myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Festivalul Internațional Primăvara Spiritului, ediția a III-a:

BRAȘOV. Concert omagial de muzică indiană la Sala Patria

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Sala Patria din Brașov va găzdui luni, 26 martie, de la ora 19.00, un concert omagial extraordinar de muzică indiană clasică cu maestrul Subramanian Bhaskar (solist vocal și conferențiar universitar) și Shubham Andheryia (tabla), ambii din India.

Ediția din acest an a festivalului este realizată de Asociațiile Nirmal Art și Sahaja Yoga România, în parteneriat cu Primăria Brașov. 

Ca în fiecare an, festivalul este organizat în semn de recunoaștere și respect pentru fondatoarea metodei de meditație Sahaja Yoga, Shri Mataji Nirmala Devi (foto), cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la nașterea acesteia. 

O viață în slujba umanității

Shri Mataji Nirmala Devi s-a născut la Chindwara, în India, la 21 martie 1923, într-o familie creștină, descendentă a istoricei dinastii Shalivahan. Și-a petrecut copilăria în ashram-ul lui Mahatma Gandhi și mai târziu a participat activ la lupta pentru independența Indiei de sub suveranitatea Marii Britanii. 

Recunoscută ca cea mai marcantă personalitate spirituală a timpurilor noastre, Shri Mataji Nirmala Devi a oferit umanității o metodă de evoluție spirituală, cultivare și dezvoltare a calităților umane înnăscute. Sahaja Yoga (yoga spontană) este o sinteză între esența clasicei Yoga și tezaurul spiritualitătii din alte epoci și diferite zone geografice. Shri Mataji a călătorit neîntrerupt pe cinci continente timp de 40 de ani pentru a-și transmite mesajul: în fiecare fiintă este o  fortă interioară de mare valoare, care poate fi trezită  în mod spontan și care nu are nici un preț, pentru că este innăscută.

Shri Mataji explică faptul că trezirea acestei energii este imperios necesară pentru obținerea păcii la nivel global: „Trebuie să recunoaștem deschis că nu există pace nici înăuntrul ființelor umane, nici în afară lor. Cei săraci și cei bogați sunt deopotrivă nefericiți. Peste tot oamenii caută o ieșire, fără să o găsească. Adevărată soluție nu se află în afară ființelor umane, ci în interiorul acestora”. 

Ca recunoaștere pentru munca domniei sale, Organizația Națiunilor Unite i-a oferit medalia pentru pace și a fost nominalizată de două ori la premiul Nobel pentru pace.

Claes Nobel, nepotul lui Alfred Nobel, a declarat: „Descoperirea lui Shri Mataji aduce o reală speranța umanitatii”. 

Pentru a marca ziua de naștere a domniei sale, UNESCO a declarat 21 martie Ziua Internațională a Păcii Interioare. Shri Mataji Nirmala Devi a încetat din viață la 23 februarie 2011 la Genova, Italia, în vârstă de 88 de ani.

Efortul lui Shri Mataji a fost răsplătit: astăzi milioane de oameni din peste 90 de tări din întreagă lume practică Sahaja Yoga. Meditația și tehnicile de echilibrare Sahaja Yoga sunt predate și în cadrul unor programe specializate, în spitale, în centre de reabilitare pentru tratarea cazurilor de dependența de alcool și droguri sau în medii corporatiste în programe de wellness. Tot mai multe cercetări științifice și clinice publicate atesta eficacitatea metodei ca terapie alternativă în tratarea a numeroase afecțiuni.

În Brașov, cursurile de Sahaja Yoga sunt gratuite și au loc luni, de la ora 19.00, la Centrul Nirmala, str. Poarta Schei nr. 37, și vineri, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FEG Education

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 20 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9481   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2275   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7761   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5341   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2382   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2925   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5299   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.0000   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că vor urma şi alte restricţii în cazul în care cazurile de Covid se vor înmulţi?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter