myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Ei ne arătau o deosebită omenie”

  • Apreciez !Nu-mi place !-3
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În fiecare săptămână, câte un vas cu emigranţi se scufundă în Marea Mediterană şi suntem martori ai unor tragedii de proporţii, fără să (putem să) facem mare lucru. Dar asemenea creștinilor din lumea largă, în această săptămână, creștinii braşovenii se vor ruga pentru cei naufragiaţi şi pentru ca aceştia să primească ajutor de la cei care îl pot oferi, la fel ca Apostolul Pavel, acum aproape 2.000 de ani.
Reprezentanţii a şase culte creştine istorice din Braşov, respectiv Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, Biserica Reformată, Biserica Unitariană, Biserica Evanghelică Germană, Biserica Evanghelică Maghiară, îi aşteaptă pe credincioși, în perioada 18–25 ianuarie 2020, la o nouă ediţie a „Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor”. Ca în fiecare an, organizatorii manifestării, care se desfăşoară în comunităţi creştine istorice din toată lumea, au stabilit şi o temă, în 2020 aceasta fiind „Ei ne arătau o deosebită omenie”, o frază ce îi aparține Sf. Apostol Pavel și se regăsește în Faptele Apostolilor. În drumul său spre Roma, Apostolul Pavel s-a aflat pe o corabie care a naufragiat în Malta. Localnicii l-au primit foarte bine, după cum arată fraza de mai sus. Prim-preotul Bisericii Evanghelice C.A. Brașov (Biserica Neagră), Christian Plajer, a explicat cum s-a ajuns la acest subiect de rugăciune, care se leagă de tragediile la care asistăm neputincioși în fiecare săptămână, astfel că Octava de rugăciune din 2020 este pentru naufragiații din războaie: „Tema acestei săptămâni a fost aleasă de către creştinii din Insula Malta şi provine din ultimul capitol al Faptelor Apostolilor, unde se menţionează următorul lucru: «Ei ne arătau o deosebită omenie». Este vorba de Apostolul Pavel, care este primit de către localnici într-un mod deosebit de ospitalier şi de prietenos”, a explicat Christian Plajer.

Conform tradiţiei, rugăciunile vor avea loc în fiecare dintre cele opt zile la câte un lăcaş de cult din Braşov, începând cu ora 18.00, fiind urmate de o predică a unui preot de altă confesiune decât a comunităţii din biserica-gazdă. În fiecare seară se vor ruga împreună preoţi şi credincioşi din partea tuturor cultelor participante la octavă. Rugăciunile încep în fiecare seară de la ora 18.00, iar în cea de-a opta seară este programată rugăciunea credincioşilor şi nu va mai fi o predică.
Octava va debuta astăzi, 18 ianuarie, la Biserica Romano-Catolică de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, va continua duminică, 19 ianuarie, la Biserica Luterană maghiară de pe strada Iuliu Maniu numărul 2, apoi, luni, 20 ianuarie, credincioşii se vor muta la Biserica Romano-Catolică Sf.  Petru și Paul de pe strada Mureşenilor. A patra zi, rugăciunea va fi la Biserica reformată Casa Speranţei de pe strada Moldovei numărul 2, apoi la Biserica Unitariană de pe strada Victor Babeş, a şasea zi la Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană de pe strada Doctor Ioan Cantacuzino şi se va încheia în 25 ianuarie, la Biserica Sfântul Petru, greco-catolică, de pe strada Zizinului.
Este al patrulea an consecutiv în care Octava de Rugăciune are loc fără participarea Bisericii Ortodoxe, însă preoţii celorlalte culte sunt convinşi că credincioşii ortodocşi se vor alătura în rugăciunea comună, aşa cum au fost timp de 10 ani (2007-2016).

 

 

 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
-1 #1 Raoke Kaka 18-01-2020 17:52
Asta-i bună: creștinii se roagă pentru succesul invaziei musulmanilor în Europa! AUAUUUU.... ATÂTA IDIȚENIE NU CREDEAM CĂ POATE EXISTA PE PĂMÂNTUL EUROPEAN!
Chiar nu s-a documentat nici-unul dintre ăștia ce înseamnă islamul? Ce pățesc creștinii în țările unde este la putere islamul?
Doamna Jighira, mai lăsați mătăniile și dați-i o căutare pe „goagăl” referitor la drepturile femeii în țările islamice. Vedeți ce soartă vor avea femeile într-o Europă musulmană.
Vedeți ce găsiți despre „burqa” sau „sharia”.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9219   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7455   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5428   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2311   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3284   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5165   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2700   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Consideraţi că un profesor care este prins copiind ar trebui exclus din învăţământ?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter