myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

RĂZBOI ÎN UCRAINA - ZIUA A 3-A - UPDATE 6. Kievul, în continuare sub asediu! Informații importante...

  • Apreciez !Nu-mi place !-10
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

UPDATE 6. Guvernul Germaniei a autorizat livrarea către Ucraina a 400 de lansatoare de rachete antitanc, în ciuda politicii sale din ultimii ani, care interzice exportul de arme letale în zone de conflict.

Site-ul oficial al Kremlinului, kremlin.ru, era „out” sâmbătă după-amiază. Hackerii de la Anonymus au revendicat acest lucru, explicând că acțiunea lor este urmarea „mașinii de cenzură de stat Putin”.

Rusia a angajat în Ucraina „peste 50%” din forțele armate masate la frontierele acestui stat și este „din ce în ce mai frustrată” de ferma rezistență a armatei adverse, după cum a afirmat, astăzi, un înalt responsabil al Pentagonului, care a punctat: „Rușii au pierdut mult din elan în ultimele 24 de ore”.

Antony Blinken, șeful diplomației americane, s-a adresat poporului rus: „Nu meritați un război cu vecinii voștri”.

Rusia a anunţat că îşi închide spaţiul aerian și companiile aeriene din România, după o decizie similară luată de autorităţile de la Bucureşti în urma agresiunii Kremlinului asupra Ucrainei. ..............................................................................................................

UPDATE 5. 300 de militari belgieni vor ajunge săptămâna viitoare în România, în cadrul forței de reacție rapidă a NATO, conform lui Ludivine Dedonder, ministrul Armatei. De asemenea, Belgia va trimite 3.800 de tone de carburant Ucrainei, precum și 2.000 de mitraliere. 

Vitali Klitschko, primarul Kievului, a anunțat că în capitala Ucrainei, în intervalul orar 17.00 - 8.00, cine va ieși pe străzi va fi considerat inamic. Primarul a menționat că stațiile de metrou sunt transformate în refugii pentru populație, circulația metroului fiind oprită.

.................................................................................................................

UPDATE 4. Refugiații intrați în România din Ucraina nu plănuiesc să rămână aici, o arată primele informații date de Guvernul României. Potrivit sursei citate, în România au intrat 14.188 cetățeni ucrainieni, din care peste 7.000 au părăsit teritoriul României. Numai 54 din aceștia au cerut azil.

Potrivit lui Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Vladimir Putin ar fi ordonat oprirea operațiunilor militare, în vederea negocierilor cu Ucraina, însă s-a lovit de refuzul Kievului, așa încât acestea continuă.

În contextul ultimelor evoluții de securitate din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că la data de 26 februarie 2022 s-a încheiat cu succes repatrierea în România a personalului Ambasadei României la Kiev, urmare unui efort inter-instituțional susținut. În consecință, activitatea Ambasadei României la Kiev a fost suspendată. În egală măsură, activitatea Consulatului General de la Odessa continuă să fie suspendată, personalul acestui oficiu consular fiind de asemenea repatriat în siguranță la o data anterioară.

.................................................................................................................

UPDATE 3. Dimitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, acum în funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, a precizat că acțiunile militare coordonate de la Kremlin vizează protejarea Donbass-ului, „nici mai mult, nici mai puțin”. 

Victor Zelenski, președintele Ucrainei, a apelat, astăzi, la ruși, pentru a-i cere lui Vladimir Putin să oprească războiul. El a punctat că Ucraina i-a stricat planurile Rusiei în ceea ce privește invazia.

Altfel, Zelenski a apelat Germania și Ungaria pentru a avea „curajul” de a aproba excluderea Rusiei din sistemul interbancar SWIFT, o măsură examinată de UE ca reacție în urma invadării Ucrainei. Președintele vrea ca Ucraina să fie admisă imediat în Uniunea Europeană.

Trupe rusești au aterizat în împrejurimile Lvov-ului, la vreo 90 de kilometri nord, așa cum a menționat primarul orașului din vestul Ucrainei, Andrei Sadovy. Ar fi trei elicoptere cu 60 de parașutiști. 

.................................................................................................................

UPDATE 2. Victor Liachko, ministrul ucrainean al Sănătății, a anunțat, astăzi, că 198 de civili au fost uciși, din care 3 copii. De asemenea, peste o mie de răniți (1.115, din care 33 de copii) s-au înregistrat de la începutul invaziei ruse, acum trei zile.

Atacurile armatei ruse au lovit sâmbătă dimineață un bloc de locuințe din centrul Kievului. Racheta fusese trimisă în direcția aeroportului, dar...

Olanda a anunțat că va livra Ucrainei 200 de rachete antiaeriene cât mai repede posibil. Acestea se adaugă altor echipamente deja promise, inclusiv mitraliere, muniţii, sisteme radar şi roboţi pentru detectarea minelor.

Preşedintele american Joe Biden a semnat un memorandum pentru a oferi Ucrainei până la 600 de milioane de dolari sub formă de „asistenţă militară imediată”.

................................................................................................................

UPDATE 1. Vladimir Zelenski a acceptat propunerea lui Vladimir Putin și este gata să negocieze pacea și încetarea focului, a declarat, astăzi, secretarul de presă al lui președintelui Ucrainei, Serghei Nikiforov, conform TASS.

Guvernul Ucrainei a relatat că, meomentan, situația este sub control la Kiev, dar trupele ruse ar putea încerca să penetreze un număr mare de soldați și echipamente militare dispuse în capitală.

Primarul capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, a declarat, potrivit The Guardian, că 35 de persoane, între care doi copii, au fost rănite în luptele violente care au avut loc în cursul nopții la Kiev. 

Potrivit oficialilor din Ucraina, 3.500 de soldați ruși au fost uciși și 200 capturați, de la începutul invaziei. Apoi, 14 avioane, 8 elicoptere, 102 tancuri și alte 530 de vehicule militare au fost distruse.

.................................................................................................................

UPDATE. Armata Ucrainei a anunțat în această dimineață că a ucis 3.500 de soldați ruși și a distrus 102 tancuri, 536 vehicule blindate, 14 avioane și 8 elicoptere ale armatei de la Kremlin. 

Președintele Vladimir Zelenski a ieșit sâmbătă dimineață pe străzile Kievului, după o noapte extrem de grea, afirmând că ucrainenii nu vor depune armele.

„Sunt multe informații false care spun că am cerut armatei să depună armele și că există o evacuare. Sunt aici, nu vom depune armele. Ne apărăm țara”, a subliniat șeful statului ucrainean. 

.................................................................................................................

Armata ucraineană și forțele rusă se luptă (și) în această dimineață pentru controlul asupra Kievului, după o noapte dominată de explozii și focuri de rachete, la 3 zile de la lansarea invaziei ordonată de Vladimir Putin - vezi și: RĂZBOI ÎN UCRAINA - ZIUA A 2-A - UPDATE 14 / Kievul, sub asediu!

În această dimineață, Serviciul de comunicații speciale ucrainean a informat că forțele ruse au atacat centrala electrică din cartierul Troieshchyna, în nord-estul Kievului.

Locuitorii Kievului au fost sfătuiți să stea în adăposturi sau în case și să nu cumva să se apropie de ferestre. 

După ce o grădiniță a fost atacată, Ucraina a acuzat Rusia de crime de război.

Sirenele de alertă antiaeriană au sunat prelung și la Harkov, un mare oraș situat în estul Ucrainei.

Conform Washington Post, preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, ar fi refuzat oferta SUA de a-l ajuta să fie evacuat din teatrul de război de la Kiev.

Altfel, Franța va trimite 500 de militari în România, în sprijinul NATO, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, după cum a anunțat șeful de stat major al armatei din „Hexagon”, generalul Thierry Burkhard. 

Știre în curs de actualizare.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-4 #1 Barbu Gh. 26-02-2022 10:13
Plânge careva că se căsăpesc ciolovecii cu mujicii??? Cum, nimeni? Că nu există vreun motiv să ne doară pe noi capul, probabil.

Dar ia uitați ceva mult mai interesant. „Interesant” pentru cobai, nu pentru oamenii normali:
„O companie germană de asigurări de sănătate, BKK ProVita, a declarat că o analiză a datelor colectate de la peste 10 milioane de persoane arată că efectele secundare ale vaccinului COVID sunt „semnificativ” subraportate, arată The Defender.

Firma a subliniat că rezultatele analizei sale trag un „puternic semnal de alarmă” și că nu poate fi exclus „un risc pentru viața umană”.

Pe baza datelor colectate, BKK a declarat că numărul de efecte secundare asociate vaccinurilor este considerabil mai mare decât cel anunțat oficial de Institutul Paul Ehrlich (PEI), agenția federală de sănătate a Germaniei care monitorizează siguranța vaccinurilor și a medicamentelor biologice.”

https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-vaccine-injuries-german-health-insurer/
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-1 #2 Willy 26-02-2022 13:23
mytex sa va fie rusine ca si azi, in ceasul al 13-le inca mai gazduiti propaganda infecta putinista imprastiata de catre sluga latratoare putinist latrinista! De doi ani imprastie venin. Cine a avut curiozitatea si nervii sa asculte ultimele discursuri ale criminalului de razboi putin, a regasit cu usurinta in spusele sale texte si cuvinte pe care le-am citit de multe ori aici sub semnaturile latraului rusofil barbughe/kakane l. Deci tiparul este identic. Numai dobitocul se schimba pe ici, pe colo.
Ne-am invatat cu retorica rusa (folosita dealtfel si de catre flausatul puscarias draknea) in care acuza pe altii despre lucruri pe care le-au facut sau le vor face ei. Stim, cunoastem, am auzit cu totii latraturile rusofile aici la comentarii.

Sa va fie rusine mytex, eu nu va mai citesc, sper sa ramaneti un reper al prostilor si al trepanatilor la cap, doar aia sa va mai citeasca.
Huoooooooooo!

#PuieMutin

P.S. Cel mai rau e ca o sa imi lipseasca ma-sa latraului rusofil. Unde mai gasim petarda care sa aiba tarif asa mic, un bon de masa?
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
-7 #3 Barbu Gh. 26-02-2022 14:05
No, tati, vedeți cum stă treaba? Nu zici ca văcarul, se supără văcarul pe sat. OF-OF, MĂI-MĂI...
ȘI CHIAR N-O SĂ-I MAI CITIM PROPAGANDA PRO-WAXX? Lătrăturile antinaționale? AȘA NOROC SĂ AVEM? SĂ NU-I MAI CITIM MIZERIILE CARE LAUDĂ INJECTAREA FORȚATĂ, NAZI-PASS, BOTNIȚELE DE SCLAVETE PE CARE DEGENERAȚII AR VREA SĂ LE PURTĂM ZI ȘI NOAPTE, AFARĂ, ÎN MIJLOCUL NATURII SAU CÂND SUNTEM SINGURI PE STRADĂ? Ăia care au vrut carantinare totală?

Să nu ținem noi partea ciolovecilor când se bat ei cu mujicii? CUM ADICĂ SĂ NU ȚINEM NOI CU ĂIA CARE SPUN CĂ ROMÂNII AU OCUPAT BUCOVINA, CARE NE ZIC „ȚIGANI” (SPER CĂ N-AȚI UITAT), CARE NU POMENESC DE MINORITATEA ROMÂNĂ, DEȘI SUNTEM IMEDIAT DUPĂ MUJICI ÎN UCRAINA, SĂ NU ȚINEM CU HAȘTAGII MAIDAN CARE AU INTERZIS PREDAREA ÎN LIMBILE MINORITĂȚILOR???
După mintea haștagilor mioritici, ăia iubitori de crotal electronic, ar trebui să îi și ajutăm pe cei care au atâtea teritorii de-ale noastre ocupate de ei. Și de-ale slovacilor, polacilor, tătarilor și chiar și ungurilor. Plus de-ale fraților lor, mujicii. De Bâstroie ați uitat? De insula Șerpilor? Uite că noi nu uităm, unii dintre noi, cel puțin....

Să nu-i mai suportăm limbajul de huligan, fie noapte, fie zi? Noi ar fi trebuit să „aprobăm pozitiv” toate bazaconiile care le primea de la „partid”, și ni le vărsa nouă aici. El nu era în stare să justifice o afirmație, una, dar noi, MUSAI, trebuia să fim de acord cu el. Păi ce lătra el pe aici noi puteam citi în presa „mainstream”, la g4media, protevea, hantene, prima, U.M. Digi, hoținiuși, irealitatea... ?

Din păcate, mâine iar o să îi suportăm injuriile, vedeți „P.S.”-ul golanului, elucubrații și toate lătrăturile cu care ne-a zăpăcit aici și la celălalt „ziar”. Că el nu are cuvânt.

P.S. Mytex, neapărat „să vă fie rușine”, da? Dacă așa zice propaganda antinațională pro-waxx, cu „onor” reprezentată de lătrăul waxeristoid...
Citat | Raportează către un administrator
Willy
+6 #4 Willy 26-02-2022 23:30
Citez pe Barbu Gh.:
No, tati, vedeți cum stă treaba? Nu zici ca văcarul, se supără văcarul pe sat. OF-OF, MĂI-MĂI...
ȘI CHIAR N-O SĂ-I MAI CITIM PROPAGANDA PRO-WAXX? Lătrăturile antinaționale? AȘA NOROC SĂ AVEM? SĂ NU-I MAI CITIM MIZERIILE CARE LAUDĂ INJECTAREA FORȚATĂ, NAZI-PASS, BOTNIȚELE DE SCLAVETE PE CARE DEGENERAȚII AR VREA SĂ LE PURTĂM ZI ȘI NOAPTE, AFARĂ, ÎN MIJLOCUL NATURII SAU CÂND SUNTEM SINGURI PE STRADĂ? Ăia care au vrut carantinare totală?

Să nu ținem noi partea ciolovecilor când se bat ei cu mujicii? CUM ADICĂ SĂ NU ȚINEM NOI CU ĂIA CARE SPUN CĂ ROMÂNII AU OCUPAT BUCOVINA, CARE NE ZIC „ȚIGANI” (SPER CĂ N-AȚI UITAT), CARE NU POMENESC DE MINORITATEA ROMÂNĂ, DEȘI SUNTEM IMEDIAT DUPĂ MUJICI ÎN UCRAINA, SĂ NU ȚINEM CU HAȘTAGII MAIDAN CARE AU INTERZIS PREDAREA ÎN LIMBILE MINORITĂȚILOR???
După mintea haștagilor mioritici, ăia iubitori de crotal electronic, ar trebui să îi și ajutăm pe cei care au atâtea teritorii de-ale noastre ocupate de ei. Și de-ale slovacilor, polacilor, tătarilor și chiar și ungurilor. Plus de-ale fraților lor, mujicii. De Bâstroie ați uitat? De insula Șerpilor? Uite că noi nu uităm, unii dintre noi, cel puțin....

Să nu-i mai suportăm limbajul de huligan, fie noapte, fie zi? Noi ar fi trebuit să „aprobăm pozitiv” toate bazaconiile care le primea de la „partid”, și ni le vărsa nouă aici. El nu era în stare să justifice o afirmație, una, dar noi, MUSAI, trebuia să fim de acord cu el. Păi ce lătra el pe aici noi puteam citi în presa „mainstream”, la g4media, protevea, hantene, prima, U.M. Digi, hoținiuși, irealitatea... ?

Din păcate, mâine iar o să îi suportăm injuriile, vedeți „P.S.”-ul golanului, elucubrații și toate lătrăturile cu care ne-a zăpăcit aici și la celălalt „ziar”. Că el nu are cuvânt.

P.S. Mytex, neapărat „să vă fie rușine”, da? Dacă așa zice propaganda antinațională pro-waxx, cu „onor” reprezentată de lătrăul waxeristoid...

Am zis ca nu mai citesc mytex, nu am zis ca nu o sa ti-o mai dau la _uie.

#hehehe
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter