myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

SFATURI pentru a ÎMBĂTRÂNI FRUMOS date de un expert yoga!!!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Expertul yoga Dana Ţupa a dat o serie de recomandări interesante pentru a îmbătrâni frumos. Profesoara a făcut o serie de călătorii și cursuri inițiatice în diferite colțuri ale lumii, întâlnind o serie de maeștri cu vârste peste 60 de ani, aflați într-o formă fizică de excepție. De la ei a aflat unele secrete ale longevității, desprinzând câteva principii de bază pe care le-a destăinuit în rândurile de mai jos:

  1. Continuă să înveţi toată viaţa! „Educaţia disciplinează, oferind mai multă ordine în viaţă. Un om lipsit de educaţie va avea tendința de a acţiona în general haotic, iar haosul îi va deveni o sursă de stres. Lipsa de cunoaştere într-un domeniu în care cineva dorește să evolueze, provoacă anxietate, depresie, stres, însă atunci când o persoană deţine cunoasterea, se va simți mai relaxată de-a lungul drumului parcurs pâna la atingerea scopului. E natural să fie așa!”.
  2. Nu fuma! „Un crez comun al celor întâlniți este cel legat de fumat. Chiar dacă mulţi oameni fumează pentru a se relaxa, în realitate fumatul a contribuit cel mai mult la boli fatale, scăzând speranţa de viaţă în ultimele decenii. Este și așa destul de greu de acceptat faptul că trăim într-un mediu poluat, pentru a adăuga și fumul țigării, mai ales că nu reprezintă ceva vital sau cu alte cuvinte, ceva absolut necesar menținerii vieții”.
  3. Nu abuza de alcool! „La fel ca şi fumatul, consumul în exces de alcool a contribuit major la boli foarte grave. Mai mult decât atât, studiile arată că peste jumătate dintre divorţuri au avut printre principalele motive consumul de alcool în exces. În realitate, alcoolul nu este un efect al problemelor noastre, reuşind doar să ne amelioreze din griji, ci este o cauză principală a problemelor vieţii”.
  4. Exerciţii fizice şi menţinerea unei greutăţi sănătoase. „Observ din ce în ce mai mulţi tineri care au o condiţie fizică de multe ori chiar mai rea decât un om la 50 sau 60 de ani. Lipsa de mişcare şi excesul de mâncare fast-food conduc la obezitate infantilă, iar la doar 20 de ani, tot mai mulţi copii suferă de boli ale inimii, ale pancreasului, ale ficatului sau ale colonului. Exerciţiile fizice şi adoptarea unei alimentaţii sănătoase se impun a face parte din stilul de viaţa oricărei persoane care îşi doreşte ca bătrâneţea să nu fie o corvoadă”.
  5. Găsește modalități sănătoase de a face față greutăţilor vieţii. „Multe persoane nu ştiu să reacţioneze în mod conservator atunci când sunt puse faţă în faţă cu greutăţile vieţii. Față de acum câteva decenii, viaţa noastră este mai uşoară, dar, în mod paradoxal, este mult mai stresantă. O metodă de a ne relaxa în fața situațiilor dificile este de a ne opri din ceea ce facem şi să respirăm profund de 10 ori, minim. Acele persoane care au găsit modalităţi sănătoase de a face faţă greutăţilor vor îmbătrâni mult mai frumos şi vor evita predispoziţiile la atac de cord sau atac cerebral. De cealaltă parte, persoanele care apelează mai des la metode nesănătoase de apărare (auto-absorbite) în locul celor sănătoase (altruiste), vor apela probabil şi la alcoolism, fumat, depresie şi orice alt obicei de viaţă nesănătos pentru mintea, corpul şi spiritul lor”.
  6. Fii în permanenţă înconjurat de oameni buni şi îmbătrâneşte alături de ei! „Se spune că suntem media celor 5 persoane cu care ne petrecem cel mai mult timp din viața noastră. Fă un calcul simplu și evaluează dacă te afli în compania potrivită, iar în caz că nu, schimbă ceva în acea direcție. Un secret important este acela de a te plasa într-o companie superioară, pentru a învăța noi aptitudini. Să nu uităm că putem aduce plusvaloare persoanelor din jur, prin ceea ce suntem sau facem. Trăind la un anumit standard, zi de zi, evoluând permanent, vom păstra un nivel optim în viața noastră și vom răspândi o energie molipsitoare. Orice relație este un joc, sau mai bine spus, un echilibru de plus valoare, iar atunci când acesta încetează, fie că ne dorim sau nu, relația respectivă se rupe”.

Dana Ţupa este Expert Yoga Teacher din România acreditat la Yoga Alliance International USA cu cea mai înalta calificare, E-RYT500. Este şi Fondatorul PURNA Yoga Academy, prima şcoală de yoga din România acreditată la acelaşi for internaţional, şcoală care a scos, în 2014, primii instructori yoga din România acreditaţi internaţional.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 05 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8831   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0924   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6478   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4065   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2309   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2197   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4967   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.3300   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Sunteți de acord cu desființarea Poliției Locale Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter