myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

Cu video Județul BRAȘOV, prezent la Târgul de Turism ROMEXPO cu un concept dinamic, dar și cu plăcinta șcheiană cu griș

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Mâine începe cel mai important eveniment de promovare turistică din țară, la care și județul Brașov va avea un stand propriu, în premieră la acest eveniment anual.

Este vorba despre Târgul de Turism al României, care se va desfășura în perioada 16-19 noiembrie, în incinta Complexului Expozițional Romexpo BucureștiPrin promovarea turistică a județului nostru sub sloganul „Brașov, activ tot timpul anului” se dorește valorificarea zonei ca destinație turistică activă în fiecare anotimp.

Astfel, administrația județeană propune un concept inovativ și atractiv pentru operatorii turistici și turiștii care doresc să îmbine relaxarea cu activități din sfera sportului, a experiențelor unice, a descoperirii naturii locale. Standul de prezentare a fost gândit pentru a asigura un ambient care să garanteze potențialul turistic activ al județului, modern, cu funcționalitate optimă, elegantă și atrăgătoare, care să faciliteze comunicarea de tip business și cea cu vizitatorii.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, a subliniat: „Noi, județul Brașov, am avut un rol integrator, am făcut în așa fel încât să strângem toate informațiile de la toate unitățile administrativ turistice din județul Brașov. Am încercat să identificăm și să facem o hartă a tuturor cabanelor montane, a treaseelor turistice, a centrelor de informare turistică. Zece localități vor fi prezente cu noi la stand”. 

Ofertă pro activă

Alina Szasz, managerul public al județului Brașov, ne-a prezentat conceptul de promovare: „Standul de prezentare a fost creat cu elemente reprezentative pentru oferta turistică activă a județului Brașov, ca o invitație adresată potențialilor turiști la drumeție, activități sportive, sporturi extreme, relaxare și aer curat, dar și pentru posibilitatea de a „gusta” din farmecul locului, prin circuite turistice culturale și experiențe gastronomice. Vizitatorii vor putea experimenta cățărarea pe un perete artificial și vor putea simula schiul sau zborul cu parapanta, vor putea vorbi față în față cu cei care te introduc în tainele acestor activități, cu alergători montani experimentați, personalități și sportivi recunoscuți la nivel internațional (escaladă, sărituri cu schiuri, schi alpin). De asemenea, în cadrul workshop-urilor programate se vor oferi informații celor interesați despre traseele montane din Brașov accesibile familiilor cu copii și persoanelor cu dizabilități, despre cum poate fi practicată drumeția montană în sezonul de iarnă, cum poți deveni un maratonist experimentat și ce presupune alergarea montană, cum te pot sprijini serviciile de salvamont și jandarmerie montană”.

Ambasadorii Brașovului prezenți la stand vor fi săritoarea Dana Haralambie, juniorii clubului sportiv Braşovia, de la schi alpin şi sărituri cu schiurile şi bucătari care vor avea o prezentare gastronomică cu specialităţi din judeţul Braşov.
Totodată, la stand vor fi permanent reprezentanţi ai primăriilor Predeal, Râşnov şi Zărneşti, dar şi ai municipalităţii braşovene, pentru a promova Poiana Braşov.

„În cadrul târgului vom organiza şi tombole, premiile fiind asigurate de partenerii noştri, de la unităţi de cazare la parcul cu dinozauri de la Râşnov”, a adăugat Alina Sasz.

Plăcinta șcheiană cu griș, vedeta târgului 

De asemenea, operatorii de turism și vizitatorii prezenți la târg vor putea afla mai multe informații despre Destinația Europeană de Excelență a României – Șchei, care oferă turiștilor posibilitatea descoperirii vechiului cartier românesc la pas și pe bicicletă.

Reprezentantul Uniunea Junilor din Șcheii Braşovului şi Braşovechi, Alexandru Stănescu, a adăugat că junii din Braşov vor fi prezenţi, în prima zi a evenimentului, şi la standul Ministerului Turismului, unde vor avea câteva preparate culinare specifice, respectiv plăcintele cu griş sau sărăţelele, dar vor prezenta şi câteva tradiţii, printre care aruncarea buzduganului, „Jocul strămoşesc” sau „Hora Junilor”. 

Participarea Județului Brașov la Târgul de Turism se va face și cu sprijinul Centrelor Naționale de Informare Turistică din județ, al UAT-urilor, Jandarmeriei Montane și Serviciului de Salvamont, precum și al mediului privat și economic reprezentat de organizații sportive, ONG-uri și ambasadori ai turismului activ brașovean.

„Județul Brașov este o zonă de un farmec aparte, care are atâtea de oferit turistului curios, aventurier sau meditativ ori, pur și simplu, dornic să uite o vreme de grijile cotidiene și să se relaxeze într-un mediu atractiv și prietenos. Dincolo de locurile populare printre turiștii care vin în Brașov, județul nostru are și multe atracții mai puțin cunoscute, care merită explorate și pe care dorim să le punem în valoare. Indiferent că turistul este în căutarea păcii și liniștii sau a unei aventuri extraordinare în aer liber, județul Brașov îi poate oferi în orice moment și în orice anotimp satisfacția acestor dorințe”, susține Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliul Județean Brașov.

 

PROGRAMUL JUDEȚULUI BRAȘOV LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI

EDIŢIA DE TOAMNĂ 16-19 NOIEMBRIE 2017

Joi, 16 NOIEMBRIE 2017

10:00 – 11:00 Deschidere oficială a TTR

12:30 – 13:30 Workshop ”M-ții Brașovului pentru familiile cu copii și persoane cu dizabilități” - Marian Anghel (costum tradițional de ghid montan)

14:30 – 15:30 Întâlnire şi dezbatere cu autorităţile publice din cadrul Destinaţiilor EDEN (preşedinţi Consilii Judeţene şi primari)  - organizat de Ministerul Turismului

15:30 Prezentare gastronomică Destinaţii EDEN, la standul MT  - organizat de Ministerul Turismului

16:00-17:00 Moment artistic Junii Braşovului - organizat de Ministerul Turismului

Vineri, 17 NOIEMBRIE 2017

14:00 – 15:00Workshop ”Dincolo de pârtiile de schi. În munții Brașovului iarna” - Marian Anghel (costum tradițional de ghid montan)

15:00 – 16:00 Workshop „Via Carpatica” – Ioan Bodnar (costum complet voluntar marcare trasee)

10:00 – 18:00 Testarea seletelor (hamuri de parapantă)

Ambasadoarea Județului Brașov pe turism activ: Dana Haralambie – sărituri

Sâmbătă, 18 NOIEMBRIE 2017

12:00 – 13:00Workshop alergare montană - Silviu Bălan (costum complet alergare montană)

10:00 – 18:00 Iarna cu școlile de ski / snowboard

10:00 – 18:00 Momente dedicate copiilor

Ambasadorii Județului Brașov pe turism activ: juniorii Clubului Brașovia - ski alpin și sărituri

Permanent în stand:

  • Ciclism în destinațiile EDEN – Șcheii Brasovului și Brașovechi cu Balas Lucian; Colinele Transilvaniei
  • Turiști în siguranță – Jandarmeria montană & Salvamont
  • Cățărare pe perete artificial
  • Simulare schi
  • Prezentare gastronomică destinația Județul Brașov

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter