myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Constantin Codreanu a devenit preot în biserica pe care a ctitorit-o

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Cunoscut în ultimii 25 de ani de către braşoveni şi nu numai drept om de afaceri şi manager al companiei de transport Transbus Codreanu, Constantin Codreanu (65 de ani) a fost hirotonit duminică preot, după patru ani de diaconie. El va sluji chiar în biserica impresionantă (foto 4-5) pe care a ctitorit-o în zona Oituz, în apropierea unui popas turistic, de unde se poate admira peisajul de o frumuseţe copleşitoare. Surprizele nu se opresc aici, de acum preotul Constantin Codreanu este doctor în teologie.

Peste o mie de oameni, printre care şi mulţi braşoveni, au participat duminică  la slujba de târnosire (sfinţire) a Bisericii cu hramurile „Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a Mănăstirii Codreanu - metoc chiriarhal, cea mai nouă mănăstire de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Slujba de sfințire a precedat Slujba Sfintei Liturghii, în cadrul căreia a primit darul hirotoniei întru preot însuși ctitorul mănăstirii, diac. Constantin Codreanu.

Oituzul este o localitate cu rezonanţă aparte în istoria poporului nostru, amintind de luptele ce s-au purtat aici, sub deviza: „Pe aici nu se trece!”. Dar frumuseţea acestor locuri mioritice atrage permanent numeroşi turişti, care se strâng, an de an, pentru a se bucura de pitorescul zonei, de aerul curat şi liniştea munţilor. Aşa a apărut aici un mic popas, nod de legătură între Ardeal şi Moldova, unde autocarele se opresc pentru a oferi călătorilor posibilitatea să-şi bucure privirea şi auzul, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. „În acest cadru natural, cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Ioachim, Constantin Codreanu, un om cu dragoste faţă de Dumnezeu, a dorit să zidească un sfânt lăcaş de închinare, o oază de spiritualitate pentru pelerini şi pentru toţi cei ce vor dori să caute un loc de reculegere şi rugăciune”, se mai spune în document.

Piatra de temelie a fost pusă de către IPS Arhiepiscop Ioachim, chiriarhul locului, în 23 septembrie 2010 și de atunci s-a lucrat necontenit la această catedrală.   Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” a fost ridicată din cărămidă și structură de beton armat, în plan trilobat, cu turlă centrală și două turle pe pronaos. A fost acoperită cu tablă de cupru, în alternanță cu tablă aurită. La interior, s-a montat catapeteasma din lemn de stejar, a fost introdusă încălzirea sub pardoseala de marmură și a fost confecționat mobilierul, a fost placată cu marmură Sfânta Masă. În altar și naos a fost realizată o frumoasă pictură bizantină, urmând să fie pictat și pronaosul. „Întreaga zidire s-a făcut cu efortul material al familiei Constantin și Petronela Codreanu, la care s-a adăugat sprijinul PC Ieromonah Sebastian Vasiliu, preotul slujitor de aici, care ieri a fost hirotesit protosinghel”, precizează reprezentanţii Arhiepiscopiei.

ÎPS Arhiepiscop Ioachim a oficiat slujba de târnosire a acestui sfânt lăcaș, unde, așa cum va rămâne peste veacuri consemnat în hrisovul de sfințire, pus în piciorul Sfintei Mese a Altarului, s-a hotărât ca „De acum şi până în veac, să se cinstească, potrivit Sfintei noastre Ortodoxii, Sfinții Împărați Constantin și Elena cei întocmai cu Apostolii mărturisitori și, sub semnul Sfintei Cruci, biruitori și Sfântul Proroc Ilie, care prin asceză și viață curată s-a făcut arhetip al monahului. Acest nou sfânt lăcaş va fi metoc chiriarhal, dependent direct de Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului”.

Constantin Codreanu este de ani buni slujitor al bisericii, până duminică fiind diacon. A făcut facultatea de teologie, apoi doctoratul. El s-a pensionat recent din compania pe care o conducea, unde a rămas doar acţionar.

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

catalin b.
+7 #1 catalin b. 21-09-2015 22:27
Si uite asa isi iubeste Codreanu enoriasii punand pe strazi toate harburile posibile,ce iau foc in plina vara,iar iarna ingheti.Poate asa-i mai crestineste,ca oricine sa cunoasca si binele si raul.Acest om isi bate joc de ani de zile de calatori si acum e mare sfant!Oare chiar exista prosti ce pot sa mearga la slujbele lui?!?
Citat | Raportează către un administrator
Angajat Transtin Har
-1 #2 Angajat Transtin Har 15-03-2017 17:19
Asta nu este om ! Deci Codreanule explica-ne noua cat de mare a fost spaga ca sa ajungi preot !Ia spune-ne noua cat de mult i-ai dat lui Ioachim ca sa te preoteasca ! Oameni buni in La Societatea Transtin Harlau este un om ! Il cheama Gheorghe Istrate ! Este asemanarea lui Codreanu. In firma asta doar curvele,prostit uatele si desfranatii merg degeaba ! Madalina de la Cotnari si multe altele ! Asa cum e seful asa e si firma! Lupul isi schimba blana dar naravul ba :) ! A venit timpul Priscom-ului la Harlau,Codreanu trebuie sa plece.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
deepawali

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Joi, 04 Mar 2021
Euro   Euro   EUR   4.8784   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0503   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6437   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.3880   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2302   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2009   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4943   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.7500   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Va câştiga Corona Braşov în acest sezon Erste Liga la hochei pe gheaţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter