myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Poiana Brașov. Posibile proiecte: trasee pentru sănii de vară şi un Aqua Park

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Marii hotelieri și proprietari de unități turistice din Poiana Brașov s-au reunit recent în Asociația de Turism Poiana Brașov. Asociația a ales un Consiliu Director format din 11 membri, pentru un mandat de un an, se arată într-un comunicat oficial.

„Viziunea noului Consiliu Director pentru această Asociație este să o transforme în principalul motor de dezvoltare a stațiunii și de promovare a intereselor ei pe plan național și internațional. În acest sens, Asociația va avea ca misiune definirea unui program de dezvoltare pe termen lung, identificarea surselor de finanțare și coordonarea implementării de programe și proiecte de dezvoltare și promovare, astfel încât aceasta să poată concura cu stațiuni montane recunoscute din țări precum Austria, Franta sau Italia“, se arată în comunicat.

Asociația de Turism Poiana Brașov vrea să atragă proiecte de investiții. Se urmăreşte, printre altele, continuarea lărgirii domeniului schiabil spre Râșnov.

„În plus, dezvoltarea unui proiect de Snow Park în zona Ruia pentru separarea traficului de schiori și snowboarderi va fi un plus pentru toți entuziaștii sporturilor de iarnă. Nu în ultimul rând, o mai bună cristalizare a ofertei special dedicate copiilor și debutanților prin zone și pârtii bine delimitate si protejate de ceilalți schiori va diminua riscurile de accidente“, se mai arată în comunicat.

Pentru activităţile de vară, se doreşte optimizarea traseelor de drumeții, dezvoltarea și promovarea traseelor de mountain biking. De asemenea, se doreşte atragerea de investiții suplimentare pentru proiecte de agrement cum ar fi – un Aqua Park pentru toate sezoanele, parcuri de aventură la înălțime sau trasee de sanie de vară.

În prezent, Asociația pentru Turism Poiana Brașov este în căutarea unui Director Executiv care să transpună această viziune în proiecte. Doritorii sunt rugați să adreseze CV-urile și scrisorile de intenție la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , se mai arată în comunicat.

 

Asociația de Turism Poiana Brașov repornește motoarele și este în căutarea unui Director Executiv


Viziunea noului Consiliu Director pentru această Asociație este să o transforme în principalul motor de dezvoltare a stațiunii și de promovare a intereselor ei pe plan național și internațional. În acest sens, Asociația va avea ca misiune definirea unui program de dezvoltare pe termen lung, identificarea surselor de finanțare și coordonarea implementării de programe și proiecte de dezvoltare și promovare, astfel încât aceasta să poată concura cu stațiuni montane recunoscute din țări precum Austria, Franta sau Italia.
Contextul în care a luat naștere această Asociație este dezvoltarea susținută pe care a cunoscut-o întreaga industrie HoReCa din Poiana Brașov în ultimii 10–12 ani, dezvoltare care în acest moment antrenează o mai mare responsabilitate a operatorilor de turism și a autorităților în direcția dinamizării destinației prin lărgirea spectrului de activități disponibile celor ce o vizitează.
Oferta disponibilă în prezent pentru turiști este una extrem de bogată în ceea ce privește serviciile hoteliere și de restaurant. Unitățile de cazare și-au diversificat în ultimii ani ofertele și pachetele sezoniere incluzând acces la piscină, servicii spa, programe de activități pentru copii, produse culinare tematice etc., ceea ce s-a reflectat, de altfel, și în gradul de ocupare în creștere atât în sezonul de iarnă cât și în cel de vară.
Dacă sectorul privat s-a repoziționat rapid în această direcție și a investit în îmbunătățirea produsului hotelier și în îmbogățirea pachetelor de cazare, infrastructura de transport și cea de agrement au avut o evoluție mai lentă.
În acest context, operatorii de turism din Poiana Brașov s-au alăturat pentru a defini împreună cu autoritățile locale o viziune pe termen lung pentru această stațiune cu tradiție și renume.
Asociația de Turism Poiana Brașov va lucra în direcția unor parteneriate atât cu instituțiile publice cât și cu entități private în vederea atragerii de proiecte de investiții, evenimente de anvergură și, în general, de puncte suplimentare de atracție în destinație.
În vederea unui câștig comun al comunității locale și al climatului economic brașovean, mandatul noului Consiliu Director al Asociației pentru Turism Poiana Brașov se va centra în jurul a 4 puncte esențiale:

1.    Guvernare
Rezolvarea nevoii unei identități administrativ – manageriale de sine stătătoare, dinamice și competente a Poienii Brașov în vederea dezvoltării unui brand al destinației si creării unei strategii de dezvoltare a destinației pentru toate cele 4 sezoane.

2.    Infrastructură  
Primul pas se va axa pe identificarea tuturor carențelor actuale sau exploatări insuficiente în infrastructura stațiunii și elaborarea unei liste de propuneri de dezvoltare. O prioritate o va constitui dezvoltarea unei zone pietonale de tip “centru” care să conțină un nucleu de servicii esențiale unei destinații all-season, cat si fluidizarea traficului rutier in perioada de iarna.

3.    Domeniul schiabil
Continuarea lărgirii domeniului schiabil rămâne o prioritate prin extinderea spre Râșnov, parte din Master Planul inițial de dezvoltare a stațiunii.
În plus, dezvoltarea unui proiect de Snow Park în zona Ruia pentru separarea traficului de schiori și snowboarderi va fi un plus pentru toți entuziaștii sporturilor de iarnă.
Nu în ultimul rând, o mai bună cristalizare a ofertei special dedicate copiilor și debutanților prin zone și pârtii bine delimitate si protejate de ceilalți schiori va diminua riscurile de accidente.
4.    Activități de vară
Unele dintre elementele avute în vedere în conturarea unei identități de destinație de vară pentru Poiana Brașov sunt înființarea unui Info Point funcțional permanent, optimizarea traseelor de drumeții și popularizarea lor, dezvoltarea și promovarea traseelor de mountain biking, pentru grade diferite de dificultate cât și atragerea de investiții suplimentare pentru proiecte de agrement cum ar fi – un Aqua Park pentru toate sezoanele, parcuri de aventură la înălțime sau trasee de sanie de vară.

Activitatea publică a Asociației se va organiza pe întâlniri periodice de lucru tematice, respectiv pe grupuri de interese  ce vor reuni reprezentanți ai operatorilor privați și ai administrației publice locale.
În prezent, Asociația pentru Turism Poiana Brașov este in căutarea unui Director Executiv care să transpună această viziune in acțiuni, proiecte și parteneriate cu entități publice și private și care să devină Ambasadorul intereselor stațiunii. Doritorii sunt rugați să adreseze CV-urile și scrisorile de intenție la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Asociația pentru Turism Poiana Brașov este afiliată Federației Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Mie, 01 Feb 2023
Euro   Euro   EUR   4.9148   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5152   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5638   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9264   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3913   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5129   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.0400   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că noul manager de la RIAL va reuși să pună unitatea pe linia de plutire?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter