myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Războiul sexelor, într-o perspectivă actuală

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

La două săptămâni de la data anunțată a premierei (care se pare că a fost compromisă de vremea ploioasă), braşovenii sunt aşteptaţi, în această seară, de la ora 20.30, la spectacolul de teatru „Îmblânzirea scorpiei - My Kate”, o reinterpretare a textului shakesperian, propusă de Centrul Cultural Reduta. Piesa va fi prezentată la Bastionul Ţesătorilor, în ambele seri, şi îi veţi putea vedea doar pe Petrucchio (Mihai Niţu) şi Katarina (Patricia Ionescu). „Spectacolul concentrează în limbajul teatrului contemporan povestea extraordinară din „Îmblânzirea scorpiei”, a lui Shakespeare şi are toate atuurile pentru a cuceri publicul, prin strălucirea textului, prin mijloacele de expresie ale comediei şi teatralităţii şi mai ales prin jocul exploziv al actorilor, dar şi perspectiva a fi selectat în prestigiosul Festival Internaţional Shakespeare din 2020, ca şi în alte Festivaluri din Reţeaua Festivalurilor Shakespeare, evenimente culturale în aer liber sau indoor. Vom putea trăi împreună starea unui Shakespeare extrem de contemporan nouă, o experiență shaking-scene. Și cât de actuală este încă tema acestor încleștări masculin-feminin, din a căror intensitate va țâșni, miraculos, dragostea! Dragostea a fost și este pentru cei curajoși, iar aici avem caractere puternice și insolite, generatoare de empatie pentru publicul de azi, îndeosebi pentru tineri”, a precizat Marius Cisar, director Centrul Cultural Reduta. Scenariul este semnat de Radu Aldulescu, în timp ce regia poartă marca Alinei Hiristea. În plus, va fi şi un video mapping, de care răspunde Iulia Pană.

„Dorința de a iubi și de a fi iubit există în fiecare dintre noi, însă felul în care acest spectacol ne-o induce este unic. Proiectați pe fundalul unui peisaj de sfârșit de lume, Katarina și Petruccchio se confruntă într-un război al sexelor, cu ardoare, spirit și simț al umorului exploziv, ca și cum ar fi primii/ultimii de pe pământ.
«I must be cruel only to be kind» – deviza hamletiană i se potrivește și lui Petrucchio, care dezvoltă o strategie de vindecarea a sufletului ei rănit de prea multe decepții. Iar Kate, cu toate că este atrasă de Petrucchio, și-a închis porțile sufletului, nu mai crede că i se poate întâmpla acea iubire absolută, puternică și regeneratoare, după care tânjim. «N-ai făcut nici drumul jumătate ca că-mi pătrunzi în suflet», îi spune ea. Însă, ca un foarte bun psihanalist, Petrucchio intuiește rănile și frustrările care au făcut-o pe Katarina să-și pună platoșele durității și să-și cultive agresivitatea împotriva tuturor bărbaților. Etapele «îmblânzirii», din această perspectivă, vor genera o suită de situații surprinzătoare ce vor culmina cu marea cădere a măștilor și platoșelor Katarinei și cu izbucnirea iubirii în forma ei pământeană și nepământeană, de izvor al vieții, într-o lume tot mai afectată de lipsa de comunicare, narcisism și tocirea sensibilității. O sărbătoare shakespeariană, pentru toți, cu mijloacele de expresie ale prezentului”, mai spune Cisar.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 29 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3853   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8544   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7366   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2474   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4429   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3200   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că este necesară construirea unei parcări subterane în fața Gării Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter