myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. Investițiile Primăriei în dezvoltarea sportului de masă și a celui școlar...

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primăria Brașov a lansat în această lună o serie de achiziții pentru reabilitarea terenurilor de sport din cartiere și pentru echipamente necesare desfășurării orelor de sport în școlile și liceele din Brașov. Aceste lucrări și dotări fac parte din strategia Municipalității pentru dezvoltarea sportului brașovean și aduc o nouă viziune în ceea ce privește sportul în cartiere, dar și în școli. Astfel, terenurile de sport nu mai sunt gândite doar ca niște spații pentru practicarea sportului, ci și ca spații de petrecere a timpului liber, de socializare. În același timp, suprafețele de joc sunt la nivel competițional, astfel încât practicarea sportului în cartiere sau la școală să fie la cel mai înalt nivel, potrivit reprezentanților Municipalității.

În ceea ce privește sportul școlar, pentru prima dată, Municipalitatea a luat decizia de a dota toate unitățile de învățământ cu materialele și echipamentele de care au nevoie, astfel încât orele de sport să fie mult mai atractive pentru elevi.   

Se știe, în 2021 a fost realizată Strategia de implicare și susținere a sportului de către Primăria Municipiului Brașov, un proiect realizat de Municipalitate în parteneriat cu Agenția Metropolitană Brașov.

La baza acestei strategii a stat o analiză efectuată la nivelul Brașovului pentru a identifica problemele cu care se confruntă sportul brașovean, plecând de la cel de masă și școlar, până la sportul de performanță. Specialiștii în management sportiv și în dezvoltarea sportului au analizat toate problemele care au avut ca efect scăderea, în ultimii 30 de ani, a dorinței brașovenilor de a practica sportul ca mijloc de relaxare, dar și a numărului celor atrași de sportul de performanță. 

Printre soluțiile propuse sunt cele care vizează infrastructura, atât la nivelul sportului profesionist, cât și a celui de masă, o regândire a modului în care sunt amenajate terenurile de sport din cartiere, o nouă abordare a orelor de sport de la școală, astfel încât copiii și tinerii să beneficieze de cele mai bune condiții de pregătire și să poată practica diferite sporturi, și o coagulare a comunităților din cartiere sau de la școli și licee în jurul acestui fenomen, inclusiv prin organizarea de competiții sportive.

Pentru a implementa măsurile prevăzute în această strategie, Primăria a lansat o serie de achiziții, unele aflate în faza de licitație, altele în faza de evaluare a ofertelor.

Astfel, săptămâna trecută (25 mai), Primăria a lansat procedura pentru furnizarea şi montarea de suprafeţe sintetice pentru terenurile de sport din municipiul Braşov, o achiziție în valoare de 3.249.684,68 lei + TVA. 

Obiectul acestei achiziții este amenajarea suprafețelor de joc pentru 32 de terenuri de sport, dintre care 3 vor fi terenuri de baschet pe care vor fi montate module de polipropilenă, agrementate de FIBA (Federația Internațională de Baschet), iar alte 7 terenuri de baschet vor beneficia de o suprafață de joc din tartan. La acestea se adaugă gazon sintetic pentru 5 terenuri, iar 10 terenuri vor fi amenajate  pentru practicarea mai multor sporturi. Tot în cadrul acestei proceduri vor fi amenajate și 6 piste de alergare din tartan, cu 2 sau 3 culoare. Cinci dintre piste vor fi amenajate în cadrul unor unități de învățământ, iar cea de a șasea va fi amenajată în parcul Tractorul. Această a șasea pistă face parte din programul de bugetare participativă, fiind unul dintre proiectele câștigătoare. Ea va avea o lungime de 930 de metri și se va putea alerga pe două culoare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul achiziției este de 27 iunie, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate preț, în care oferta financiară reprezintă 80%, iar garanția extinsă, 20%.

O altă achiziție lansată tot săptămână trecută este cea pentru furnizarea şi montarea de garduri metalice pentru împrejmuirea a 25 de terenuri de sport. Valoare acestei achiziții este de 2.351.689 lei + TVA. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate preț, în care oferta financiară reprezintă 80%, iar garanția extinsă, 20%. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 30 iunie.

În paralel, serviciul de specialitate din Primărie lucrează la documentația necesară pentru montarea instalațiilor de nocturnă la mai multe terenuri de sport.

De asemenea, zilele trecute, a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru echipamente necesare desfășurării în condiții optime a orelor de sport.

Astfel, pentru achiziția a 1.716 mingi de fotbal, baschet, handbal și volei, cu o valoare estimată de 312.949,02 lei fără TVA, au fost depuse trei oferte.

Pentru achiziția a 711 rachete de tenis și badminton, și a 308 mingi de tenis și 957 de fluturași, cu o valoare maximă de 263.417,09 lei fără TVA, au fost depuse 4 oferte.

În ceea ce privește achiziția a 241 de saltele de gimnastică, în valoare de 89,716,81 lei fără TVA, două companii și-au depus ofertele pentru furnizarea acestor materiale.

La categoria echipamentelor de fitness, cu o valoare estimată de 89.760,50 lei fără TVA, o singură companie s-a arătat interesată de furnizarea de mingi medicinale, gantere și benzi elastice.  

 

         

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 27 Ian 2023
Euro   Euro   EUR   4.8922   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4928   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5612   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8793   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2384   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3738   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5013   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.1500   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că Adrian Veștea va candida pentru funcția de primar al Brașovului?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter