myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 
 

RĂZBOI ÎN UCRAINA. ZIUA A 31-A. UPDATE 4. Bate Rusia în retragere?!...

  • Apreciez !Nu-mi place !-9
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

UPDATE 4. Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu şi-a făcut o primă apariţie publică, în ultimele două săptămâni, potrivit unor imagini difuzate astăzi, după o absenţă care a alimentat întrebări cu privire la eforturi ale Kremlinului de a-l înlătura din post.

Ministerul rus al Apărării a publicat, acum, o înregistrare video în care Şoigu conduce o reuniune consacrată bugetului înarmării Rusiei. Aceste imagini nu sunt datate, însă ministerul vorbeşte despre o reuniune cu ministrul rus al Finanţelor care, potrivit agenţiilor ruse de presă, a avut loc vineri.

Şoigu declară că aprovizionarea şi comenzile de armament au loc aşa cum s-a prevăzut, „în pofida dificultăţilor cu care ne confruntăm în prezent”, din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei în urma invaziei şi războiului în Ucraina.

Conducerea Rusiei a cheltuit miliarde de dolari pe propagandă, a estimat preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski, citat sâmbătă de DPA: „Ştiţi cu toţii foarte bine ce sistem uriaş de propagandă de stat a construit Rusia. Probabil, nimeni altcineva din lume nu a mai cheltuit asemenea sume pe minciuni. Acolo unde este nevoie de bani pentru a pava o cale a minciunilor, rezultatul nu este asigurat. Calea adevărului este dificilă, dar se deschide singură”.

.................................................................................................................

UPDATE 3. Trupele rusești au intrat în orașul Slavutich, aflat în regiunea Kiev. Acesta este poziționat geografic între Kiev și Cerhnihiv. De asemenea, trupele rusești desfășoară operațiuni de luptă pentru capturarea așezărilor Novomikhailovka și Novobakhmutovka, provocând pagube uriașe, inclusiv în rezervele ucrainenilor, a transmis Ministerul rus al Apărării.

Organizaţia Naţiunilor Unite a primit „din ce în ce mai multe informaţii” privind existenţa gropilor comune în oraşul ucrainean asediat Mariupol, a declarat Matilda Bogner, şefa ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina.

„Estimăm că una dintre acele gropi comune cuprinde aproximativ 200 de persoane”, a spus respectiva.

Oficialul ONU a avertizat că „nu este garantat că toate persoanele îngropate în morminte sunt victime civile, deoarece atunci când documentăm victimele civile, nu includem persoanele care mor din alte motive în afară de ostilităţi directe”.

Bogner a făcut această notă în timp ce a descris o imagine dură a unui oraş în care „rata obişnuită a mortalităţii a crescut”, din cauza lipsei de utilităţi de bază, cum ar fi alimente, electricitate şi apă.

................................................................................................................

UPDATE 2. Şeful serviciului ucrainean de informaţii militare, generalul Kirilo Budanov, le-a promis ruşilor un „adevărat iad” în Ucraina, unde armata rusă, pe care o consideră „medievală”, se va confrunta cu o gherilă constantă a partizanilor ucraineni, potrivit unui interviu citat de AFP.

„Comandamentul rus a făcut numeroase greşeli şi noi folosim aceste greşeli. Armata ucraineană a arătat că armata rusă, a doua armată din lume, este doar un mit. Este doar o concentrare de putere medievală, vechi metode de luptă”, a subliniat Budanov.

.................................................................................................................

UPDATE 1. Într-un mesaj, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declarat, extrem de iritat: „Astăzi încearcă să anuleze o țară întreagă veche de 1.000 de ani, poporul nostru. Vorbesc despre discriminarea progresivă a tot ceea ce are legătură cu Rusia. Ceaikovski și Rahmaninov sunt excluși de pe afișe, scriitori ruși și cărțile lor sunt interzise. Ultima oară, naziștii din Germania, în urmă cu aproape 90 de ani, au purtat o astfel de campanie de distrugere a unei culturi indezirabile”.

.................................................................................................................

UPDATE. După ce a pierdut 40.000 de militari într-o lună de zile (uciși, răniți, scoși definitiv din luptă, prizonieri), Rusia a început să ofere antidoturi ofițerilor săi împotriva unui atac chimic. Acest lucru a fost raportat de către Centrul pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei, preluat de site-ul Obozrevatel.com.

Conform ziaristii.com, experții de la InformNapalm (inițiativă de voluntariat pentru informarea cetățenilor ucraineni și a celor străini despre războiul ruso-ucrainean și activitățile serviciilor speciale ruse) au luat în calcul posibila utilizare a sarinului. Acest gaz toxic de luptă poate pătrunde în organism prin piele sau, cel mai adesea, pe cale inhalatorie. Intoxicația se manifestă prin hipersecreție salivară, nazală, crampe musculare, transpirații, vomă, diaree extremă, pierderea cunoștinței, paralizia centrală și periferică a respirației și moarte.

................................................................................................................

Forțele ruse din jurul capitalei ucrainene sunt în prezent în poziții defensive, iar mișcările terestre către Kiev au încetat, cu toate că atacurile cu avioane și rachete cu rază lungă continuă încă. Evaluarea situației i-a aparținut unui oficial de rang înalt din Departamentul american al Apărării, citat de CNN.

De asemenea, există indicații conform cărora forțele Kievului îi resping pe ruși în jurul orașului Cernihiv, situat în nordul țării.

Forțele ucrainene au lansat o contra-ofensivă asupra orașului Kherson (sud), singurul centru urban cucerit în totalitate de ruși, a mai informat Pentagonul.

Makariv, o localitate din apropiere de Kiev, este, de asemenea, foarte disputată, și ar putea fi, acum, sub control ucrainean, a adăugat CNN.

În paralel, Statele Unite au informații care arată că armata rusă își mută în Ucraina trupele staționate în teritoriile ocupate din Georgia, ca întăriri.

Pentagonul nu știe unde ar urma să fie desfășurate trupele aduse din Georgia, potrivit CNN.

Ministerul rus al Apărării a declarat că prima fază a operaţiunii sale militare în Ucraina este aproape încheiată, iar de acum înainte trupele ruse se vor axa pe „eliberarea” completă a regiunii estice Donbass, ce cuprinde provinciile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Acest anunț al rușilor este văzut de Statele Unite drept o încercare a armatei ruse de a prioritiza acum în atacul asupra Ucrainei zona Donbass, pentru a-şi creşte puterea de negociere în tratativele cu Kievul - aflate în desfăşurare - şi de a învălui trupele ucrainene de pe frontul estic, așa cum a relatat Reuters.

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Rusia a pierdut până acum peste 16.000 de militari. Liderul ucrainean a mai arătat, într-un mesaj video, că autorităţile au putut asigura 18 coridoare umanitare în ultima săptămână şi au reuşit să salveze 37.606 de persoane, dintre care 26.477 din oraşul asediat Mariupol. 

În curs de actualizare.

CITEȘTE ȘI: RĂZBOI ÎN UCRAINA - ZIUA A 30-A. UPDATE 7. Cine va câștiga?! „Se va decide în două săptămâni” / România și... vechiturile

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+3 #1 Barbu Gh. 26-03-2022 09:49
Hai sămai râdem puțin de redușii care cred că perciunatul ciolovec ar fi om normal:

https://www.youtube.com/watch?v=HbmZrzN3WFE

Să nu uităm nici de ce amerlocii i-au încurajat pe cioloveci să-i întărâte pe mujici:
„Rusia, până acum, furnizorul nr.1 de gaze pentru UE

Rusia este un furnizor important de energie al Europei, iar războiul său cu Ucraina a contribuit la împingerea prețurilor la energie la cote record. Prețurile energiei creșteau deja înainte de invazie, pe măsură ce economiile au început să se redreseze din criza Covid.”

Iar acum: „Investițiile pe care urmează să le facem trebuie să fie duble astfel încât să putem accelera acest proces pentru energia viitorului”, a spus Joe Biden, într-o conferință de presă comună cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.”
„Statele Unite vor ca UE să încerec să renunțe la dependența de gazele rusești. SUA, împreună cu partenerii internaționali vor lucra împreună pentru a aduce 16 miliarde de metri cubi suplimentari de gaz lichefiat în acest an, astfel încât UE să nu mai cumpere gaz rusesc.
Va dura o perioadă de timp până când vom suplini necesarul de gaz, dar și infrastructura necesară, astfel încât familiile să treacă peste iarnă.”

Deci muricanii au cam reușit să îi înlăture pe mujici și gazul lor bun și ieftin și vor să impună gazul lor de cel puțin patru ori mai scump și mult mai prost, mai ineficient. PLUS FAPTUL CĂ EXPLOATĂRILE NU SUNT ECOLOGICE. Și transportul că și ăla va intra în cost!

O afacere din care doar amerlocii cîștigă și europenii pierd. LA FEL CA CU DOZELE ȘI ARMAMENTUL!!!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-5 #2 Willy 26-03-2022 13:47
Să mai râdem? De ce nu?

Hai să mai râdem puțin de redușii latratori putinisti care isi destainuie zilnic pe aici si aiurea ”fanteziile” sale, de parca ne-ar interesea pe noi despre preferintele lor sexuale si culinare. Hai să mai râdem puțin caci ieri nu am ras destul cand latraul putinist barbughey/kakan el se intreba CUM ESTE CU ”MUMU”? Parca nu ar sti? Doar ma-sa e campioana in gara, nu? Caci el baga "fente" si "ascunzisuri" doar, doar "pescuieste" ceva de undeva (caci "pescuitul" se pare ca e placerea sa favorita, ca altceva nu auzim). Pam, pam! Ce de ”ascunzisuri” are homalaul. Numai ”fente” si ”ascunzisuri” ne destainuie homalaul putinist latrinist pidosnic.
De mult timp nu a mai demonstrat ceea ce noi lumea stia despre el. [sic!]
Noi doar il citam, cu semne de punctuatie cu sintaxa, Citiți și vă cruciți, nu facem nimic altceva, caci ce ar mai fi de spus si de adaugat? ...
Chiar daca cuvintele ii apartin aia nu inseamna ca nu le vom folosi. Ba da, le vom folosi, boschet moscovit, pidosnic putinist. Sa te citam, pederastule, chiar tu ai cerut-o.
Nu trebuie sa uitam, cine este cu adevarat VIERMELE ĂSTA propagandistul moscovit, putinist latrinist, kakanel/barbugh el. Nu trebuie decat sa ii citim emanatiile expuse la rubrica de comentarii de aici (caci alte site-uri l-au vidanjat demult, de aia le injura). Pentru el un site bun e un site care nu trage apa dupa el.

”MULTZUMIM” ca pui botul latrau. ”MULTZUMIM”!!!!

Cuvintele ii apartin, Citiți și vă cruciți, noi doar il citam, doar de aia se repeta zilnic in comentarii, sa le bagam la cap, nu? Crede că lumea uită ca are „orientare” anormală? Nu, nu o uită. Doar râde, cu o scârbă imensă, când il vede. Că lumea, normală, nu uită ce a recunoscut el că este. EL RECUNOȘTEA!!!
Ok, ”MULTZUMIM”, ne-am lamurit. Cum apare ceva nou, bagam la cap. Notam, pardon... ”fentam”!.

P.S. Orice ar zice prostanul putinist kakanel/barbugh el, niciodata nu cred ca ne va lamuri cineva, ce cretin se poate semna Kaka? Doar daca "Kaka" nu o fi vreun cod ascuns sa se recunoasca intre ei la baia de aburi ruseasca unde se aduna diversitatea rusofila. Cine stie? Haraso!

Stimați cititori, astfel de ipochimene colcăie printre noi. Au drept de vot....

”MULTZUMIM”!!!! [sic!]

#hehehe
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-1 #3 Willy 26-03-2022 13:47
Bibliografie:
https://www.mytex.ro/stiri/177-politic/638488-brasov-si-aur-l-a-luat-in-vizor-pe-primarul-coliban-cu-brasovenii-cine-tine.html
https://www.mytex.ro/stiri/278-112/638484-razboi-in-ucraina-ziua-a-30-a-update-7-cine-va-castiga-se-va-decide-in-doua-saptamani-romania-si-vechiturile.html
https://www.mytex.ro/stiri/546-expres/638507-traian-basescu-ar-fi-suferit-un-avc-internat-la-bruxelles.html
etc.
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
-1 #4 Raoke Kaka 26-03-2022 17:35
Boschetarul betivan si homosexual, moldoveanul cu pseudonim sasesc, cel care nu este in stare sa scrie totul intr-o postare, s-a apucat sa ingane oamenii. Nu mai recunoaste ce scrie, isi insuseste vorbele altora....
O fi bautura, prafurile sau este pur si simplu idiot? Pardon, waxer, ca sa ne ”exprimam corect politic”.
Azi ii copiaza spusele unuia, maine ale altuia....

El recunoaste ca este un betivan notoriu, cu apucaturi deviante, isi expune fanteziile dupa care le atribuie altora. Dar uita un lucru: ce nu poti demonstra nu are valoare. Aia este. ”Ghinion”, dupa cum ar spune seful waxerilor din Romania.

Si, culmea, mai si face trimiterile la articolele cu pricina.
Cat poate fi de waxer???
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 24 Mar 2023
Euro   Euro   EUR   4.9255   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.5904   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6013   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9881   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2437   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3324   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5183   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   126.6800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteți de acord cu ceea ce a scris Mihaela Coteț în Ghidul de utilizare a orașului Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter