myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

BRAȘOV. „Mă simt ciudat, câteodată mă simt bine că am omorât-o, câteodată mă simt rău” / Detalii șocante în cazul brașoveanului care și-a ucis mama cu 64 de lovituri de cuțit, în urmă cu aproape 2 ani

După ce a înjunghiat-o mortal, bărbatul i-a și tăiat o mână, cu toporul, de la cot

  • Apreciez !Nu-mi place !0

După ce a înjunghiat-o mortal, bărbatul i-a și tăiat o mână, cu toporul, de la cot

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Tânărul care, în data de 6 aprilie 2020, și-a omorât mama, înjunghiind-o de zeci de ori, în timp ce se aflau în bucătăria casei lor, de pe str. Aluminiului din municipiul Brașov (cartierul Tractorul), are de executat o pedeapsă de 25 de ani și 6 luni de închisoare. El a fost condamnat inițial de Tribunalul Brașov, fiind găsit vinovat de omor calificat și profanare de cadavre. Ulterior, pe 9 decembrie 2020, sentința a fost menținută de Curtea de Apel Brașov, din sentință fiind scăzută perioada petrecută de brașovean în stare de reținere și arest preventiv.

Prin actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că, „în dimineața zile de 06.05.2020, în domiciliul comun al său și al mamei sale (...), inculpatul i-a aplicat acesteia multiple lovituri de cuțit în zona feței, a toracelui și a abdomenului (în număr de 64), JM decedând, iar după decesul acesteia i-a secționat cu un topor brațul drept de la încheietura cotului”.

Poliția intervenise cu câteva ore înainte de crimă, pentru a aplana un conflict în familie

Potrivit datelor din anchetă, cu câteva ore înainte de crimă, un echipaj de poliție a fost direcționat la domiciliul familiei, pentru a aplana un conflict anunțat prin apel la 112.

„Acolo s-a constatat incidența unui conflict domestic între victima JM, martorul JB, pe de o parte și inculpatul JGG, pe de altă parte, conflict care însă a părut a fi aplanat. Organele de poliție au plecat de la fața locului, cele 3 persoane implicate rămânând la domiciliu. Ulterior, pe fondul acestor tensiuni, inculpatul JGG, folosind un cuțit de bucătărie, a aplicat victimei JM 64 de lovituri de cuțit în zona toracelui, a abdomenului și a feței. Auzind strigătele de ajutor ale mamei sale, martorul JB a intrat în bucătărie încercând să intervină, a aruncat spre inculpat cu un pahar, fără să îl nimerească. Ulterior, inculpatul și-a atacat fratele, lovindu-l cu cuțitul de două ori în zona brațului și a antebrațului, iar martorul JB, fiindu-i frică, a fugit din bucătărie, închizându-se în camera sa aflată la etajul imobilului. După decesul victimei, inculpatul JGG a secționat în zona cotului, cu un topor brațul drept al defunctei. Fiind în camera sa, martorul JB și-a sunat sora, pe martora BA, și mai apoi a sunat la 112 comunicând cele întâmplate. Dispeceratul 112 a contactat din nou agenții de poliție (tot prin agentul II), acestea transmițându-le doar că fiul își înjunghiase mama, fără a se preciza alte detalii. Agenții de poliție au revenit la adresă și, întrucât poarta era încuiată si nu răspundea nimeni nici la semnalele acustice, martorul I împreună cu un coleg de la jandarmerie au escaladat gardul, au intra în curtea imobilului, uşa de la intrare era închisă dar nu cu cheia. Martorul I a intrat in imobil, context în care a găsit ușa culisantă de la bucătărie deschisă și victima întinsă pe jos cu tricoul ridicat până la gât, având brațul drept secționat de la nivelul cotului. Jandarmul care a rămas afară a fost chemat de la un geam lateral de fratele inculpatului, martorul JB, care i-a aruncat cheia şi i-a spus că mama lui a fost înjunghiată în bucătărie de fratele său si, de asemenea, că el a fost înjunghiat în antebraţ tot de fratele său. Continuând căutarea inculpatului, martorul II a ieșit din imobil, după care a revenit în interior și l-a văzut pe inculpatul JGG când cobora de la etaj, având hainele murdare de sânge și fiind spălat pe mâini, moment în care a fost încătușat”, a constatat instanța de judecată.

Făptașul a susținut inițial că fratele său a comis omorul

Inculpatul, care avea 32 de ani la data comiterii crimei, a încercat să arunce vina asupra fratelui său, susținând că acesta a omorât-o pe mama lor, dar toate probele l-au contrazis.

Pentru a justifica leziunile de pe corp, a declarat că le-ar fi suferit cu o zi înainte, când și-ar fi pregătit o omletă cu lapte și ciuperci și s-ar fi tăiat cu cuțitul.

„Aceleași leziuni au fost însă evaluate în cuprinsul raportului de constatare criminalistică nr. 47824/28.05.2020, potrivit căruia excoriațiile de pe fața dorsală a mâinii drepte a lui JGG, foto nr.87, s-au putut forma în timpul acțiunilor de apărare ale victimei JM. Totodată, obiectele vestimentare purtate de inculpatul JGG aveau urme de sânge (fila 134-143 dup) despre care s-a concluzionat că au fost create prin transfer de substanță de pe obiecte cu sânge lichid care prezintă asemănări din punct de vedere al formei și dimensiunilor cu cuțitul și toporișca găsite în bucătărie”.

Ulterior, „în fața comisiei de medici din cadrul INML Mina Minovici, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, declarând că «am ieșit din cameră și m-am dus în bucătărie și cred că am omorât-o pe mama cu un cuțit din suportul de bucătărie. Fratele meu m-a văzut dar nu știu ce a spus. Mă simt ciudat, câteodată mă simt bine că am omorât-o, câteodată mă simt rău»”.

Instanța a reținut cu prioritate concluziile raportului de expertiză medico-legală psihiatrică a lui JGG care au subliniat că inculpatul a prezentat atât la momentul comiterii faptei, cât și la momentul evaluării un diagnostic de tulburare de personalitate antisocială.

Totuși, conform instanței, acestea „nu au afectat discernământul inculpatul într-o manieră care să justifice reținerea unei cauze de neimputabilitate”.

Bărbatul începuse să se comporte ciudat cu două săptămâni înainte de fapta sângeroasă

Cu privire la circumstanţele personale ale inculpatului, instanța a constatat că acesta avea 32 de ani, la data crimei, locuia împreună cu părinții și cu fratele său, avea studii superioare, dar nu avea ocupație și nu figura înregistrat cu antecedente penale, fiind formal integrat în societate.

„Instanța reține din declarațiile martorilor audiați BA (sora inculpatului), JB (fratele inculpatului) și JG (tatăl inculpatului) că, pe fondul eșecului profesional (justificat de încercarea de a deschide o pizzerie, afacere care nu a reușit, lipsa unui loc de muncă) și a eșecului personal (justificat de lipsa unei familii proprii sau a unei relații), starea de sănătate psihică a inculpatului s-a depreciat în mod accelerat în ultimele două săptămâni anterioare comiterii faptei, JGG fiind observat de rudele sale cu un comportament caracterizat drept ciudat – nu mai dormea noaptea, stătea în poziție ghemuit sau sprijinit de tocul ușii, scotea lucrurile din dulapuri în mijlocul camerei, sărea gardul curții deși poarta era deschisă. Tulburările psihiatrice ale inculpatului au fost confirmate și de raportul de expertiză medico – legală psihiatrică și, asociate contextului faptic, vor determina instanța să nu opteze pentru pedeapsa detențiunii pe viață. Contrabalansând fondul emoțional al cauzei, instanța nu poate face abstracție de gravitatea faptei reliefată în primul rând de modul de comitere, de împrejurarea că în contextul unor discuții domestice derizorii, inculpatul a avut o reacție profund disproporționată, aplicând nu mai puțin de 64 de lovituri de cuțit victimei, care era însăși mama lui. Acești vectori, puțini dar extrem de relevanți, determină orientarea instanței către maximul special al pedepsei prevăzută de lege pentru infracțiunea de omor calificat. Nu se poate face abstracție nici de atitudinea inculpatului concomitentă comiterii faptei când, la intervenția fratelui său, nu doar că nu a avut nici o ezitare în continuarea agresiunii, dimpotrivă a devenit violent și în raport de fratele său pe care l-a lovit cu cuțitul de două ori în braț. Nici ulterior comiterii faptei, inculpatul nu a manifestat nici o urmă de regret și nu a intervenit în vreun fel pentru salvarea vieții mamei sale, dimpotrivă, a considerat oportun să secționeze și brațul drept al victimei, dovedind un profund dispreț pentru orice valoare socială și morală, lăsând să transpară lipsa oricărei forme de empatie și faptul că la un minim impuls comportamentul său atinge cote de atrocitate maxime”, se arată pe site-ul Tribunalului Brașov.

VEZI ȘI:

EXCLUSIV. BRAȘOV. Condamnare după CRIMA din Tractorul! Ce pedeapsă a primit bărbatul care și-a ucis mama

BRAȘOV. Bărbatul care și-a ucis mama, în cartierul Tractorul, a fost arestat / Ce a spus despre el un activist civic

Update. BRAȘOV. Omorul de pe strada Aluminiului, comis prin cruzimi! Informațiile oferite de Parchet!

Update. BRAȘOV. Crimă pe strada Aluminiului!

BRAȘOV. Desfășurare de forțe pe strada Aluminiului! (FOTO)

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeți că programul guvernamental „50/20”, cu privire la cei ce găzduiesc refugiați ucraineni, va fi stopat?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter