myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

RĂZBOI ÎN UCRAINA. ZIUA A 25-A. UPDATE 7. Putin, „proces de tip Nürnberg”!

  • Apreciez !Nu-mi place !-5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

UPDATE 7. Turcia a asigurat, astăzi, că Rusia și Ucraina fac progrese în negocierile privind înceheierea războiului.

„Bineînțeles că nu este un lucru facil de a discuta în timp ce se dau lupte, când civili sunt uciși, dar observăm o dinamică în progres. Vedem că părțile sunt aporoape de un acord”, a declarat ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu pentru agenția Anadolu.

Potrivit acestuia, Turcia este în contact cu echipe de negociatori din Ucraina și Rusia. El n-a vrut să dea alte detalii. 

.................................................................................................................

UPDATE 6. Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) susține că rușii trimit mai multe grupuri în Ucraina pentru a elimina liderii militari și politici de top, inclusiv președintele Vladimir Zelenski.

„Astăzi au început să sosească noi grupuri de militanți în Ucraina, asociate cu Evgheni Prigogine, un propagandist rus și proprietar al Ligii Wagner, apropiat de Putin. Sarcina principală a criminalilor este eliminarea conducerii militare și politice de vârf a Ucrainei”, se arată în comunicatul publicat pe Facebook.
 
S-a precizat că Vladimir Putin ar fi ordonat personal un alt atac.

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzya, a spus că după încheierea conflictului din Ucraina vor apărea noi fapte „inestetice”, similare cu desfășurarea de către SUA a activităților biologice militare în spațiul post-sovietic.

„Occidentul este foarte conștient de faptul că odată cu continuarea ostilităților, odată cu slăbirea potențialului armatei ucrainene, pozițiile autorităților de la Kiev slăbesc și vor să mențină aceste poziții prin orice mijloace. În al doilea rând, sunt bine conștienți că, dacă și atunci când obiectivele unei operațiuni militare speciale vor fi atinse, va apărea un număr imens de fapte inestetice care sunt încă sub secret, nu numai activități militar-biologice, ci și multe altele”, a spus respectivul într-un interviu acordat postului TV Rossiya-1.

Reprezentantul permanent al Federației Ruse a mai spus că țările occidentale și Ucraina nu ar trebui să acuze în mod nefondat Moscova de propagandă.  

.................................................................................................................

UPDATE 5. Departamentul de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina, GUR, susține că se pregătește înlocuirea președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Conform sursei citate, o parte a elitei ruse dorește schimbarea lui Putin, pentru a fi reluate legăturile cu Occidentul și pentru a scăpa de sancțiunile economice impuse în urma invaziei Rusiei în Ucraina. 

S-ar fi găsit și un înlocuitor pentru Vladimir Putin, vehiculându-se numele lui Alexander Bortnikov, directorul FSB (Serviciul Federal de Securitate al Moscovei), fostul KGB.
 
„Otrăvire, boală bruscă, accident - Elita rusă ia în considerare posibilitatea de a-l înlătura pe Putin”, a transmis Serviciul de Informații al Armatei Ucraine, pe Facebook.  
................................................................................................................

UPDATE 4. Consiliul local al orașului Mariupol a relatat, într-un comunicat, că ocupanții ruși duc cu forța mii de cetățeni în Rusia. Conform comunicatului, civilii au fost duși în tabere unde rușii le-au verificat telefoanele și documentele, iar pe unii dintre ei i-au mutat cu forța în orașe îndepărtate din Rusia.

Primarul orașului Mariupol, Vadim Boicenko, a declarat: „Ceea ce fac ocupanții astăzi este cunoscut pentru generația mai în vârstă, care a văzut evenimentele oribile din cel de-Al Doilea Război Mondial, când naziștii au capturat cu forța oamenii”.
 
Un alt comandant rus de elită și-a găsit sfârșitul pe frontul ucrainean. Este vorba despre adjunctul comandantului flotei Mării Negre a Federației Ruse, căpitanul de prim rang Andrei Pali (51 de ani). Anunțul a fost făcut sâmbătă seara de Oleksandr Aroneț, fost deputat al consiliului regional Kiev și coordonatorul unui centru pentru voluntari, apoi preluat de site-ul Obozrevatel.com.

„Și acesta este, probabil, un client al Ciornobaivka?”, a scris satisfăcut Aroneț.

Ciornobaivka este o localitate situată în regiunea Kherson, unde există și un aerodrom militar. Se pare că ofițerul inamic ar fi pierit tocmai acolo, în timpul unor lupte crâncene între ucraineni și ruși.

................................................................................................................

UPDATE 3. Rusia a afirmat, duminică, a doua oară, că a folosit rachete hipersonice în Ucraina, de data aceasta pentru a distruge un rezervor de carburant al armatei ucrainene din sudul ţării.

„Un important rezervor de carburant a fost distrus de rachete de crozieră Kalibr trase din Marea Caspică, precum şi rachete balistice hipersonice trase de pe sistemele aeronautice Kinjal, din spaţiul aerian al Crimeei”, a declarat ministrul Apărării, într-un comunicat, fără a preciza data acestor atacuri.

Ministerul a adăugat că acest atac a avut loc în regiunea Nikolaiev.

Potrivit ministerului, ţinta distrusă a fost „principala sursă de alimentare cu combustibil pentru vehiculele blindate ucrainene” desfăşurate în sudul ţării.

.................................................................................................................

UPDATE 2. În Ucraina au fost interzise toate partidele considerate pro-ruse, eurosceptice și antiliberale. Anunțul a fost făcut de președintele Vladimir Zelenski.

Cele 11 partide interzise sunt: „Platforma de opoziție - Pentru viață”; „Partidul Sharia”; „A noastra”; „Blocul de opoziție”; „Liva Opoziție”; „Uniunea forțelor vii”; „Putere”; „Partidul Socialist Progresist al Ucrainei”; „Partidul Socialist al Ucrainei”; „Socialist”; „Blocați Vladimir Saldo”.

.................................................................................................................

UPDATE 1. Vladimir Putin este insistent „vânat” de oligarhii din Federația Rusă, foștii săi parteneri în diverse afaceri tenebroase. De aceea, se ascunde în buncărul siberian din republica autonomă Altai (la granița cu China, Mongolia și Kazahstan) ori într-unul dintre cele două buncăre antiatomice din Munții Urali, iar accesul la el e strict limitat și maxim securizat. Ilia Neșodovski, directorul Institutului pentru Transformare Socio-Economică din Ucraina, susține pentru Faktî (Fapte) că oligarhii s-au tocmit cu Occidentul să-l captureze și să-l predea pe Putin pentru a fi judecat, la schimb cu ridicarea sancțiunilor economice impuse țării lor și cu democratizarea acesteia. Neșodovski își bazează analiza pe faptul că deține informații importante din sfera de influență a lui Putin de la Kremlin.

................................................................................................................

UPDATE. „Ucrainenii au dovedit că ştiu să lupte mai profesionist decât o armată care luptă de zeci de ani în diferite regiuni şi în diferite condiţii”, a declarat, duminică dimineaţă, preşedintele Vladimir Zelenski într-un nou mesaj, precizând: „Răspundem cu înţelepciune şi curaj numărului mare de echipamente şi soldaţi trimişi în Ucraina”.

„Din cauza bombardării ocupanţilor, nu am reuşit să scoatem oamenii din Borodianka, regiunea Kiev. Peste 4.000 de locuitori din Mariupol au reuşit să plece la Zaporoje”, a mai spus președintele Ucrainei.
 
Alertele de raid aerian au fost declanşate, duminică dimineaţă, „aproape în fiecare regiune” a Ucrainei, a transmis The Kiev Independent. 
.................................................................................................................

Fostul șef al forțelor armate britanice, Lordul Richard Dannett, dorește ca Vladimir Putin, președintele Rusiei, să fie supus unui „proces de tip Nürnberg”, din cauza „tacticii imorale de neiertat” de a ataca civilii ucraineni, pentru a condamna „pentru totdeauna, în cărțile de istorie, ce a făcut el și generalii săi”.

Lordul Richard Dannett a spus la BBC că moralul are „o influență uriașă asupra a ceea ce se întâmplă pe teren”: „Când vorbim despre puterea de luptă, există trei componente - există componenta fizică (tancurile, avioanele, echipamentul), există componentele conceptuale (planurile pe care le fac generalii), dar apoi există și componenta morală - aceasta este voința soldaților de a lupta”.
 
Fostul șef al forțelor armate britanice a pus în contrast situația la care se așteptau trupele rusești - care au fost lăsate să creadă că au invadat Ucraina pentru a o elibera - cu realitatea: „Înțelegem că au fost informați foarte prost, că vor pleca, că se vor mișca rapid, că vor fi primiți ca pacificatori și eliberatori, dar de fapt ceea ce au găsit a fost aceea că forțele armate ucrainene, civilii ucraineni, luptau cu hotărâre împotriva lor. Acești militari sunt absolut confuzi, mulți dintre ei sunt foarte tineri, speriați, epuizați de săptămâni de exerciții. Acum sunt și înfometați, combustibilul pentru tancuri nu este disponibil, așa că au fost puși într-o situație teribilă. Prin urmare, nu este de mirare că armata rusă nu a făcut progrese pe teren. Ei au fost nevoiți să recurgă acum la această tactică imorală, de a bombarda civili lipsiți de apărare”.

Raidurile aeriene ruseşti s-au succedat într-un ritm rapid sâmbătă la Nikolaiev, oraş din sudul Ucrainei.

„Ruşii au efectuat lovituri cu rachete contra soldaţilor care dormeau. Operaţiunile de salvare continuă”, a declarat guvernatorul regiunii în legătură cu atacul care a vizat o cazarmă. În aceasta erau în jur de 200 de soldaţi, numărul victimelor fiind estimat între 50 şi 100.

Pe de altă parte, secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei, Aleksei Danilov, a anunţat că în câteva zile ţara sa va primi un nou transport cu arme americane, printre care rachete Javelin şi Stinger.  

Un ofiţer de poliţie ucrainean din Mariupol a avertizat că oraşul-port asediat a fost „şters de pe faţa pământului” şi le-a cerut preşedinţilor Joe Biden şi Emmanuel Macron să ofere ţării sale un sistem modern de apărare aeriană.

În curs de actualizare.

CITEȘTE ȘI: RĂZBOI ÎN UCRAINA. ZIUA A 24-A. UPDATE. Cel puțin 45 de morți într-un bombardament! Informațiile de azi...

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
+2 #1 Raoke Kaka 20-03-2022 10:59
Da, un astfel de proces trebuie! Dar trebuie pentru Fauci, Bidon, Trudeau, oMacrou... iar la noi pentru arahat, ghita, musta, jumara, nebuna de moldovan, imbri, mahler, chereches.... Pentru toti ”eroii” in alb, in frunte cu cei de la ATI!!!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-5 #2 Willy 20-03-2022 14:20
Ha, ha!
Redactia moscovita inca se foloseste de pseudonimul putinist ca sa isi arate umilinta si disponibilitate a fata de asasinul Putin? Oricum, bine macar ca isi cunoaste locul in lume si se semneaza asa si cum presteaza: Kaka, de kakat.
Ha, ha!
Cata credibilitate poate avea unul care se semneaza Kaka, precum dejectia? Nici barbughe nu prea era cine stie ce nume, ca lumea se gandea ca poate ii place sa o ia la barba. Adica sa isi puna si botul la bataie, asa cum isi pune kurul.
Ha, ha!

Urmeaza replica putinista arhicunoscuta deja, cu pescuitul si carciuma? Stim, cunoastem. Ha, ha!

#hehehe
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
-1 #3 Raoke Kaka 20-03-2022 15:28
Citez pe Willy:
Ha, ha!
Redactia moscovita inca se foloseste de pseudonimul putinist ca sa isi arate umilinta si disponibilitatea fata de asasinul Putin? Oricum, bine macar ca isi cunoaste locul in lume si se semneaza asa si cum presteaza: Kaka, de kakat.
Ha, ha!
Cata credibilitate poate avea unul care se semneaza Kaka, precum dejectia? Nici barbughe nu prea era cine stie ce nume, ca lumea se gandea ca poate ii place sa o ia la barba. Adica sa isi puna si botul la bataie, asa cum isi pune kurul.
Ha, ha!

Urmeaza replica putinista arhicunoscuta deja, cu pescuitul si carciuma? Stim, cunoastem. Ha, ha!

#hehehe


Vierme homalau, pai ce-ai vrea, rebut asocial, sa te laudam? Nu, taragot betiv si homosexual, noi doar te citam! ATAT, BOSCHETAR ȘOLDOGOT, TE CITAM!

TU AI RECUNOSCUT CA ESTI UN BETIV SLOBOZIT DE O BETIVA IN CARCIUMA! NIMENI NU INVENTEAZA NIMIC, ASA CUM FACI TU, AUROLACULE! NOI SCRIEM CE AI RECUNOSCUT TU CA ESTI! ATAT!!!

Deci sa te citam, ca sa vad lumea ce rebut esti: ”Te trezesti a doua zi din betie si te gandesti cu groaza ce ai pescuit aseara: el sau ea.” În data de 09-10-2021, ora 01:05:06, în bzb.ro.

„Eu in carciuma m-am nascut, in carciuma vreau sa mor.” În mytex.ro, data 27-09-2121 la 23:21.

Lumea trebuie sa nu uite cine esti tu! Un homosexual betiv!! ALA ESTI, O SCURSURA PIDOSNICA SI ALCOOLICA!!!

Deci nu mai incerca tu sa spui ca altii ar fi ca tine! NU SUNT! TU ESTI BETIV SI HOMOSEXUL! Ca tine sunt doar betivii, homalaii si waxerii! AIA SUNT CA TINE!!!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
+1 #4 Willy 20-03-2022 19:42
Citez pe Raoke Kaka:


Lumea trebuie sa nu uite cine esti tu!

Ce nervos e kakanel/barbugh el/gaozel. E bine. Ia uite ce ii place sa "puna botul" ala de _uist.

P.S. A se vedea impunerea unui mod de gandire: "Lumea trebuie" contrar "Lumea NU trebuie". Texte putiniste, stim, cunoastem.

#hehehe
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 26 Mai 2023
Euro   Euro   EUR   4.9575   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6194   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7071   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.1137   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2601   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3885   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5348   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.1600   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter