myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Contract de muncă de zero ore şi salariu minim de 1.500 de euro

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Nu sunt doar deziderate, ci sunt prevederi legale, evident atractive, de care pot beneficia şi românii, inclusiv braşovenii, care îşi găsesc un loc de muncă în Olanda.

Informaţiile au fost furnizate în cadrul unei sesiuni care a avut loc la la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, sub genericul „Informează-te complet, angajează-te corect!”. Evenimentul a fost parte a unui proiect-pilot desfăşurat de Ambasada Olandei, proiect ce a început în urmă cu doi ani, când au fost eliminate restricţiile pe piaţa muncii în „Ţara Lalelelor”. Este un proiect care încearcă să prevină asupra riscurilor la care se supun cei care pleacă fără a se informa înainte sau cei care pleacă fără a avea un contract legal, a precizat Rodica Cărăuşu, consilier afaceri sociale din partea Ambasadei Olandei.

„Există o cercetare făcută de un institut din Olanda, care arată că peste 55 la sută din românii care ajung acolo au studii superioare şi se integrează în comunitate, nu încearcă să creeze enclave, cum se întâmplă în ţările clasice pentru emigranţii români: Italia sau Spania. De regulă, în Olanda vin români din toate zonele ţării. Potrivit statisticilor, există aproximativ 27.000 de români acolo. Ideea proiectului este de a le oferi celor interesaţi informaţii înainte de plecare. Există şi angajatori de rea-credinţă, dar sunt şi aspecte ce ţin de cultura ţării care trebuie cunoscute. De exemplu, în Olanda este un drept, dar şi o obligaţie o locuinţă decentă. Adică nu pot sta opt persoane într-o cameră, cum a fost un caz. Alt lucru pe care ar trebui să-l cunoască cei interesaţi se referă la tipurile de contract. De exemplu, în Olanda există un tip de contract - contractul cu zero ore. Adică eşti la dispoziţia angajatorului, care te cheamă oricând are nevoie. Există şi alte tipuri de contracte, desigur. O altă caracteristică este faptul că în Olanda se încheie mai greu un contract pe perioadă nedeterminată, cele mai multe contracte fiind pe perioadă determinată. Un alt element de interes este salariul. În Olanda, salariul minim brut este de puţin peste 1.500 de euro. Angajatorul nu poate da un salariu mai mic de atât”, a explicat consiliera afaceri sociale din partea Ambasadei Olandei.

Cei interesaţi - câteva zeci de braşoveni - au mai primit informaţii privind căile prin care îşi pot căuta un job în Olanda, cum îi pot verifica pe cei care le promit locuri de muncă în Olanda, detalii despre ce ar trebui să conţină contractul de muncă, entităţile la care pot apela dacă au probleme în statul respectv, dar şi informaţii privind drepturile şi obligaţiile pe care le au în viaţa de zi cu zi.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Zaharia Alexandru
0 #1 Zaharia Alexandru 27-03-2016 09:50
Felicitări pentru inițiativă!
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 04 Dec 2020
Euro   Euro   EUR   4.8725   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0024   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3819   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4931   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2325   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1113   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4913   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0100   Creștere
Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că Guvernul rezultat în urma alegeriilor parlamentare va fi mai eficient?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter