myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. În atenția primarului Allen Coliban! PROPUNERI pentru organizarea domeniului schiabil din Poiană

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Iubitori ai schiului din Brașov i-au adresat primarului Allen Coliban o scrisoare cu privire la o serie de propuneri interesante privind organizarea domeniului schiabil din Poiană.

„Stimate domnule Primar Allen Coliban,

În colaborare cu reprezentanți ai Federației Române de Schi și Biatlon am elaborat următoarele puncte importante pentru buna desfășurare a sezonului de schi din acest an în Poiana Brașov și de a da posibilitatea brașovenilor și turiștilor să se bucure în egală masură de acest sezon de iarnă.

Vă supunem atenției următoarele puncte:

1. Introducerea cartelei de sezon pentru brașoveni, diferențiată la preț pentru copii, adolescenți și adulți. Controlul acesteia se poate face prin montarea unor camere cu recunoaștere facială la turnicheți controlate de un sistem de inteligență artifricială.

2. Deschiderea mai multor puncte de vânzare pentru cartele de transport pe cablu, inclusiv amplasarea de automate de încărcare a cartelelor pentru a evita aglomeriația.

3. Hotelurile, cabanele și centrele de închiriere de echipamente să aibă posibilitatea să vândă cartele turiștilor. Astfel se evită cozile mari la punctele de vănzare existente.

4. Instructorii de schi acreditați și încadrați la o școală de schi să beneficieze de o reducere de 50% de la prețul cartelei.

5. Arbitrii acreditați de Federația Română de Schi și Biatlon să beneficieze de asemenea de reducerea de 50% de la prețul cartelei pentru transportul de cablu, iar pe timpul unei competiții să beneficieze de gratuitate.

6. Amplasarea unui container la baza telegondolei pentru depozitarea echipamentul necesar competițiilor.

7. Copiii care fac parte din cluburile de schi brașovene să beneficieze de gratuitate pe transportul pe cablu pentru a-i motiva pe părinți să-i înscrie la cluburile sportive. Listele cu copii înscriși le vor gestiona cluburile.

8. Montarea de toalete ecologice în zona pârtiilor.

De exemplu la: Platoul Ruia, Pârtia Stadion, Pârtia Bradul, Telesaunele Teleferic 1 și 2 și Cabana Icpat.

9. Aplicarea decalogului de reguli ale schiorului pentru siguranța pe pârtii cu semnalizarea acestuia în punctele de îmbarcare a schiorilor în transportul pe cablu și în autobuzele de Poiană.

10. Introducerea unor clase pilot la școlile brașovene pentru clasele 0-4 în vederea promovării sporturilor de iarnă. Astfel s-ar crea o bază de selecție pentru schiul de performanță la Brașov.

11. Sustinerea organizării gratuite de competiții de schi a școlilor brașovene.

La ora actuală se organizează doar Cupa Șaguna și Honteruspokal

De asemenea, supunem atenției dumneavoastră și următoarele puncte:

- Analizarea posibilitații de a crea o pistă de legătură între gondolă și Telescunul 1 de pe Pârtia Lupului sau montarea unui teleschi pe varianta care leagă Pârtia Stadion cu Pârtia Lupului D3.

- Analizarea posibilitații legării Telescaunelor 1 și 2 de pe Pârtia Lupului, astfel încât să se ofere mai multe posibilitați schiorilor să urce în Postăvaru.  

- Analizarea posibilității de a prelua prin cumpărare a instalațiilor de transport pe cablu de la Ana Teleferic, inclusiv cabina de pe Tâmpa și gestionate ulterior de RAT Brașov.

- Analizarea includerii unui serviciu de preparare și mententanță a pârtiilor în direcția de sport a Primăriei sau crearea unui serviciu separat de gestionare.

- Balizarea corectă a pârtiilor pentru a asigura siguranța deplină a schiorilor (exemplu Platoului Ruia)

- Analizarea posibilitații de a ilumina Pârtia Drumul Roșu pentru a oferi brașovenilor posibilitatea de a schia dupa serviciu/școală.

- Analizarea creării unui post de manager al Poienii Brașov care să aibă atribuții de gestionare și de promovare a stațiunii și de a crea și gestiona în parteneriat public-privat evenimente sportive și culturale în stațiune. Acesta va gestiona și brandul Poiana Brașov.

- Analizarea reintroducerii în circuit a Pârtiei Slalom pentru competiții sportive, antrenamente și reintroducerea pârtiei cu amenajarea necesară pentru practicarea schiul pe timp de vară.

- Analizarea reintroducerii unei piste de schi fond în Poiana de Jos.

- Analizarea prelungirii Pârtiei Stadion cu modificarea traseului de teleschi.

La final dorim sa vă supunem atenției o soluție de siguranță în perioada aceasta de pandemie de limitare a numărului de schiori pe pârtii care este implementată în Statele Unite. Prin rezervarea unui Schipass prin intermediul paginii https://www.epicpass.com au posibilitatea să rezerve schiorii și zilele în care doresc sa schieze, iar astfel se ține sub control numărul maxim de persoane pe pârtii.

Cu deosebit respect,

Cornel Cristian Henika - coordonator arbitri Schi alpin FRSB

Puiu Garcea - membru FRSB, monitor formator și antrenor de schi alpin

Cristian Macedonschi - membru FRSB, președinte Asociația Smart City Brașov

Dumitru Chiriac - inițiator al grupului de comunicare Poiana Brașov”.

BRAȘOV. Cum va decurge sezonul de schi în Poiană?! În eventualitatea carantinării...

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 27-11-2020 09:10
Cea mai „tare” a fost aia cu crearea a încă vreo câteva posturi de bugetari („manager”....) . Dacă vor vrea hotelierii din Poiană să plătească aceste/această persoană, da, de acord. Dar fără nici-un sfanț din bugetul Brașovului. Să-i plătească alde Copos salariul acestui „manager” și eventualilor angajați/colabo ratori sau ce vor fi.

Să mai analizăm: cumpărarea instalațiilor de transport date lui Copos. Naționalizăm acum? Ce facem? Păi nu mai este capitalism? De ce s-au dat, atunci? Cine și când le-a dat? Cu cât și în ce condiții?
„...serviciu de preparare și mententanță a pârtiilor în direcția de sport a Primăriei sau crearea unui serviciu separat de gestionare.” ALȚI BUGETARI??? Ce taxe și impozite se colectează de la unitățile din Poiana Brașov? Acoperă aceste taxe și impozite toate aceste cerințe care sunt stipulate în propunerile acestor patru cetățeni: Henika, Garcea, Macedonschi și Chiriac? Că de cerut toți știu să ceară. Este simplu să ceri de la stat. Ceri, ceri, dar tu ce oferi? ȘI SĂ NU UITĂM CĂ ÎN DOMENIUL RESPECTIV „SE POARTĂ” EVAZIUNEA FISCALĂ LA GREU.
Citat | Raportează către un administrator
Doar eu
0 #2 Doar eu 13-12-2021 22:17
Pacat ca acesti "iubitori ai schiului" nu au enuntat si beneficiile financiare pentru comunitate vs propunerile de noi locuri bugetate. Probabil ca sper sa ocupe ei aceste locuri .... sa ia salarii ....

"7. Copiii care fac parte din cluburile de schi brașovene să beneficieze de gratuitate pe transportul pe cablu pentru a-i motiva pe părinți să-i înscrie la cluburile sportive. Listele cu copii înscriși le vor gestiona cluburile." - un pic de spatiu de manevra si spaga pentru cluburile de schi
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter