Poze
Video
|
|
Update:
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, agent Nadia Olaru, ne-a informat că lucrătorii de la Secția Hoghiz fac cercetări în caz.
„Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor", a declarat agentul de poliție.
‐-------------------------------------------------------------------------------
O femeie din Ticuș, județul Brașov, a primit îngrijiri medicale din partea voluntarilor din Cobor, după ce a fost rănită ușor cu o drujbă, pare-se în timp ce se certa cu un vecin care mânuia unealta. Erwan Joliff, cunoscut drept „Francezul din Cobor", cel care a înfiintat structura de intervenție, a povestit despre caz pe Facebook.
Redăm postarea sa:
„În seara asta (n.r. ieri, 27 mai) am fost anuntat de centrul operational ISU Brasov, de un incident in Ticus, implicând o persoana de sex feminin ranita cu o drujba. Am fost trimisi sa evaluam situatia caci persoana respectiva a precizat ca nu vrea sa fie transportata la spital.
Am ajuns dupa 13 minute si am gasit o femeie batrâna care a fost agresată de un individ cu o drujba si ranita la nivelul abdomenului. Din fericire ranile provocate de lantul drujbei erau relativ superficiale dar agresiunea putea sa aiba un curs mult mai dramatic daca drujba ar fi atins persoana cu câtiva centimetri mai departe.
Am acordat primul ajutor si pastrat legatura cu dispeceratul sa le transmitem toate datele despre situatia intalnita.
Politia investigheaza mai departe cazul.
Ce s-a intimplat in seara asta din punctul de vedere al serviciilor de urgenta in comuna noastra mi se pare exemplar ca eficienta si economia de resurse.
Bine ar fi sa se se intimpla mereu asa : rapiditate interventiei si folosirea resurselor stricte necesare, fara risipa.
Daca nu am fi existat ar fi trebuit sa se deplaseze o ambulanta din Rupea sau Fagaras cu tot ce insemna ca cheltuieli pentru stat.
Am zis si ma repet : interventiile pompierilor voluntari in mediul rural, pe partea de primul ajutor, ar trebuie sa fie normalitate. Din pacate, la moment actual, in România, ce facem noi ca pompieri voluntari, este absolut o noutate si multi inca nu accepta lucrul asta.
Pacat, pentru ca este cel mai eficient din toate punctele de vedere, atit pentru statul român cât si in interesul victimelor.
In zona noastra, se pare ca incepem sa dovedim lucrul asta. Sper sa inteleaga si mai bine lucrul asta cei din Bucuresti.
Sa-si dea seama ca si in România se poate, si sa dezvolte astfel de proiecte peste tot unde sunt oameni gata sa se implice. Ar fi un real progres".
![]() |
Euro | EUR | 4.9255 |
![]() |
||||
![]() |
Dolarul american | USD | 4.5904 |
![]() |
||||
![]() |
Lira sterlină | GBP | 5.6013 |
![]() |
||||