Poze
Video
|
|
Un tânăr din Brașov, care lucrează de câteva luni la Detașamentul de pompieri Sfântu Gheorghe, din jud. Covasna, s-a făcut remarcat zilele trecute, intervenind la locul unui accident rutier, produs în Coșeni (vezi și: Blocaj pe DN 12, în Covasna! Un autoturism a intrat într-un stâlp / Update: Șapte victime).
„Din februarie, de când a terminat Școala de Pompieri Boldești, Mihai face naveta din localitatea Hoghiz (Brașov) la Detașamentul de pompieri Sfântu Gheorghe. Este paramedic pe una dintre ambulanțele SMURD", se explică pe pagina de Facebook a Inspectorarului General pentru Situații de Urgență.
Zilele trecute, pe când se deplasa spre serviciu, într-o curbă din localitatea Coșeni, Mihai a văzut mai mulți oameni pe drum și un microbuz oprit într-un stâlp.
„Fără să stea mult pe gânduri a oprit mașina pe marginea drumului, a luat trusa de prim ajutor din portbagaj și a fugit spre ei.
- Toată lumea este bine? Sunt pompier, vreau să vă ajut!
- Eu sunt bine, dar te rog să te uiți la prietenul meu.
- Mă ocup de el primul! Trebuie să îi opresc prima dată hemoragia de la cap! A sunat cineva la 112?
- Da, ne-au zis că ambulanțele sunt deja pe drum.
Și-a deschis trusa medicală și a pus în aplicare tot ce a învățat.
Pentru că accidentul s-a produs într-o curbă și nu era multă vizibilitate, Mihai a instalat repede triunghiurile de semnalizare.
La locul evenimentului au ajuns în scurt timp și echipajele specializate, iar Mihai și-a dus misiunea până la capăt, oferind sprijin colegilor aflați în tura de serviciu.
Felicitări, Mihai! Ai demonstrat că ți se potrivește perfect meseria aleasă!", au transmis reprezentanții IGSU.
![]() |
Euro | EUR | 4.9232 |
![]() |
||||
![]() |
Dolarul american | USD | 4.5644 |
![]() |
||||
![]() |
Lira sterlină | GBP | 5.6092 |
![]() |
||||