myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

REACŢIE. Dacă am spune că toți britanicii sunt alcoolici și pedofili?!

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În urma campaniei de denigrare a românilor aflați pe teritoriul Marii Britanii, demarată de canalul public de televiziune Channel 4, prin difuzarea documentarului „The Romanians are coming” (trad. - „Vin românii”), reprezentanții Partidului România Unită (PRU) au trimis o scrisoare deschisă ambasadorului Marii Britanii în România, prin care-și exprimă indignarea față de lipsa de reacție a autorităților engleze. 

„Cum aţi reacţiona dacă TVR, postul public de televiziune din România, ar începe o campanie de denigrare a cetăţenilor britanici de la noi din ţară, generalizând cazurile de alcoolism în public și de pedofilie ale câtorva britanici, de care sunt sigur că aveţi cunoștinţă, la a deveni imaginea tuturor cetăţenilor dvs. aflati pe teritoriul României?, întreabă deputat Bogdan Diaconu, președintele PRU. 

Redăm integral scrisoarea:  

„Către Excelența Sa Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii în România

Excelenţa Voastră,

Am luat notă cu tristeţe și revoltă de documentarul 'The Romanians are coming', a cărui difuzare a fost demarată de canalul public de televiziune Channel 4, din Marea Britanie. Acest documentar greșește din toate punctele de vedere cu privire la românii care muncesc și trăiesc în ţara dumneavoastră, transformând cazuri izolate în oprobiu generalizat și condamnând astfel o întreagă comunitate care își aduce contributia în mod cinstit la bunul mers al ţării pe care o reprezentaţi.

Afrontul adus românilor din Marea Britanie trebuie să înceteze imediat, el va încuraja xenofobia și va aduce prejudicii directe cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul statului britanic.

Vă solicităm de aceea să luaţi măsurile care se impun pentru oprirea difuzării acestei campanii murdare de presă desfășurate de un post public de televiziune al Marii Britanii, fapt care afectează relaţiile dintre ţările noastre. Marea Britanie nu poate permite unui post public de televiziune de care este responsabilă să incite la ură și discriminare împotriva românilor aflaţi pe teritoriul său pentru că își neagă principiile constituente și se transformă într-o ţară a urii și a dispreţului faţă de străini.

Vă rog să vă gândiţi cum aţi reacţiona dacă TVR, postul public de televiziune din România, ar începe o campanie de denigrare a cetăţenilor britanici de la noi din ţară, generalizând cazurile de alcoolism în public și de pedofilie ale câtorva britanici, de care sunt sigur că aveţi cunoștinţă, la a deveni imaginea tuturor cetăţenilor Dvs. aflati pe teritoriul României. Documentarul difuzat de Channel 4 face exact acelasi lucru.

Credem că este și în interesul ţării Dvs. și al relaţiilor bilaterale să demaraţi procedurile de oprire a acestui documentar care reprezintă tot ce este mai rău în materie de manipulare, informare greșită și denigrare la adresa unei comunităţi străine aflate pe teritoriul unui alt stat.

Cu stimă,

Deputat Bogdan Diaconu, Președintele Partidului România Unită (PRU)

Deputat Virgil Guran, vicepreședinte PRU

Deputat Paul Dumbrăvanu, PRU”

foto: dailymail.co.uk

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 13 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9265   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0823   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7278   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4948   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2288   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3657   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5189   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.9200   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că vor exista diverse facilităţi pentru persoanele vaccinate?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter