myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Veste bună sau rea pentru Scripcaru şi Căncescu?! Tribunalul Covasna a dat sentinţa în dosarul „Farmacia”!!!

  • Apreciez !Nu-mi place !-5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Tribunalul Covasna s-a pronunţat, astăzi, în dosarul „Farmacia”, în care primarul Braşovului George Scripcaru şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie. 

Spre bucuria tuturor inculpaţilor, dar nu şi a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov, instanţa i-a achitat pe toţi inculpaţii, după cum urmează:

1. achită pe inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, în formă continuată (2 acte materiale)

2. achită pe inculpatul MATEI GAVRIL, pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, în formă continuată, achită pe acelaşi inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”

3. achită pe inculpata GRAMA LUCIA-CRISTINA, pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, achită pe aceeaşi inculpată, pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”

4. achită pe inculpata S.C. LICOFRIG S.R.L., pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, în formă continuată (2 acte materiale), achită pe aceeaşi inculpată, pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”

5. achită pe inculpatul SCRIPCARU GEORGE, pentru săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”

6. achită pe inculpata DUMITRESCU MARIA, pentru săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”

7. achită pe inculpatul PARASCHIV NICOLAE, pentru săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”

8. achită pe inculpata RAD EMESE, pentru săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”

9. achită pe inculpatul SFARGHIU TUDOR-OCTAVIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”. 

Achitările pe bandă rulantă vin după trei amânări ale pronunţării. Astfel, pe 20 ianuarie, instanţa a amânat pronunţarea „pentru a da posibilitate părţilor să depună concluzii scrise” şi s-a stabilit termen pentru data de 4 februarie, când s-a înregistrat o nouă amânare, până astăzi, 18 februarie. 

Pe latură civilă, instanţa a decis să lase nesoluţionată acţiunea civilă formulată de UAT Judeţul Braşov, prin Consiliul Judeţean, precum şi acţiunea civilă formulată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov împotriva inculpatei S.C. LICOFRIG S.R.L..

Se menţine măsura asigurătorie a popririi dispusă prin ordonanţa din data de 30.09.2016 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov îasupra conturilor curente aparţinând inculpatului CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN, până la concurenţa sumei de 78.000 euro (echivalentul în lei).

Se menţine măsura asigurătorie a popririi asupra conturilor curente aparţinând inculpatului MATEI GAVRIL, deschise la ING Bank, în vederea confiscării, până la concurenţa sumei de 78.000 euro (echivalentul în lei).

Se menţine măsura asigurătorie a popririi dispusă asupra conturilor curente aparţinând inculpatei GRAMA LUCIA-CRISTINA, deschise la Unicredit Bank, B.R.D. - Groupe Societe Generale S.A., Raiffeisen Bank S.A., Banca Românească S.A. şi ING Bank, în vederea confiscării, până la concurenţa sumei de 78.000 euro (echivalentul în lei).

Se menţine măsura asigurătorie a popririi dispusă asupra conturilor aparţinând inculpatei S.C. Licofrig S.R.L., deschise la Unicredit Bank, în vederea confiscării, până la concurenţa sumei de 78.000 euro.

Se menţine măsura asigurătorie a popririi dispusă asupra sumelor de bani datorate inculpatei S.C. Licofrig S.R.L., cu titlu de chirie de către S.C. Catena Nina S.R.L., în baza contractului de locaţiune nr. 540/04.03.2014 şi actelor adiţionale la acesta şi de către S.C. Mariana S.R.L. în baza contractului de locaţiune nr. 390/06.04.2015 şi actelor adiţionale la acesta, având ca obiect închirierea spaţiilor comerciale situate în mun. Braşov, Calea Bucureşti, nr. 25-27, jud. Braşov.

Sentinţa poate fi atacată cu apel. Detalii despre acuzații pot fi găsite AICI.

 

CITIŢI ŞI:

BRAȘOV. Sentință sau amânare, azi, pentru Scripcaru și Căncescu?!

Update. BRAŞOV. Scripcaru, două sentinţe în două zile consecutive?! Ce s-a decis astăzi în Dosarul „Tetkron”

BRAȘOV. Scripcaru, posibilă sentință, astăzi, în Dosarul „Tetkron”

Update BRAȘOV. Scripcaru și Căncescu, în stand-by în Dosarul „Farmacia”

BRAŞOV. Posibilă SENTINŢĂ, astăzi, pentru Scripcaru şi Căncescu

BRAȘOV. George Scripcaru, achitat după 10 amânări ale pronunțării, în Dosarul „Skoda”! UPDATE. Primarul a fost contactat telefonic și...

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 18-02-2020 17:02
ȚARA asta trebuie desființată!!! Noi nu trebuie să mai existăm. Să ne ia ungurii, rușii, bulgarii și sîrbii și gata, știm o treabă. Măcar în țările ăstea poate mai există legi care se respectă.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Grand Hotel

Curs BNR

Lun, 06 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9483   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3786   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8051   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7500   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2470   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4205   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5300   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.6200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că preţurile la alimente vor continua să crească în perioada următoare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter