myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

CORONA BRAȘOV. GRAVE NEREGULI semnalate! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (II)...

  • Apreciez !Nu-mi place !+3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Fostul director Radu Miclăuș a continuat cu destăinuirile privind situația de la CSM Corona Brașov, grupare coordonată „politicianist” de mai marii Primăriei pe banii contribuabilor (vezi și: CORONA BRAȘOV - UPDATE. „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (I)... Ce a spus privitor la primarul Coliban?! / Șef de la Termoficare!).

„Ce am găsit la club a întrecut orice scenariu pesimist. Clubul a fost condus după ureche de cei dinaintea mea. Am găsit marea majoritate a personalului stresat, terorizat, abuzat. Nu există proceduri (absurde oricum, dar ăsta e sistemul public din România), secțiile nu își știau bugetul, pentru că așa-zisa conducere nu le-a comunicat niciodată. Banii se distribuiau după bunul plac, sunt procese în justitite, majoritatea din cauza incompetenței și stilului dictatorial promovat de fosta conducere”, a menționat Miclăuș, care a punctat că CSM Corona vă avea de suferit financiar masiv din aceasta cauză.

Jurista, arătată cu degetul

„Clubul suferă cel mai mult din punct de vedere juridic, unde s-au perindat doar persoane care - în opinia mea - au arătat un comportament de o incompetență crasă, tot ce ține de contractele de activitate sportivă, de exemplu, fiind de o calitate sub orice critică. Jurista pe care am găsit-o și despre care am dubii foarte mari legat de competența ei profesională mai făcea și ilegalități. De exemplu, a venit cu propunerea ca, pentru a-mi acoperi cheltuiala cu chiria (primarul, inițial, spusese că va cauta soluții, dar nu a făcut nimic după ce am început munca), să îi măresc lui Cucuian (șeful secției de handbal - n.r.) salariul cu valoarea chiriei, iar el să-mi dea mie acești bani. Bineînțeles că în momentul în care mi-a spus asta am poftit-o afară din birou. Ulterior am descoperit că tot susnumita juristă a falsificat semnătura mea, a contabilei șefe și a unui hocheist pe contractul acestuia, contract pe care ea îl pierduse sau, mai bine zis, mult mai probabil, îl dăduse împreună cu alte trei unor terțe persoane pentru a face rău clubului și mie personal. Acele contracte au «apărut» miraculos la federația de hochei (o federație care din martie funcționează ilegal, sustrăgându-se în mod continuu de la obligația de a organiza alegeri, mandatul fiind expirat. Dar, nici o surpriză, acolo e vicepreședinte infractorul șef de piață...), federație care susține cu multă nesimțire că cineva de la club ar fi dus contractele acolo și am uitat de ele. Vă garantez că așa ceva nu s-a întâmplat. Încet, încet am început să descoper cum funcționează clubul, care sunt relațiile de muncă, ce trebuie făcut pentru a ridica și dezvolta acest club”, a dezvăluit Miclăuș, acuzele acestuia fiind deosebit de grave.

Marketingul și digitalizarea, ca la bugetari...

Fostul șef al Coronei a precizat, apoi, că în tot clubul se folosea în proporție de cel puțin 95% comunicarea prin hârtii scrise, folosirea tehnologiei și comunicarea electronică fiind aproape inexistente: „Din vreo 150 de contracte de activitate sportivă am găsit în formă electronică doar unele de la hochei, restul erau doar pe suport de hârtie, făcute pe principiul «copy/paste», cu nenumărate greșeli atât de fond, cât și de formă. Am hotărât începerea procesului de digitalizare a activității administrative a clubului, dar am constatat că mare parte din personal  nu are nici măcar noțiuni elementare în domeniu. Asta a îngreunat considerabil implementarea digitalizării, care nici la acest moment nu e terminată. Un alt minus uriaș la club este inexistența posturilor specializate în marketing, un instrument indispensabil managementului sportiv modern. Cum acest club este 100% public, introducerea oricărui post nou se face prin hotărâre de Consiliu Local. Am întocmit un proiect de hotărâre în acest sens, în care nu am solicitat mărirea numărului de posturi, ci doar o reorganizare. CL nu a aprobat propunerea, din cauza luptelor existente în plan politic între primar și viceprimar, din acestea avâd de suferit doar orașul și cetățenii săi”.

Secțiile „stat în stat”

Așa cum a subliniat Miclăuș, Corona Brașov are 8 secții sportive, „dar cele mai populare sunt echipa de handbal feminin și cea de hochei, care au generat și cel mai puternic interes din partea politicului, acestea fiind folosite pentru satisfacerea unor interese personale de-a lungul timpului, fiecare devenind în anumite momente un «stat în stat». Prin eliminarea lui Cernica (fostul conducător al Coronei și ex-șef al secției de hochei - n.r.) am reușit instaurarea unei situații cât de cât normale la echipa de hochei, deși - bineînțeles - susnumitul era încă susținut de un număr foarte mic de persoane. Dacă echipa de hochei este lăsată în pace și susținută, colectivul actual are mare potențial. Din păcate, la handbal situația este cu totul alta”. 

Va urma

 


Loading...

loading...

Comentarii  

RSCA
+3 #1 RSCA 12-08-2022 13:59
Incredibil, dar, adevarat, aceste lucruri se stiau de ceva vreme, insa, nimeni nu avea curajul sa le spuna. Acest club a fost infiintat si sustinut numai pt a raspunde intereselor electorale si financiare ale nenorocitilor care-au condus acest oras timp de 16 ani (grupul infractional organizat al PDL/PNL+PSD). Din pacate, nici acum lucrurile nu s-au prea schimbat, semn ca vechile metehne fie s-au mentinut, fie influenta nefasta a politicului a ramas aceeasi.
Pacat ca, in continuare, strategia clubului este bazata pe rezultate imediate si pe aducerea de mercenari (mai ales la hochei, chiar daca obtinerea unui titlu national intr-o competitie mediocra este irelevanta). Si asta si din cauza unui grup de suporteri mult prea vocali care au impresia ca reprezinta vointa intregii comunitati...
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 08 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.8962   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5550   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5088   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9559   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2434   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4061   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5034   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.0000   Creștere
Anunturi MyTEX

Merită avocata Trandafir banii primiți de la Primăria Brașov în speța P&P?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter