myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Bombă biologică „plasată” într-un abator din Codlea!!! (FOTO)

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În jur de două tone de carne aflată în stare avansată de putrefacţie (devenise pastă lichidă) şi numeroase muşte moarte (foto 6) au fost descoperite într-un abator de mici dimensiuni din Codlea pe care un cetăţean turc l-a folosit la începutul acestui an, cu promisiunea scrisă că-l va cumpăra în luna aprilie a acestui an (a încheiat antecontract de vânzare-cumpărare cu proprietarul, Viorel Duicu). 

Carnea stricată, aflată în 40 de saci (foto 7 şi 8), era într-una dintre încăperile abatorului şi a fost găsită astăzi, când reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare Braşov au ridicat sigiliul pus pe clădire, iar codleanul care aranjase să vândă abatorul a intrat în unitate pentru a vedea ce se află acolo, deşi clădirea se află în litigiu şi conform legii nu este clar dacă bărbatul mai este sau nu proprietar asupra abatorului (trebuie să se pronunţe instanţa, existând pe rol un proces). Omul şi-a asumat riscul de a deschide el uşa abatorului, fiind disperat, pentru că din interior răzbea de câteva luni un miros îngrozitor, iar în aceeaşi curte cu abatorul îşi are şi casa, fiind în pericol sănătatea copiilor săi. 

Abatorul de carne roşie din Codlea a fost folosit de Viorel Duicu timp de aproximativ 15 ani, până la finalul anului trecut, când acesta a acceptat să încheie antecontractul de vânzare-cumpărare cu cetăţeanul turc venit din Constanţa.

„Preţul stabilit şi declarat pe propria răspundere de părţi pentru terenul de 5.000 mp şi construcţie împreună este de 170.000 de euro din care 110.000 euro reprezintă contravaloarea terenului şi suma de 60.000 de euro care include TVA reprezintă contravaloarea construcţiei, din care se va achita de promitentul cumpărător promitentului vânzător prin virament bancar în contul... deschis la... până în 31 decembrie 2015, sub condiţia anulării prezentului act, o arvună pentru teren în sumă de 20.000 de euro, reprezentând 90.050 lei la cursul BNR de 4,5025 lei/1 euro care se va achita doar sub condiţia obţinerii de către promitenta cumpărătoare a autorizaţiei de sacrificare ovine şi bovine de la DSV Braşov, urmând ca diferenţa de preţ în sumă de 150.000 de eurp să se achite de promitentul cumpărător în lei la cursul de 4,5025 lei/1 euro prin virament bancar astfel suma de 90.000 de euro proprietarului Duicu Viorel şi suma de 60.000 de euro”, potrivit actului întocmit de cele două părţi.

Animale sacrificate fără respectarea normelor sanitar-veterinare

Antecontractul avea finalitate pe 28 aprilie, prin achitarea întregii sume convenite, în contextul în care unitatea se autoriza.
După încheierea antecontractului, cetăţeanul turc a obţinut autorizaţie de probă de la Direcţia Sanitară Veterinară Braşov, pentru a sacrifica ovine, dar avea de rezolvat anumite probleme, ceea ce n-a făcut.
Mai mult, el a sacrificat animale fără a solicita prezenţa unui medic veterinar din cadrul DSV (care trebuia să controleze animalul înainte de sacrificare, în timpul sacrificării şi după aceea, pentru a se asigura că produsul final este bun pentru consumul uman) şi fără să plătească instituţiei decontul lunar stabilit prin lege (decont calculat în funcţie de cât se sacrifica în luna respectivă). Nici utilităţile nu le-a plătit, aşa că la un moment dat unitatea a rămas fără acestea.

Starea în care era carnea face imposibilă stabilirea speciei

Speriindu-se, Viorel Duicu a depus reclamaţie la DSV Braşov pentru ceea ce se întâmpla la abator, mai ales că aflase despre nişte tăieri ilegale de bivoliţe (vreo 70 de exemplare). Numai că, în momentul în care au ajuns la faţa locului, inspectorii au găsit uşile încuiate şi n-au putut decât să pună sigiliul şi să încerce să-l contacteze pe turc.

Inspectorii braşoveni au încercat să ia legătura cu cetăţeanul străin inclusiv prin DSV Constanţa, unde turcul ar avea alte afaceri, şi chiar prin Registrul Comerţului, dar eforturile au fost zadarnice, potrivit şefului DSV Braşov, dr. Dorin Enache.

Reprezentanţii DSV Braşov susţin că au epuizat toate modalităţile de comunicare, fără să reuşească să dea de turc, aşa că astăzi (după ce au trecut 30 de zile de la ultima formă de comunicare pe care o puteau încerca) au rupt sigiliul. Apoi, Viorel Duicu a spart uşa (pentru că toate cheile s-ar afla la turc) şi a găsit cei 40 de saci cu ceea ce fusese cândva carne.
Irina Holerga ne-a explicat că starea avansată de descompunere a cărnii face imposibilă analiza de laborator, aşa că nu se va şti niciodată dacă era de oaie sau de bovină.

Sigiliu pus înapoi, pentru a evita contaminarea

De altfel, bănuind că în interior este un adevărat focar de infecţie, reprezentanţii DSV Braşov au informat în prealabil Instituţia Prefectului, Primăria Codlea, Poliţia Locală. Astăzi, după ce s-a confirmat temerea lor, inspectorii DSV Braşov au pus din nou sigiliu, pentru a evita o contaminare, apoi au luat din nou legătura cu Primăria Codlea, pentru a solicita intervenţia angajaţilor de la Protan. Costurile de ridicare şi neutralizare a cărnii, precum şi cele de igienizare a abatorului vor fi suportate de Viorel Duicu, urmând ca, eventual, el să ceară despăgubiri de la cetăţeanul turc (dacă va mai da de urma lui).

 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 06 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9483   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3786   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8051   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7500   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2470   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4205   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5300   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.6200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că preţurile la alimente vor continua să crească în perioada următoare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter