv a pistei de role viteză care nu are unde să se relocheze fiind unică în Brașov. Am vizualizat online înregistrarea ședinței de CL din 27 martie și argumentarea domnului primar, că pe această locație ar fi «doar un teren de fotbal sintetic care se va reloca» acesta fiind și motivul pentru care va aducem ACUM la cunoștiință acest aspect al patinajului viteză care din punctul nostru de vedere s-a omis din discuție.

Înțelegem importantă acestui nou patinoar pentru toate sporturile de gheață practicate pe patinoar - inclusiv patinaj viteză - cât și pentru agrement patinaj, prin decongestionarea Patinoarului Olimpic. Considerăm însă că locația aleasă pentru acest patinoar de antrenamente este neinspirată, întrucât presupune distrugerea singurei piste de patinaj viteză role din Brașov (una din puținele existente la nivel național). Asta va duce implicit la pierderea posibilității de practicare a acestui sport 8 luni pe an și afectarea copiilor/ juniorilor care au investit până acum pasiune și muncă în acest sport.

​În contextul imaginii patinajului viteză din Brașov pe care v-am prezentat-o mai sus, evidențiem încă o dată importantă majoră a acestei piste deoarece reprezintă baza practicării acestui sport.

​Solicităm tuturor celor care decid LOCAȚIA acestui nou patinoar de antrenament, o varianta pentru relocarea celor 80 de sportivi în vederea atât a desfășurării celor două competiții cât și a antrenamentelor în decursul celor 8 luni de utilizare SAU să decideți o ALTĂ LOCAȚIE din Brașov pentru acest proiect astel păstrându-se această baza funcțională.

Așteptăm un răspuns, și mai important de atât, așteptăm o soluție de rezolvare a acestei situații.

​Va mulțumim anticipat pentru timpul acordat pentru analiză acesteisolicitări!
Paraschivoiu Marius CristianMultiplu campion național și recordman al României la Patinaj VitezăAntrenor al secției de Patinaj Viteză al CSU Brașov”.

Poate, primarul Scripcaru se va apleca asupra rezolvării situației semnalate, știindu-se că, nu demult, afectat de Cazul Corona (al handbalistelor acuzate că au încălcat regulamentul internațional antidoping), s-a lăudat cu performanțele obținute de patinatorii de viteză brașoveni în competiții internaționale de top (JOT Lausanne 2020 și etape de Cupă Mondială).

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 12-05-2020 14:02
Ce altceva în afară de a distruge știe vinitura redusă mintal?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Vi, 07 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9262   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0800   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6770   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4941   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2293   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3476   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5187   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va ajunge şi la noi să se ofere bani celor care se decid să se vaccineze?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter