myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Festival de teatru politic la „Reduta”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Centrul Cultural Reduta organizează. în perioada 6-12 mai 2019, Festivalul de teatru politic „Scenele Memoriei”, eveniment ce se doreşte a fi un exerciţiu de memorie individuală şi colectivă.
Organizatorii spun că au invitat spectacole care „vor pune în prim-plan evenimente, teme şi dileme ce nu ar trebui uitate, prin care doritorii vor putea realiza un exerciţiu de memorie individuală şi, de ce nu, colectivă”. Trupe mari de teatru din țară vor fi prezente la Reduta. Prezenţi pe scena de la Reduta vor fi, între alţii, Maia Morgenstern, Cătălina Mustaţă, Marius Manole şi alţi actori renumiţi. Și-au anunţat participarea la festivalul aflat la a doua ediție importanţi critici de teatru din România: Doina Modola, Doru Mareş, Eugenia Şarvari, Marina Roman. Amfitrionul serilor de festival va fi cunoscuta actriţă Daniela Nane. „Cred că vorbim despre memorie din toate punctele de vedere. Festivalul încearcă să trateze o formă de Alzheimer social. Prin spectacolele invitate şi povestea lor, căutăm elemente care să întregească aceste «pete albe» ale creierului colectiv, acest mare puzzle al istoriei. Festivalul nostru de la Reduta are coerenţă, are un gând foarte clar și o structură sănătoasă. Veniţi deci să vedeţi spectacole care vă vor aminti de trecut dar şi de viitor, de ceea ce am lăsat neterminat noi, «generaţia de tranziţie», de ceea ce copiii noştri vor avea de făcut (uneori luând lucrurile de la zero). Veniţi la teatru ca să vă împrospătaţi memoria minţii dar şi a inimii. Veniţi la Festivalul memoriei pentru a nu uita să ne socializăm din când în când în faţa unor actorii vii, pentru că prea mult stăm individual în faţa unor ecrane devoratoare de timp şi specializate în spălarea pe creier”, a spus Marius Cisar, managerul Centrului Cultural Reduta.

Scriitorul Matei Vişniec este director onorific

Ideea Festivalului a apărut în 2017, atunci când, la Centrul Cultural Reduta, a fost prezent cel mai jucat dramaturg contemporan, Matei Vişniec, a cărui piesă „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintali”, a fost prezentată de Trap Door Teatre, din Chicago. „Atunci i-am spus: Matei, vreau să fac un festival unic. Aş porni de la tema acestui spectacol al tău. Şi mi-a zis: Ok, fă un festival de teatru politic. Numele el i l-a dat. Mi-a zis: spune-i Scenele Memoriei, va atrage, şi am spus că de fapt, asta şi e, o zonă în care trebuie să ne recuperăm memoria faptelor noastre pierdute, trebuie să conştientizăm acele momente din viaţa noastră când lucrurile ne-au scăpat de sub control şi să transmitem copiilor noştri o educaţie bazată pe fapte reale”, a spus Marius Cisar.
Nici în acest an, Matei Vişniec nu va putea fi prezent la Festivalul din Braşov, agenda sa fiind foarte încărcată, potrivit managerului Redutei, Marius Cisar.

Programul festivalului:

Luni, 6 mai, ora 19:00

TEATRUL AVANGARDIA – DEMNITATE

Regia: Ignasi VIDAL; Cu Marius MANOLE şi Şerban PAVLU

Marți, 7 mai, ora 19.00

TEATRUL ODEON – TIPOGRAFIC MAJUSCUL, de Gianina CĂRBUNARIU; Cu: Cătălina MUSTAŢĂ, Alexandru POTOCEAN, Gabriel RĂUŢĂ, Mihai SMARANDACHE, Silvian V LCU

Miercuri, 8 mai, ora 19.00

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IAŞI – PIELE ŞI CER

Regia: Radu GHILAŞ; Cu: Petronela GRIGORESCU, Ionuţ CORNILĂ, Răzvan GROSU

Joi, 9 mai, ora 17.00

Sala Arlechino – Spectacol lectură: Aici, acolo…, de Mihai Ignat

Joi, 9 mai, ora 19.00

TEATRUL METROPOLIS – MELCUL, de Lia BUGNAR Cu: Constantin Cojocaru, Maia Morgenstern/Maria Obretin, Emilia Dobrin, Letiţia Vlădescu, Virgil Aioanei/Vitalie Bichir.

Vineri, 10 mai ora: 18.00 Sala Arlechino(intrarea liberă)

TEATRUL NOTTARA – De la Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin, la Mihai Eminescu, luceafărul din ţara mioriţei

Recital Emil BOROGHINĂ

Limba latină, prima instituţie a Europei

Conferinţă Radu BOROIANU

Vineri, 10 mai ora: 20.00 (intrarea liberă)

TEATRUL MIC – REGINA MARIA-JURNAL DE RĂZBOI

Regia: Ştefan Lupu; Cu: Simona Mihăescu

Sâmbătă, 11 mai ora 19:00

TEATRUL EVREIESC – FUTUR DE LUXE

Regia: Alexandru MIHĂESCU Cu: Viorica Bantaș, Andrei Finţi, Katia Pascariu, Marius Călugăriţa / Ştefan Eparu, Darius Daradici / George Lepădatu, Iolanda Covaci, Maia Morgenstern (video)

Duminică, 12 mai ora 19:00 (intrarea liberă)

TEATRUL „ANDREI MUREŞANU” Sfântu Gheorghe – DESPRE OAMENI ŞI CARTOFI, de Radu AFRIM Cu: Flavia Giurgiu, Alexandrina Ioana Costea, Anca Pitaru, Liviu Popa, Kozmin Đima și copiii Kristian, David, Zsolt, Emoke.

Pentru restul spectacolelor, biletele costă 20 sau 30 de lei şi pot fi cumpărate de la Centrul Cultural Reduta sau online, de pe biletebrasov.ro. Vor fi şi reduceri, pentru elevi, studenţi sau pensionari. Festivalul este subvenţionat de Consiliul Judeţean Braşov. Biletele pentru fiecare dintre spectacolele acestui Festival pot fi achiziționate de la casieria Centrului Cultural Reduta și de pe site-ul www.biletebrasov.ro.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Grand Hotel

Curs BNR

Ma, 07 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9485   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3946   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8231   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7550   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2476   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4599   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.2700   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că preţurile la alimente vor continua să crească în perioada următoare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter