myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAŞOV. Uniforma şcolară aduce uniformizare?

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Studenții de la Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania - programul Studii Americane se prezintă astăzi în faţa liceenilor cu reprezentații de teatru interactiv pentru elevi. De la 11.30 are loc prima reprezentație publică a două scenete, „Uniformizarea”  și „Cina cea de taină”.  „Tinerii pun din nou în dezbatere, cu această ocazie, valori culturale și practici instituționale curente în societatea românească. Prima este o scenetă în care tema de dezbatere o reprezintă uniforma școlară, ce probleme ale sistemul educațional rezolvă și ce probleme NU rezolvă adoptarea acesteia. A doua scenetă aduce în prim-plan relația cu tehnologia digitală, evidențiind un larg spectru de atitudini, de la criticism radical la dependență necondiționată”, explică dr. Angela Dobrescu, sociolog, coordonator al Grupului de Iniţiativă locală (GIL) Corona, organizatorul evenimentului.  
Întâlnirea cu publicul va avea loc în Sala festivă a Colegiului Național Aprily Lajos din Brașov (foto - accesul în sală se face pe După Ziduri).
Studenții din anul III (an terminal) de la secția Studii Americane (Departamentul Studii culturale, Facultatea de Litere) din cadrul Universității Transilvania din Brașov vor susține reprezentațiile în fața unui public format din elevi, cadre didactice și alte persoane interesate să participe. Scenetele au fost elaborate ca rezultat al parcurgerii cursului de Management cultural, susținut în anul universitar curent, pentru studenții secției menționate, de dr. Angela Dobrescu, sociolog, manager cultural.

„Cina cea de taină” cu smartphone-ul în mână

„Uniformizarea” ia ca pretext situația în care introducerea uniformei la două săptămâni după începerea anului școlar duce la apariția unui conflict pro-contra uniformă între majoritatea elevilor clasei a XII-a și direcțiunea unui liceu. Sceneta are în distribuție următorii studenți: Șerban Cernat, Teodora Spătaru, Alexandru Grigore, Iustin Rotaru, Robert Roter, Denisa Cimpoieș, Ioana Aftanasă, Andreea Boca, Alexandra Achim.
„Cina cea de taină” are ca pretext o cină de familie în care participanții de diferite vârste din familia Slătculescu și invitații lor ajung să poarte discuții aprinse în jurul utilizării tehnologiei digitale. Diferitele comportamente sociale determinate de apelul la aceste mijloace de comunicare are avocați pro și contra la fel de interesanți. Studenții cuprinși în distribuția celei de a doua scenete sunt: Clara Nicolescu, Bogdan Manolache, Bogdan Urdea, Teodora Sintion, Dănuț Anghelescu, Adina Huiu, Iulia Bratu, Melania Boacă.
Intervenția socială prin teatru-dezbatere are la bază un concept-pilot dezvoltat de Asociația Grupul pentru Inițiativă Locală (GIL) Corona din Brașov, care începând cu anul 2016 și-a asumat misiunea de a aduce în atenția publică diferite teme și probleme sociale prin intermediul reprezentațiilor comunitare de teatru interactiv.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Anunturi MyTEX

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter